+1 yıl
İki eşin de çalıştığı evliliklerde, “ev işleri sorununu” idare edebilmenin tek yolu erkeklerin ev işlerinin yükünü paylaşmaları. Hemen hemen hiç bir kültürde %50 ye %50 ev işi paylaşımı yaklaşımı pratikte işlemiyor. Halen, tüm dünyada kadınlar evin içindeki işleri ağırlıklı yaparken; erkekler alışveriş, fatura ödemeleri, tamiratlar gibi evin dış işlerini yapıyor.
Eve yorgun argın gelen hanım, yemek yapmaya uğraşırken; eşi elinde kumanda ile rahatça oturabiliyorsa eşine haksızlık ediyor demektir. Çalışan hanım suçluluk duygusu ile çocuğuna yaklaşımda da disiplin hataları yapar; bakarsınız onu aşırı ödüllendirir veya aşırı hoşgörülü davranabilir. Neyin yanlış olduğunu kavrayamayan çocukta davranış bozuklukları başlar.
İslam’da kadın ve erkek birbirine eşit oranda bağımlı resmedilir. Kur’ân-ı Kerim’de “Onlar sizin örtünüz, siz de onların örtülerisiniz” buyurulmaktadır. Diğer bir âyette de “Mü’min erkeklerle mü’mine kadınlar birbirlerinin velisidirler” buyurulur. Efendimiz Aleyhissalatuvesselam “Veda Haccı Hutbesi”nde “Ey insanlar! Kadınlarınız üzerinde hakkınız, kadınlarınızın da sizin üzerinde hakları vardır.”25 Yorumla- +1 yıl
Not:
Ev işleri paylaşımında
% yüzde bilmem kaç diye bir şey yoktur, eşlerimize elimizden geldiği kadar yardımcı olmalıyız.
Ayrıca unutmayın; hanımına yardım eden erkek kılıbık değil, kalbi ışık erkektir... 😉 - +1 yıl
Hanımına yardım eden erkek
kılıbık değil, kalbi ılık erkektir 😉 - +1 yıl
Babamı anlattın eve geliyo bi yatıyo bi dahada kalkmıyo su içmeye bile
- +1 yıl
Annem erken yaşlandı bu yüzden
- +1 yıl
İşte babanın bu davranışı annen`e karşı duyarsız kalmak.
Bir an önce kendine çeki düzen vermeli ve bu arada sen erkekmisin
nickinden yola çıkarak erkek olduğunu ifade ettim, eğer sen erkeksen annene sen yardım etki baban belki kendi adına annen`e yardım etmediği için senin yardım ettiğini görür ve suçluluk hissine kapılarak annen`e yardım etme isteği doğabilir baban`ın içinde, bir nevi empati kurabilir anen`in yerine kendisini koyarak...
En İyi Cevaplar
+1 yılBana kalırsa bu tür alışkanlıklar iyidir. Ev de bir düzen olur.
Düzen, güven duyulan bir yaşamı sunar beraberinde. Biraz monoton gelir ama, iyidir. Şeffaftır. Olması gerekendir...
Sırtınızı rahatça yaslarsınız öyle bir kadına...
O da size elbette...
Aa bakın bir de aşk ve tutku varsa. Tamamdır...
Gelelim ev işlerine ; Şu an da ayrı yaşayan bir adam olarak evimle kendim ilgileniyorum. Haftasonum genel de öyle geçiyor. Temizlik, ütü, çamaşır, mutfak ve dolap yerleştirme gibi şeyler... Bana kalırsa çok abartılıyor. Eğer insan isterse her şeyi yapabilir zamanı iyi kullanarak...
Evde de paylaşım, verimi birlikte daha çok bir şeyler yapabilmeye fırsat ve de imkan sunar... Ne de olsa... :)
.
.
