Yemek yerken mutfaktaki köşe koltuğa yağ döküldü, nasıl çıkartabilirim? Salçalı yemeğin yağı bir de, hem kırmızı kaldı hem de yağlı, bulaşık deterjanıyla sildim geçmedi...koltukta yağ lekesi
Alışveriş & Hediyeler konusunda 424 cevap paylaştı.
Koltuktan Yağ Lekesi Nasıl Çıkar?
Yemek yerken koltuğa da döktüğünüz yemekler, zorlu yağ lekelerine neden olabilir. Haliyle koltuğa yağ döküldü, nasıl çıkarırım diye merak ediyor olabilirsiniz. Eğer fazla bekletmeden yağ lekesini temizlerseniz, sizi zorlamadan eski haline getirebilirsiniz. Ayrıca evde kolayca yağ lekesini nasıl çıkaracağınızdan adım adım bahsedeceğim.
1. Adım: Tuz Dökün
Yağ lekesini suyla silmeye çalışmak daha da yayılmasına neden olabilir. Bu nedenle yağ lekesine öncelikle tuz dökün ve yaklaşık 15 dakika bekletin. Tuz yerine karbonat ve pudra da kullanabilirsiniz.
2. Adım: Süpürün
Dökülen yağı lekesini temizlemede uyguladığınız tuzu süpürmeniz önemli. Döktüğünüz tuzu yeterince beklettikten sonra elektrikli süpürge ile iyice süpürün.
3. Adım: Sirke ve Bulaşık Deterjanıyla Silin
Koltuğunuzda yağ lekesi olan kısmı sirke ve bulaşık deterjanıyla güzelce silin. Lekeyi bu karışımla ovduğunuzda çıkacaktır.
Bir miktar beyaz sirkeyle (ortalama 1 bardak), 1 çorba kaşığı bulaşık deterjanını karıştırın.
Bir sünger veya bez yardımıyla, lekeyi bu karışımla ovalayın.
Nemli bir bezle durulayın.
4. Adım: Tekrar Süpürün ve Kurumaya Bırakın
Koltuğunuzu tekrar süpürün ve havalandırın, kurutun.