Evdeki fritözü bugün kullanayım dedim de aylardır düzgün temizlenmemiş, sadece sudan geçirilmiş, şimdi ben o fritözü temizlemek için ne yapabilirim?fritöz
Uzun zamandır yağlı kalan fritözü temizlemek için ne yapabilirim?
8
6
Görüşünü yaz
Bi’Bot Seçimi
Çok Süper Görüş
redflowers008 | Temizlik İpuçları konusunda 283 görüş paylaştı.
Fenomen
3 gü
Fritöz Nasıl Temizlenir?
Kızartmalar yaptıkça fritözde de yağ kalıntıları kalır ve biriktikçe, durdukça daha da kirlenir, temizlik zorlaşır. Birkaç pratik yöntemle fritözünüzü nasıl temizleyeceğinizden bahsedeceğim. Eğer fritöz temizlemeye dair herhangi bir işlem denemediyseniz, önerilerime kulak verin derim.
Birinci Adım: Sepetini Çıkarın ve Yıkayın.
Fritözünüzün sepetini çıkarın.
Sıcak su ve bulaşık deterjanı olan bir kapta bekletin.
Durulayın.
Vim Yağ Çözücü sprey sıkın, uzun süredir yağlı durduğu için biraz bekletin.
Fırça ile fırçalayın, durulayın ve kurumaya bırakın.
İkinci Adım: Fritözün İçini Temizleyin.
Plastik bir spatula yardımıyla yağları kazıyın.
Deterjanlı suyu kaynatıp fritözün içine dökün, birkaç saat bekletin.
Fırçayla kalıntıları temizleyin.
Su doldurun ve durulayın.
Üçüncü Adım: Fritözün Dışını Silin.
Kullanım kılavuzunu da dikkate alarak; sünger, sıcak su ve Vim Yağ Çözücü spreyle fritözünüzün dışını temizleyin.
Fritöz Temizliğinde Neler Kullanılabilir?
Fritöz temizliği için kullanılabilecek doğal ve her evde kolayca bulunabilen ürünlerin neler olduğunu merak ediyorsanız, size en etkili olan 2 temizleyiciden bahsedeyim.
1- Sirkeyle Fritöz Temizliği:
Fritözü sirkeyle doldurun ve çalıştırın.
Yaklaşık 10 dakika kaynatın. Fritöz çok kirliyse biraz daha bekletebilirsiniz.
Suyu dökün ve kalan yağ lekelerini yumuşak bir bezle temizleyin.
Fritöz ve fritöz sepeti nasıl temizlenir diye merak edenler için bildiğim en etkili temizleyici tabii ki Vim ağ Çözücü. Vim Yağ Çözücü sprey, fritözün sepetindeki ve etrafındaki kalıplaşmış yağlar için etkili temizlik sağlar. Paraben, fosfat, klor, boya içermez. Ayrıca uygun fiyatlıdır.
Alaçatı_mavisi | Temizlik İpuçları konusunda 101 görüş paylaştı.
Fenomen
3 gü
Merhaba, Kullandıgınız fritoz marka ve çeşitine göre degisebilir ama. genel bir temizleme şekli ile yardımcı olayım. Yağlı Fritöz Nasıl Temizlenir
Fritözü sirke ve suyla doldurun.
Kapağını kapatın ve çalıştırıp kaynamasını bekleyin.
Yaklaşık 10 dakika kaynatın. Fritöz çok kirliyse biraz daha bekletebilirsiniz.
Suyu dökün ve kalan yağ lekelerini yumuşak bir bezle temizleyin.
Son olarak durulayın ve bir bezle kurulayın.
Fritözünüzün teflon kaplı olup olmaması ya da metal olması temizlik metodunu değiştirecektir Karbonat ve limon ile yağlı yerleri ovmak başka bir temizleme metodu olarak size yardımcı olacaktır. Kolay gelsin
Öncelikle parçalarına ayiriyorsun... ondan sonra kaynar suda bekletiyosun biraz o katman biraz çıkıyor.. akabinde yağ sökücü sikiyosun bolca biraz bekletip ovaliyosun gereken yerlerine telle ovaliyosun.. çokta çizmeden tabi.. sonra bol. elinin dayanabildigi sıcak suyla duruluyorsun.. sonra bence kablosuna tuttuğun yerlerini folyo ile kapla kullanırken fuzuli yere yağ olmasınlar ve temizlemesi daha kolay olur bı sonraki sefer için..(içine sakin porcoz felan dökme kimisi şaşırıp kullanabiliyor )
Bi’Bot Seçimi
Çok Süper Görüş