#Neşeliadam
'' Hayat ciddiye almak için çok kısa... ''00 Yorumla
Herhangi bir oranlama yapılması bence doğru değil. Mesela diyelim ki kadın evde yok ve eve kadından önce misafir gelecek. Ve bakıyorsun ev hafif dağınık ve bulaşık yığılı ama sen ben %50 hakkımı doldurdum deyip kenara çekilebilir misin? hayır. Ya da iki taraftan birinin hasta olduğunu düşünelim. Hasta olmayan taraf işleri bitirmek için diğerinin iyileşmesini mi bekleyecek? Hayır.
O yüzden ev işleri orana göre değil duruma göre yapılmalı. Kim yapılması gereken bir şey görüp fark ederse diğerine bırakmadan kendisi halletmeli.10 Yorumla
Bence herhangi bir oran verilmemeli çünkü günden güne değişebilir. Mesela 1 hafta boyunca hiç yapmazsınız herhangi bir durum olur 2 hafta boyunca siz yapabilirsiniz falan.
İş bölümü olmamalı bence insanlar gördükçe gördüğü işi yapmalı.110 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
49Cevap
+1 yılBunun tam yüzdesini belirtmek mümkün olmasa da işlerin yarısına yakınını erkekler yaparsa daha adil olur gibi geliyor bana. Tüm işi bir kişiye yıkmak zaten bir noktada patlak verecektir, burada evdeki fertlerin birbirine destek olması önemli ;)
20 Yorumla
+1 yılbu konuda direkt %50 diyenlerdenim, erkeklerin de kadınlar kadar ev işlerine hakim olması, kendini geliştirmesi ve düzene oturtması lazım, sadece işlere yardım etmekle olmaz.
00 Yorumla
+1 yılEv işi varsa yapılır senin benim denmez birisi yaparken müsait olan diğeri ne yardım eder
10 Yorumla
+1 yılMerhaba,
Bir oran belirtemeyiz imkân olsa bile belirtmek saçmadır.
Ağır işlerde mutlaka yardımcı olmalıdır.
Kadın müsait değilse erkek mutlaka geri durmamalıdır.
Sonuçta ek iş yapan adamlar var napsın yani?
Her şeyin dozu vardır, kaçırılmamalıdır.
Eşitlik demek de her konuda eşit olmak demek değildir.
Gerekli sorumluluklarca bütün olabilmektir.
Bunun dışında erkek "ben yapmam, şöyleyim/böyleyim" diyen değil, eşine elinden geldiğince destek olmayı önemseyen bir karakterde olmalıdır.
Esen kalınız...🍃20.08.21/18:3830 YorumlaMerhaba..
Ben üç erkek çocuklu bir ailede yetiştim.
Rahmetli babam, anneme olan sevgi ve saygısından dolayı kendimizi bilme yaşımız gelip çatınca yataklarımızı bizim düzeltmemizi, annem beğenmezse ( -ki genelde anneler beğenmez 😊 )
ardından annemin düzeltmesini sağlayan bir ortam oluşturdu evde.
Dolayısıyla bu iş giderek farklı sorumluluklar almamızı ve hayatta bir çok alanda ayakta durmamızı sağlayan ilk unsur olmuştur.
Bence burada ev işlerinin yapılmasından öte, gereksiz ev işi çıkarma nedenlerimizi törpülemeliyiz diye düşünenlerdenim.
Bir birey temel de ya da geç kalmışsa sonradan bu eğime odaklanır ve kendini geliştirirse zaten hayat tadından yenmez.
Gerisi zaten teferruat.
