Alaturka tuvaletin temizliği beni çok zorluyor, eğilip kalkması bir yana lekelerin geçmemesi baya zaman ve efor kaybettiriyor, hangi ürünlerle iyi şekilde alaturka tuvalet temizliği nasıl yapılır?alaturka tuvalet
Alaturka tuvalet temizliği nasıl yapılır, hangi ürünler etkili olur?
Sararan ve kararan tuvalet taşının temizlenmesi için kullanılan temizlik malzemeleriyle birlikte fırça ile iyice çitilenmesi gerekmektedir. Özellikle domestos ve amonyak içeren temizleyici maddelerin kullanılması tuvalet taşlarının daha iyi temizlenmesini sagglar. kirlerinden çabucak arınması için sık sık temizlenmesi gerekir. Uzun süre temizlenmeyen kirlerin çıkarılması zaman içinde zorlaşır ve kalıcı hale gelir
Alışveriş & Hediyeler konusunda 424 cevap paylaştı.
Alaturka tuvalet nasıl kolay temizlenir?
Tuvaletler, evlerde sık kullanılan ve sık temizlenmesi gereken, temizliğine de dikkat edilmesi gereken yerlerin başında gelir. Tuvaletlerin doğru şekilde ve yeterli temizlemek çok önemlidir, alaturka tuvaletleri nasıl daha kolay temizleyebileceğinizden ve alaturka tuvaletini nasıl bembeyaz yapabileceğinizden bahsedeceğim.
1. Adım: Kaynar su dökün
Tuvaleti temizlemeye başlamadan önce su kaynatın ve kaynar su dökün. Bu işlem tuvaletinizi daha kolay temizlemenizi sağlayacaktır.
2. Adım: Çamaşır suyu dökün ve bekletin
Alaturka tuvaletinizdeki kirleri ve mikropları daha kolay temizlemeniz, alaturka tuvaleti beyazlatabilmeniz için çamaşır suyu dökün ve bekletin.
3. Adım: Tuvaleti fırçalayın ya da ovalayın
Tekrardan bir miktar çamaşır suyu dökerek, elinize eldiven takıp sünger yardımıyla tuvaleti ovalayın veya bir tuvalet fırçası yardımıyla tuvaleti fırçalayın.
4. Adım: Tuvaleti bol suyla durulayın ve havalandırın
İlk adımdan sonra pencereyi açmanızda fayda var, çamaşır suyu uygulandığı için işlemin ardından da tuvalet havalandırılmalı. Çamaşır suyunu bol suyla durulayın.
Alaturka tuvalet nasıl bembeyaz olur?
Alaturka tuvalet nasıl kolay temizlenir, alaturka tuvalet temizliği nasıl yapılır konularındaki kafa karışıklığını giderdiğimize göre sıra alaturka tuvalet nasıl bembeyaz olur diye merak edenler için işe yarar yöntemlerden bahsetmeye geldi.
Alaturka tuvaletler sürekli su akması, uzun süre temizlenmeme veya eskimesinden dolayı sararabilir ve kararabilir. Sararan veya kararan tuvalet taşınızı beyazlatmak için birçok yöntem var, yukarıda bu yöntemlerden birinden detaylıca bahsettim. Doğal yöntemlerden de soda, sirke veya tuzla tuvaletinizi ovabilirsiniz. Soda, sirke, tuz gibi maddeler sararan, kararan alaturka tuvaletinizi beyazlatmaya yardımcı olacaktır. Doğal yöntemlerden de bir örnek verecek olursam; sirke ve karbonatı karıştırıp macun kıvamına getirin, tuvaletinizin sararan veya kararan kısımlarına uygulayın, fırçalayın, bekletin ve durulayın.
Sağlık için alaturka tuvalet kullanmak daha doğru.
Temizlik için domestos kullaniyorum.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Ben bildiğiniz domestosu boca edip bir kaç saat o şekilde bekletiyorum. Sonrasında küçük hortumum var onun yardımıyla tuvaleti suluyorum. Bu şekilde istediğim temiz görüntüye sahip olduğunu düşünüyorum. Domestos temizlikte vazgeçilmezim.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Fayans aralarının sararmasi ne yapsam geçmiyor, bulursan haber ver