Evdeki kapı kolları, prizler ve elektrik düğmeleri en çok temas ettiğimiz yerler olduğu için temizliği de sık yapılması gerekiyor, hatta evi haftada 2 kez süpürüyorsak, bu bahsettiğimiz alanların temizliği haftada en az 3 kez yapılsa iyi olur. Ayrıca bu alanların temizliğinde kullanılacak temizlik ürünlerini de iyi seçmeliyiz, sonuçta elektrikle temas eden alanlar var ve fazla sıvı ile temas ettirmemek lazım. Mesela ben kapı kollarını, düğme ve prizleri Vim'in silikonlu temizleyici spreyi ile temizliyorum, hem lekeler çabucak geçiyor hem de silikonlu yapısı sayesinde uzun süre toz tutmuyor.
Merhaba, Önceden bir tek temizlik yapacağım zamanlarda temizlerdim, ama pandemi başladıktan sonra virüsten korunmsk için çok sık sık temizliyorum, hiçbir şeyde yapamayınca püskürtmeli dezenfektan ile siliyorum.
Sen deyince aklıma geldi gideyim bi tur sileyim 😄 Aklıma geldikçe siliyorum genelde hiç belli olmuyor. Bazen haftada bir canım istemişse bazen 1 ay aklıma gelmediği de oluyor. Ruh halime göre artık.
Her parke temizliğinde küçük bir kova hazırlayıp lamba düğmeleri, priz, kapı ve kollarını silerim. Virüsten beri düzenli olarak yapıyorum. Hafta da 1-2 kez bazen gelip giden olmuşsa hemen arkasından.