Sevgiler..🌼10 Yorumla
+1 yılSadece gerçek sevgiyi tadamayanlar araya sınır ya da oran ya da bazı hesaplamalara girer , hayat gerçekten herseyi paylaştıkça cok daha güzel olduğunun farkına varmaliyiz lafta değil bunu özde yaşamalı yasatmaliyiz evlilik ya da birliktelik kadını ev isleri temizlik işleri yapacak zorunluluğu yükümlülüğü vermez gönlünden geleni yaparsa zaten ortaya mutluluk huzur çıkar ev islerinin kadını erkeği olmaz hersey güzellikle kendi üzerine sorumluluk aldığında bulaşık senin çamaşır benim ayrımı olmaz üzerine düşeni herkes kendi yapar zaten
00 Yorumla
+1 yılDuruma göre değişiklik gösteren bir şey bu
İkisi de çalışıyorsa %50 %50 yapsınlar diyemezsiniz
yüzdelik belirleyemezsiniz
İkisi de çalışırken, haftasonu kahvaltıyı beraber hazırlayıp kaldırmaları %50 ama kahvaltıdan sonra kadın temizlik yaparken erkek pazar, market alışverişini yapmasını da yüzde olarak belirleyin bakalım😁😁😁
Evde bir iş varsa yapılması gerekiyordur. İki kişi yapacaksa iki kişi yapar.
Adam çalışıp geliyorsa kadında evde oturuyorsa ve adamdan hala bir şeylere yardım etmesini veya görev paylaşımı yapılmasını bekliyorsa bu da haksızlık olur.
Temizlik ve yemek akşama kadar hazır olmalı, erkek sofranın kaldırılmasına, kahve yapımına yardım edebilir.
Aileler evlatlarını hazırcılığa alıştırdığı sürece (özellikle z kuşağının asıl problemlerinden biri de budur) kimse yardım beklemesin, çünkü herkes karşısındakinden bekleyecektir.
Bence empati ve sevgi ile herşey hallolur, yüzde veya görev paylaşımı ile olacak şeyler değil bunlar00 Yorumla
+1 yılBana kalırsa herkes üzerine düşeni yapmalı. Yeri gelir kadın yapar yeri gelir erkek yapar. Eş yemeği hazırladıysa siz salata yaparsınız. Ya da sofrayı kaldırıp bulaşık makinasını çalıştırabilirsiniz. Böylelikle beraber geçirdiğiniz kaliteli zaman artar. Hem dışarda işte yorulup hem de evde bütün işleri tek başına omuzlayan kadın mutsuzdur. Kadınları mutfağa hapsetmeyin. En basitinden kendi yediğiniz şeyleri ortadan kaldırmakla işe koyulabilirsiniz.
10 YorumlaYüzdesi önemli mi? Hep bir koldan başlarsın eşin bir yeri temizlerken sen bir yeri temizlersin. Bu kadar basit yani. Annemin beli rahatsız olduğu için evin ağır temizlik görevlerini ben ve kardeşim üstleniyoruz. Bir tek ütü yapamıyorum onu bir türlü beceremedim :D
10 Yorumla
+1 yılBen bütün yükü erkeğe bırakmayı doğru bulmuyorum. Yardım etsin destek olsun bana yeter. Çünkü herşeyi kız çocuğu yapar zihniyetini sevmiyorum. Ben herşeyimi kendim yaparım zaten evli de olsam kocama muhtaç olmak istemiyorum. Kendi işimi de yemeğimi de tek istediğim hayat müşterek bana destek olsun yükümü hafifletsin herşeyi birlikte göğüsleyelim bana yeter:-)
10 YorumlaEv temizliğine çok fazla zaman ayrılmaması gerektiğini düşünüyorum. Tabi ki pislik içinde oturulmamalı. Lakin erkek veya kadın olsun o evde yaşanıyorsa iki tarafta bir şekilde toparlar. Onun yapamadığını diğeri yapar. Yeri gelir ev pis olur kimse bişey yapmaz oturulur. Yine yeri gelir , birisi hastadır diğeri daha fazla emek harcar veyahut biri akşama kadar çalışıyordur digeride en azından evini düzenli tutabilir. İkili ilişkilerde anlayışlı olmak gerekir. Hersey emek vererek olur. Ev toplu olmadığında diğeri ona sen niye toplamadın falan diye kavga çıkarmamali. İnsan bir gün çok yorgundur. cani bir şey yapmak istemez ve ev öylece durabilir. En ufak seyide yok erkek yapmalı, kadın yapmalı diye ayrım yapmaya çalışmayın.
