#BayramTemizliği

Ütü her zaman kullandığımız, özellikle kış aylarında kıyafetlerimizin daha düzgün olmasında yardımcı olan bir ev aleti. Haliyle sık kullanımdan ötürü ütünün tabanında, su haznesinde, buhar mekanizmasında veya üzerindeki düğmelerde sorunlar çıkabiliyor. Fakat ütüdeki sorunları düşününce akla en çok ütü tabanının yanıkları geliyor ve haliyle ütü tabanı nasıl temizlenir diye merak edip çeşitli yöntemler öğrenip deniyoruz. İşte ben de ütü tabanı lekeleri nasıl çıkar konusunda size etkili bulduğum birkaç yöntemden bahsedeceğim.

Ütü tabanını temizlemek için öncelikle kullanılacak malzemelere dikkat etmek gerekiyor. Her ne kadar ütü tabanı sağlam bir yapıda olsa da malzemesine göre aşınma sorunları yaşamamak adına yumuşak temizleyiciler kullanmak en iyisi. Bunlara örnek verecek olursam:
Ütü temizliği yaparken öncelikle ütünün elektrikle olan bağının olmaması lazım. Sonuçta elektronik eşyalar ve elektrik çarpma riskini tamamen ortadan kaldırmak en iyisi. Daha sonrasında ise yukarıda saydığım temel malzemelerle beraber ütü tabanının temizliği çeşitli ürünlerle yapabilmek mümkün olacaktır, örneğin: Vim sabunlu yüzey temizleyicileri bir bez veya sünger yardımıyla ütü tabanına nazikçe uyguladığınız zaman lekelerin çabucak geçtiğini göreceksiniz. Temizlik sırasında dairesel hareketler, ütü tabanını aşındırmayacak malzemeler ve Vim temizleyicileri gibi lekelere yer bırakmayan güçlü ürünler ile ütü tabanı temizlemesini yapabilirsiniz.

Ütü tabanı temizliğinde kullanılacak birkaç malzemeden ve Vim'den biraz bahsettim, hadi ütü tabanı temizliği için gerekenleri detaylandıralım ;)
Sofra tuzu veya kaya tuzu, ütü tabanındaki tanıkların çabucak temizlenmesini sağlayacaktır. Burada yapmanız gereken şey ise çok basit:
Biliyorsunuz ki karbonat ve limonun temizlemeyeceği şey yoktur, ütü tabanı temizlemek için de bu durum geçerli. Yanığın derecesine bağlı olmakla beraber limon ve karbonat ile taban temizliğini şu şekilde yapabilirsiniz.
beyaz sirkeyi bir miktar ısıtın ve ardından temiz bir bezi bu sirkenin içine batırıp bezin iyice ıslanmasını sağlayın. Ardından fazla sirkesini süzdürüp ütü tabanının lekeli kısmını hafif hafif ovalayarak lekelerden kurtulun.
Cevap
1Cevap
Kireçse eğer sirkeli su
Kıyafet yapışmışsa ciflerim nazikçe
limin tozunu çaydanlıkta kaynat o suyu bezle yıka bezi sür veya sirke
Ben cif ile temizliyorum
Karbonat sirke
Tuz sirke de ideal
Sihirli sünger😉
Sirke galiba
Diş macunu duymuştum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?