Annem hiç ama hiç temizlik yapmıyor, ne yapacağız?

Annem asla temizlik yapmıyor çamaşırları bile dağ olana kadar biriktirip anca öyle yıkıyor daha sonra yıkadığı çamaşırları 1-2 gün çamaşır makinesinde bekletip asmıyor bu yüzden koktular diye bir daha yıkıyor hiç birini dürüp ütülemiyor kullanmadığımız salonda koltuklarda dağ gibi kıyafet yığınları var. Toz almıyor süpürge tutmuyor bulaşık makinamız var ama bulaşıkları elinde yıkıyor onu da haftada 2-3 kez anca yapıyor yıkıyana kadar bulaşık birikiyor. Dolaptan başka tabak bardak çıkarılmasına izin vermiyor pis olanları yıkayın onları kullanın diyor. Nevresimlerimizi yıkamıyor yaz ayındayız hala yorganla yatıyoruz. Asla bizim bir iş yapmamıza izin vermiyor. İşin garip tarafı annem obsesif aşırı takıntıları var bir yere gittiğimizde telefonunu çantasından hiç çıkarmaz gittiğimiz yer pistir telefonu pislenmesin diye ama asıl pis olan bizim ev bunu bir türlü anlamıyor 22 yaşındayım leş gibi bir evde yaşıyorum artık dayanacak gücüm kalmadı bir eşy söylediğimizde hemen olayk abartıp sinir krizleri geçirip ağlıyor bizi hiç düşünmüyor kardeşim ve ben eninde sonunda evlenip bu evden kurtulucaz ama babama çok üzülüyorum. Tam bir alışveriş bağımlısı a101 e bime gidp tabak çanak alıp duruyor hiçbirni kullanmıyor , hepsi öylece koridorda duruyor. Psikoloğa gitmeyi kabul etmiyor, iyi olduğunu iddia ediyor
Annem hiç ama hiç temizlik yapmıyor, ne yapacağız?