00 YorumlaAklima lisede sınıf temizliği yaptığımız zamanlar geldi o zamanda kızlar temizlik grubundaki erkekler calismiyo diye olay çıkardı bizde grupları karışık yerine kızlar ayrı erkekler ayrı yaptık erkek grubu bi kere temizlik yapınca temizlik kontrol grubu üç gün ardı ardına temiz işareti verdiler temizlik yapılmamasını ragmen kızlar temizliği yaptığı gün bakıp temiz değil temizleyin buraları dediler ne gülmüştük ama ya
00 Yorumlaoranlamayla bu is olmaz, bazı isleri erkekler yapabilir cok detay gerektirmeyen isleri. cunku erkeklerin bir kısmı ev isini yapmada kadın kadar detaylı olamaz, yalapşap yapabilir isleri. ufak tefek isleri erkekler yapabilir, masayı kaldırabilir, ızgara islerini yapabilirler, sofrayı hazırlayabilirler falan bu tür basit isleri yapabilir.
01 Yorumla
+1 yılBu karsiklidir zorunlu değil bu bir görev değil surkli insanları ayırıyorlar ama doğru olan suki eskileri bilen bilir ozmnda oyleydi birlkte yemek yapar birlikte tarlaya gider birlkte eve gelip biseyler yalar evi toparlar ve biri ekmek yaparken biride sobada çay yaparlar dedem annem büyük dedem hep öyleydi Allh rahmet eylesin saygı sevgi aşk herseyi birlkte yaparlardı Allh herkeze guzel es nasip. etsin guzel saygili seviyeli ask sevgi dolu aile de buyursunlar cocuklariniz
10 YorumlaŞu kadar yapmalı diye bir şey olduğunu düşünmüyorum. Yeri gelir sadece erkek yapar, yeri gelir sadece kadın. Yeri gelir ikisi de beraber yapar.
10 Yorumlaİyi akşamlar, evde erkeğinde kadınında yapacağı işler farklıdır. Ama tüm yükler kadının omzundadır bu inkar edilemez. Erkek bir şekilde hanımına destek olmalı. Bunu yüzdeye vurursan kaç eder orasını bilemem.
10 YorumlaCinsiyet eşitliğine dayanarak erkeklerin sömürüldüğünü düşünüyorum. Karı-koca çalışıyorlarsa hayat müşterek, fakat sadece erkeğin çalıştığı bir evde eşitlik, adaletsizlik olur. Evin dış yönetimiyle erkek ilgileniyorsa, iç yönetim, sağlıklı olduğu tüm zamanlarda kadına aittir, eşitlikten değil adaletten yanayım!
28 Yorumla- +1 yıl
umarım bunu demek istemedin eğer öyle düşünüyorsan yazdıklarımı oku. kimse çaydanlıktan kendine çay koyamacak kadar aciz değil, erkek çalışsa bile bu kadının onun kıyafetlerini yıkayacağı ütüleyeceği anlamına gelmez. kimse yemeği tabağına koyamayacak aciz ve ya yorgun değil yediği tabağı kaldıramayacak kadar değil.
