Lavabo temizliği nasıl yapılır?

Lavabolar aslında temizlemesi en kolay yerler ama iyi şekilde temizlenmeyince, uzun süre kirli bırakılınca veya lekeler yapışıp kalınca o zaman temizliği zor hale geliyor, bu normal. Zorlandığınız durumlardan rahatça çıkabilmek için lavabo nasıl temizlenir konusunda bildiklerimi paylaşacağım.
Lavabo temizliğinin esası pürüzsüz ve temiz bir yüzeye dayanmaktadır, ne kadar temiz ve parlaksa o kadar iyi bizim için. Tabi lavabo temizliği nasıl yapılır, lavabo temizlemenin püf noktaları nelerdir diye merak edenleriniz de mutlaka vardır, o zaman sırlara geçelim ;)
Detaylıca lavabo temizliği yapabilmek için lavabonun giderine, yanına yöresine konulan eşyaların bir köşeye kaldırılması lazım, önce lavaboyu iyice açık bırakalım, temizliğe ondan sonra başlayalım.
Lavaboyu iyi şekilde temizlemek için giderin açılması şart. Gideri açabilecek türlü çözümler var, mesela lavabo-aç tozları var, kaynar su ile beraber uygulandığında lavabo giderini hemen açar. Ek olarak karbonat-sirke-kaynar su üçlüsünün de lavaboyu iyi açtığını biliyoruz, bu yöntemlerden size en yakın olanı ile lavabo giderini açmalısınız.
Lavabonun içine, musluğa, gidere yani temizlemek istediğiniz lavabonun hemen her yerine Vim Beyaz Sabun Sprey Temizleyici'yi sıkıp 1-2 dakika bekletin.
Vim Beyaz Sabun Sprey Temizleyici'nin etkisini temizlik fırçasıyla yapacağımız işlemle perçinleyebiliriz. Özellikle musluğun dipleri, lavabo giderinin girişi gibi detaylı temizlik isteyen alanlarda ince yerleri fırça ile pırıl pırıl yapabilirsiniz.
Lavaboyu iyice fırçaladıktan sonra sıra tabii ki durulamaya geldi. Bir maşrapa veya elinizde lavabonun temizleyiciden arınmasını sağlayabilirsiniz. Burada ne kadar durulamak o kadar iyi.
Lavabo temizliğinin son ve en önemli kısma geldik: kurulama. Lavabonun, bilhassa musluk gibi metal alanların temizlik sonrasında kurulanması, hem görünüm hem de kullanım açısından fayda sağlar; paslanmayı, tozlanmayı büyük ölçüde önler. Bu sebeple, yukarıda bahsettiğim adımların ardından kurulamayı es geçmeyin ;)
Çamaşır suyu en güzel yardımcı banyo temizliği konusunda bir miktar çamaşır suyu veya krem temizleyici döküp bir sünger veya fırça yardımıyla ovalayın biraz o şekilde bekletin kirler yumuşar ve yüzeye çıkar sonra durulayın. Evyeler için marc kullanıyorum kireçten eser kalmıyor.
Diğer Görüşler İçin Aşağı Kaydır
Senin Görüşün Nedir? Hemen Üye Ol!Karbonati güzelce dok. Sonra üzerine yarim limonu hafifce önce sık sonra limon kabuğu ile bastira bastira lavabo içini ovala bir güzel. Limon kabuğu iyice erisin. Sonra kaynar su döküp bitir temizliği hem mis koku hem tertemiz
Karbonat ve limon karışımı çok işe yarar hem sararmalara karşı
Çamaşır suyunu dök tuvalet fırçasiyla ovala her yerini durula sonra da cif krem dök tekrar ovala sonra da durula bu kadar
En güzel krem temizleyiciler çıkartıyor. Su bazlı temizleyiceler kolay kolay çıkartmıyor.
Vim beyaz sabun sprey temizleyici ile.
Porçöz ya da kireç çözücü kullan.
Ellerine silmen gerek
Bulaşık süngeriyle temizliyorum ben. Öncesinde temizlik ürününü sıkıyorum, sonra bulaşık süngeriyle ovalıyorum. En son da duruluyorum. Ben de musluklarda oluşan kireç lekelerine takıntı yapıyorum bazen :D Hep pürüzsüz dursun istiyorum ancak her zaman olmuyor maalesef :D Durulamayı elinle yaparsan pürüzsüz olduğundan daha iyi emin olursun
Bulaşık süngerinin yeşil tarafı ve krem temizleyici ile ova ova yıkayabilirsiniz.
Lavabo temizliği için aspirin sprey, çamaşır suyu ve cif başlı başına yeterli olacak 3 temel eşyadır. Yerlerin özellikle temizliğine çok dikkat edilmeli ve ıslak bırakılmamalı. Banyo kazalara sebep verebiliyor. Bunun dışında lavabo, klozet, tuvalet kısmının temizliğinde de çamaşır suyunun bol bol kullanılması önerilir.
Desene sende camasır suyunu cıddı bır sekılde tuketıyorsun
Ben Vim tercih ediyorum daha çok
Yapma boş ver
Bi’Bot Seçimi
Çok Süper Görüş