Kahveden, çaydan ve meyve suyundan evdeki bardakların dipleri hep böyle kahverengi veya sarı, bu sararmış bardaklar nasıl temizlenir biliyor musunuz?

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Evdeki bardakları sürekli çay, kahve, meyve suyu gibi leke bırakabilen ve hatta bardağın rengini sarartabilen içeceklerle kullandığımız için bu durumla çok sık karşılaşıyor olabiliriz. Haliyle bardak temizliği de bir rutin haline gelir. Bize ise bu rutini en iyi ve etkili şekilde sürdürmenin yolunu göstermek düşer diye sararmış bardakları beyazlatmaya dair bildiğim yöntemlerden bahsetmek istiyorum :)

Öncelikle sararmış bardaklar nasıl temizlenir diye bakarken genel bardak temizliğine değinmek daha iyi olacak. Sonuçta bardak temizliği için gerekecek olanlar bardağın sarartılarını da geçirecek ;)
Sararmış bardaklar nasıl beyazlatılır diye merak edenler için en etkili yöntemi açıklıyorum: Kireç Çözücü ;)
Özellikle çay ve kahve gibi bardaklarda yoğun kullanıma bağlı lekelerde etkili temizliği, beklenen beyazlığı sağlayan Kireç Çözücüyü bardakların içine biraz ekleyip üstünü su ile tamamlayın ve 5-10 dakika bekletin, ardından durulayın ve farkı görün ;)

Bardakların dipleri sarardığında akla hemen çamaşır suyu geliyor, çünkü çamaşır suyu sararmış tüm lekeleri anında çıkartıyor. Bardakların dibine çok az miktarda çamaşır suyu ekleyip üstünü suyla tamamlıyorsunuz ve 10-15 dakika kadar bekliyorsunuz, beyazlıyor ;) Fakat çamaşır suyu kullanacaksanız, bardakları çok iyi şekilde durulamalısınız, zira çamaşır suyu kolay temizlese de hem koku hem de yapısal olarak yüzeyden zor çıkar, o sebeple bol suyla iyice durulamak ve ağzı açık şekilde kurulamak çok önemli, dikkatli olmakta fayda var ;)

Temizlikte limon ve karbonat ayrılmaz bir ikili :) Eğer doğal yollarla sararmış bardaklar nasıl temizlenir diye merak ediyorsanız, yapacağınız şey şu; bardakların diplerine az miktarda karbonat serpiyorsunuz (takribi 1 tatlı kaşığı, belki fazlası) ve üzerine direkt limonu karbonat köpürene kadar sıkıyorsunuz. Zaten anında bu ikili tepkimeye girerek sararmaların üstesinden gelecektir fakat yine de siz 5 dakika kadar karışımı bardakta tutun ve ardından biraz bulaşık süngeriyle ovalayıp bardakları durulayın, hepsi bu ;)
Cevap
2Cevap
Çamaşır suyu koy sonra ağzına kadar su doldur bekle yarım saat sonra sıcak suyla yıka çıkar.
Kireç sökücü kullanın
Çamaşır suyu ile
Çamaşır suyu
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?