ayrıca ev işleri dediniz şey ne tam olarak? biri kıyafetlerini kendisi yıkayıp kendisi ütülemesi onun insanlık görevidir, bu ev işi değildir. ev öyle durduk yere dağılmaz kendi dağıttığı şeyi düzenleyeceksin. çocuk ikisinin çocuğu, kadının değil. "çocuğun altını kadın değişecek, kadın yıkayacak, kadın uyutacak, kadın çocuğun dağıttığı yeri toplayacak çocuğun çamaşırlarını yıkayacak?" neden çünkü çocuk erkeğin değil kadının? ev işleri bunlar değil mi? - +1 yıl
@gecegitaristi bu yorumun alnından öpmek istiyorum
- +1 yıl
sezenaks7 sana sonuna kadar katiliyorum kardesim o kadar cok haklisin ki yorumun mukemmel ve cokta dogru
- +1 yıl
gecegitaristi sen evlenme valla bu düşünceyle hareket edersen cok koca boşar seni cidden diyorum cok tartisirsin sana tavsiyem bu dusunceni degistir cunki karsindaki evlenecegin kisi seninle ayni dusuncede olmaz senden bekler yani yemek getirip cay getirmeni kocaya hizmet etmek kadinlarin isi sevap kitaptada yaziyo uygulamaniz sart yani
- +1 yıl
ahmet tabii ki katılırsın :D insanların hepsi senin gibi beyni olmayan bir varlık değil çok şükür. yok boşarmış falan. bunun için tartışma yaratırsa onun boşamasına vakit kaybettirmem merak etme 🙂 ne oldu düzgün bir cümle kuramayıp "kocan seni boşar" gibi tehtid etmeye mi başladın. d XŞXMAŞDMPXMAL üzgünüm ama bu dediğin gerçekten komik :q sen tabii ki istersin hizmetçi kadın zaten sana hizmet etsin, çünkü sen o kadar acizsin ki bakılmaya ihtiyacın var ama kendinizi bakıma muhtaç gibi göstermeyin diye "kadın çalışmasın" ve bu yüzden de evde otursun "bana muhtaç olsun" "okula gitmesin" "meslek edinmesin evde kocasına çocuğuna baksın" bunlar islamda mı yazıyor? insanları bu yüzden dinden soğutuyorsunuz. peygamberimiz eşleriyle birlikte ev işlerini birlikte yapardı. ki o zaman ne kadar zorluklar vardı. çalışmak için güç lazımdı vardı ve bu yüzden erkekler ailesine bakmakla zorunlu olmuştu. ama yine de İslam dini kadın ev işi yapar yazmıyor - hiçbir şekilde? işte burada bile anlıyoruz islamda kadının değerini. sevap demissin elbette sevap olacak; Allah küçücük bir sıkıntıya bile günahlarını affedeyeceğini ve yerine sevap yazacağını buyuruyor. ama bugün çok şükür her sey daha kolaylaştı. dünya büyüyor, gelişiyor siz hala kadın bana hizmet etsin diyorsunuz. çayımı o versin ben çalıştım ve ona para veriyorum o benim hizmetçim di mi? :D kadınlarımızı böyle yetiştiriyorsunuz, ona yardım edeceği için utanan var...
- +1 yıl
@öğretmenhanımkızım tşkler
- +1 yıl
gecegtaristi sen bu kafayla gidersen cok tartisirsin kocanda seni bosar tehdit etmiyorum olacaklari soyluyorum o yuzden kafani degistir komiklik bi durumda yok islam dininde de var kadin kocasina hizmet etmek zorunda ve cok buyuk sevabi var hizmetten kastim erkek yemek ister cay ister pasta ister hepsi bu zaten fazla bisey bekleyemezsinki kadinlardan bu kadarini da yapsinlar artik cok zor degil
- +1 yıl
hafta icleri ev islerinde yardim edemez erkek hafta sonlari edebilir buda yardimdir lakin erkekler cok yoruluyor kadinlar da caliasabilir hayat müsterek ama sen yinede bu kafayla gitme kimsenin kimseyi dinden soguttugu yok dinini uslubuyla yasa hadislere bi göz at
+1 yıl%55 ve daha fazlası diyorum çünkü ev işleri biraz da fiziksel kuvvet gerektiren işler. Koltuğu silmek, perde asmak gibi bu konuda erkeklerin daha iyi olacağını düşünüyorum. Tabii fiziksel kuvvetler de eşit ise iş de eşit yapılmalı
00 Yorumla
+1 yılev işini erkek yuzde kacinimi yapar bu soru cok saçmaydi ama cevapliyim hiç yapmaz cunki erkek calisir eve ekmek getirir ailesine bakmakla yukumludur kadinsa ev işlerini yapar cocuklara bakar dunya kuruldugundan beri bu boyledir hamilelikte yapar erkek kadina yardim ama ben bu soruyu bile mantikli bulmuyorum yuzde kac ne ya 0
18 Yorumla- +1 yıl
g@rizklı çocuk sadece kadının mı?
- +1 yıl
terbiyeli ol genel olarak cocuklara bakar dedim erkegin cocuga bakmicani soylemedim genel olarak boyle dedim
- +1 yıl
düşüncen o kadar saçma ki nereden başlıyacağımı bilemiyorum simdi sen kadın çalışmaz kafasında içi boş olan bir varlıksındır
- +1 yıl
kadin calisirsa eve bi bakici tutulur 2 maasla temizlikci bile tutulur hal olur o sekilde ama kadin calismiyor ev hanimiysa butür seyleri yapmak zorunda erkek isten yorgun geliyor uzaniyor dinleniyor vakit ayirmaya da calisiyor kadinda yoruluyor eyvallah lakin kadin erkek kadar yorulmuyor buda bi gercek
- +1 yıl
beynin yetmiyo senin ❤️
- +1 yıl
boş ver sen ask takma üzme kendini senin eşin öyle takılsın ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
- +1 yıl
senin beynin cok yetiyo ya aman allah siz gibileri islah eylesin bu arada cehennemin yüzde 85 i kadinlarmis bunuda biliyo muydun
- +1 yıl
sen ve senin gibileri allah düşmanima bile vermesin aman kulagimi cekip tahtaya vurdum yeminle
Karrı dediğiniz robot değil. Arada kocası ev işlerine yardım etmeli. Yoksa erkek de karrı olur. Bazen yemekleri erkek yapmalı. Evlilik müşterektir. Karrı gibi oturup yatmak değil 😃
10 YorumlaGerektiğinde %100'ünü dahi yapabilmeli. İki taraf içinde geçerli bu. Konu ev işi ise cinsiyeti unutmaları gerek. Onu kadın yapar bunu erkek vs gibi sözler saçma.
10 YorumlaBenim şahsi fikrim
Benim eşim ev temizlerse utanırım
Ha olurda iş yapamayacak durumda olursam sakatlık , hamilelik vs.. yapmalı
Beklentim evi kirletmesin dağınık olmasın yeter19 Yorumla- +1 yıl
yazık gerçekten...
- +1 yıl
Ne?
- +1 yıl
bütün slklar beni buluyo 😩
- +1 yıl
en azından eşim evi temizlediği için utanacak kadar slak değilim : )
- +1 yıl
evli değilim zaten ilerde evlensem bile erkeğe hizmetçi olarak gitmem en azından 😘
+1 yılNasıl ki bir kadın uyandığından itibaren evde gördüğü bütün işleri yapıyorsa erkekte aynen öyle yapmalıdır. Bunun cinsiyet ayrımına tabi olmaması gerekir. Erkek ütü yapınca, bulaşık yıkayınca veyahut kendi çocuğunun bezini alınca eşine yardım ediyor olmamalıdır...
10 YorumlaÇiftler birlikte çalışıyorsa ev işleri ortak yapılmalı.
Erkek çalışıyor kadın çalışmıyorsa ev işlerinin büyük bölümü kadına ait olmalı.20 YorumlaAşk paylaşmaktır. Herşeyi paylaşmaktır. Aşk askeriye değil şunları sen bunları ben değil. Kadın ev işlerini yapacak diye bir kural yok. Erkek de kadın da yapacak. İnsan düşünürse her olayı çözer. Umarım anadolu zihniyeti en kısa zamanda bu saçma düşünceden kurtulur.
00 YorumlaEv hanımları be Çalışan hanımlar olarak ayırmalıydınız... Ev hanımı için cevabım %15 , çalışanlar hanımlara eşi (beyfendi) çalışmıyorsa %75 , ikiside çalışıyorsa %50 bölüşmeliler. Eğer bir birini sever ve inşallah evlenmek nasip olursa ben bunu yaparım, yapmaya çalışırım.
00 YorumlaKadını erkeği yoktur bunun. Mesleğe ve isteğe bağlıdır. Mesela ben evin kontrolü kendimde olsun isterim ve bu yüzden iş bölgüsünden ziyade, "bugün şunu sen yapar mısın" tarzı olsun isterim.
00 Yorumla
+1 yılBence ger konuda erkek kadına elini uzatmalı yardım etmeli çünkü aynı ev paylaşılıyor ama tabi çok nadir bunu yapanlar var o yüzden azla yetinip te %olarak düşük söyledim
00 YorumlaYa bu değişkenlik gösterebilir
Bir evde herşey kadının omuzlarına bindiği zaman da olmaz
Erkeğin omuzlarına bindiği zaman da olmaz
Ortak yapılmalı bence beraber mesela atıyorum ev temizliği yapılacak kadın cam siliyorsa erkek süpürge yapabilir
Mutfakta da aynı şekilde kadınlar çoğu şeyin tarifini biliyor erkekler ise atıyorum domates doğrar patates doğrar vs.
El ele verilirse güzel olur öteki türlü tek kişiye bindiği zaman yük iyi olmaz00 Yorumla
+1 yılNe saçma bir soru' hayat müşterek ve herşeyi Beraber yapmak için evleniyoruz, bunun kadını erkeği yok ' cinsiyetçi yaklaşımınızı şiddetle kınıyorum !!
00 Yorumla
+1 yılKalbinin yarısı oysa paylaştığın akli kalbi sevgiyi herşeyin diğer yrisida senin o senin yanında olan yarin diğer yarın
00 YorumlaEc işlerinin erkeği kadını olmaz ama erkekler yaparsa ya titiz davranmazlar ya da eline yüzüne buluştırırlar
00 YorumlaÇalışıyor sa yaptığı iş ağır sa akşam eve geldiği n de o halde nasıl yardım edecek tm ev işleri ni yapabilir ama istisnalar da vardır elbet içinde
00 YorumlaAman kendim yaparım ben
36 Yorumla- +1 yıl
Bence yardım etsin arada
- +1 yıl
Hanımefendi
- +1 yıl
Allaha yakın bana uzak 😂😂
- +1 yıl
Yani yapsa nolur ki
- +1 yıl
Kardeşim istemiyorum anlıyor musun
- +1 yıl
İyi tamam hanımefendi
😂erkekler dışarıda, kızlar evde çalışcak ev işleri yapcak. kadın ola ola bulaşıkları temizlikleri falan erkekler yapmicak heralde ozaman erkek kadın tanınmaz
10 Yorumla
+1 yıl%50 kadın %50 erkek ve çocuklarda yapmalı sonuçta evi herkes kirletiyo
10 Yorumla
+1 yılEv benim hanım benim. Neden bir katkım yardımım dokunmasın ki?
10 YorumlaYüzde elli, yarı yarıya kadınla paylassinlar. Tekse zaten mecbur hepsini kendi yapacak basit
10 Yorumla
+1 yılBeraber yapın tüm işleri işte kaçıncı yüzyıldayız yok tuvaletede kadınlar götürsün sizi mk
00 Yorumla
+1 yılEvlilik nedir iyi günde kötü günde hastalıkta sağlıkta her daim hep beraber göğüs germeli hayata
00 Yorumla
+1 yılya sıklar komple yanlıs ya her sey erkege ait degil dayanisma icinde halledilmeli
00 Yorumlasalata makarna yaparım, yerleri paspaslarım camları silerim daha da bir şey bilmiyorum zaten.
00 YorumlaErkek yapalı tabiki 😋 bunca yıl kadınlar yaptı sıra erkeklerde
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılKadın çalışıyorsa yarı yarıya tabi biri bi gün fazla biri bi gün eksik seklinde de olabilir calisma durumuna gore ben erken cikiyosam isten daha fazla yapabilirim veya o benden once cikiyosa o gibi
00 Yorumla
+1 yılKim pisletiyorsa o temizlesin... ortak işler de ortak yapılsın bu sorun çözülsün ya...
00 Yorumla
+1 yıl"O ağa,
"Ben ağa, koyunları kim sağa? 😂 Sksjsjj00 Yorumla
+1 yılBunun bir yüzdesi yok ev iki kişininse şartlar neyi gerektiriyorsa ev işi o şekilde yapılır.
00 Yorumla
+1 yılEv işlerinin yarısını iş birliği olarak yapabiliriz
20 Yorumla
+1 yılEğer eşi ev hanımı ise %45
Eğer eşi işe gidiyorsa %60 yardım etmeli20 YorumlaOnlarda yapsin bir zahmet hep kadinlardan beklemesinler.
29 Yorumla- +1 yıl
siz ne ise yariyosunuz acaba aksama kadar ev temizle yemek yap bulasik yika zaten tüm makineler sizler icin icat edildi tüm kolaylik sizler icin cikiyor erkekler hep daha fazlasini yapiyo zaten bunu siz gormuyorsunuz at gozlugunuzu cikarin
- +1 yıl
ben temizledim camlar yerler koltuklar tuvalet banyo perdeler yika as camasirlar yika as katla kaldir toplam 4 saat sürdü ve bitti abartmayin bu kadar fabrika temizlemiyosunuz
- +1 yıl
tabiki siz kadinlarda abartin cok buyuk bir is yapiyomussunuz gibi övünmenizde cabasi zaten
- +1 yıl
biz bir is yapiyoruz ama aksama kadar anamiz agliyo onu yap bunu yapmis abartmayin yahu basit cok buyuk bi is yapiyosunuz sanki
- +1 yıl
calisip ev iside yapiyosan sana diyecek lafim yok ben sadece ev hanimlari icin soyledim calisanlara bi lafim yok hem calisip hem ev isi yapanlar eli ayagi opulucek kadinlardir baş tacidir
+1 yılHerkes kişisel olarak yaşadığı ortamı temizlemeli, düzenlemeli ayrıca yemek yapmayı bilmeli. Herzaman arkanızda biri olmaz böyle düşünmek yerine tam tersi tek kalsam kendime nasıl bakarım diye düşünülmeli. Hayatın şartı!
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılValla beyler kusura bakmayın ben hanımcıyım layt selami deyin isterseniz eşim benim canımın içi her şey yaparım onun için oyy 🌹
00 Yorumla
+1 yılBu evden eve değişir örneğin annem hasta olduğu zamanlarda yetişemediği zamanlarda yüzde 90 ini yaptığım oluyor ama genelde ev işlerinin yüzde 50 sini yapıyorum
10 YorumlaŞimdi kadın da bir işte çalışıyorsa %50 sini erkek %50 sini kadın yapmalı ama kadın çalışmıyorsa %25 30 erkek yapmalı
20 Yorumla
+1 yılÇokda fazla karişmasınada gerek yok yani bilerek işimizi yapalım alışverişleri yapsın ufak tefek işlarda yardımcı olsun yeter ben kendim hallederim
20 Yorumla
+1 yılKadının işi varken erkek, erkeğin işi varken de kadın yapabilir. İlla bir şu kadarını sen yap bu kadarını ben oranlaması gerekmiyor. Müsait oldukça birbirlerine yardım edebilirler.
00 YorumlaBir kere eşi sevgilisi vs paylaşmalılar ne hepsini kız ne de erkek yapmalı o zmaan bi manası kalmıyor mesela işte ikiside evdeyss 50 50 bölüşürler biri yoksa hepsini teki yapabilir
00 Yorumla
+1 yılErkek çalışıyor kadın çalışmıyor ise %80 kadın yapmalı her ikisi de çalışıyor ise %50 kadın %50 erkek yapmalı.
10 Yorumla
+1 yılEvin içi kadına dışı erkeğe aittir. Kadın kadınlığını, erkek erkekliğini bilecek.
00 Yorumla1 ev 2 kisi sartlarin eşit olması gerek kadin daha fazla iş yapacak diye bi kural yok kimse kimsenin hizmetçisi degil
00 Yorumla- Devamını Gör (36)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat