Evimizdeki balkon kapıları ve pencereler pimapen, ama o kadar sararmış ki ne denediysem olmadı. Aranızda sararmış pimapen nasıl beyazlatılır bilen varsa yardımcı olabilir mi?pimapen kapı
Pimapenlerin zamanla sararması gayet normal bir durum. Hele ki güneşten etkileniyorsa, düzenli temizliği de yapılmıyorsa pimapenlerin sararması daha olası bir hal alıyor. Buna istinaden sararmış pimapenler nasıl temizlenir diye merak edenler için işe yarar yöntemleri adım adım anlatmak isterim.
Sararmış Pimapen Temizliği Nasıl Yapılır?
Pimapenler güneş ışınlarına maruz kalmayla, temizlik hatalarıyla (örneğin; çamaşır suyu ile silmek), zamanla sararabilir. Pimapenlere zarar vermeden sararmış pimapen temizliği nasıl yapılır anlatmak istiyorum.
1. Adım: Lekeleri Ovmaya Başlayın
Bulaşık deterjanıyla silip, durula ve temiz bir bezle kurula. Kurulamayı mikrofiber cam beziyle yapman daha iyi sonuç almanı sağlar.
2. Adım: Beyaz Sirke Sürüp Bekletin
Beyaz sirke, sararan pimapen nasıl beyazlar diye merak edenlerin gözde malzemesi olacak, çünkü birçok inatçı lekeyi çıkardığı gibi sararmalarda da kullanılabilir. Pimapenin sararan kısımlarına bir miktar beyaz sirke sür, 5 dakika beklet, durula ve kurula, hepsi bu kadar.
3. Adım: Karbonat ve Limon Karışımını Uygulayın
Beyazlatıcı etkisi meşhur bir ikilidir, karbonat ve limon. Pimapen beyazlatmada da oldukça etkili bir yöntemdir. Karbonat ve limon karışımını pimapene uygula, 5 dakika beklet, durula ve kurula. Yetmezse bu işlemi tekrar yapabilirsin.
4. Adım: Mutlaka Durulayın ve Kurulayın
Evimizdeki sararan pimapen nasıl beyazlatılır artık biliyoruz, fakat yukarıda bahsettiğim malzemeleri uyguladıktan sonra pimapeni mutlaka temiz bir bezi duru suyla nemlendirip silin ki kalıntı kalmasın. Ardından tüm işlemlerin ardından kuru bezle durulayarak beyazlatma işlemini sonlandıralım.
Not: Çamaşır suyu pimapenle reaksiyona girerek renginin kahverengine dönmesine neden olabilir, zımparalamak da pimapene zarar verir. Çamaşır suyu ya da zımparalamaya göre bir nebze daha iyidir, beyazlamazsa deneyebilirsin. Piyasada pimapen temizleyiciler de satılıyor onlardan da yardım alabilirsin.
Yanlış ürünler, güneş gibi nedenler pvcleri sarartır. PVC'leri ilk günkü gibi bembeyaz yapman için bir kaç bilgi vermek istiyorum.
PVC'ler plastik olmalarına rağmen çizilebilir yüzeylerdir bu yüzden çamaşır suyu ya da karbonat gibi çizecek ya da zarar verecek kimyasalalr kullanılmamalıdır. Aksi ravsiye edilse de doğru değil.
5 bardak sıcaj suya 1 bardak sirke ekle
Bir sprey şişesine koyup sararan Pvclere sık ve 10 dakika beklet
Otoyıkamacıların sararan araba farlarını düzeltmek için kullandiğı bi macun var. O yüzde yüz işe yarayacaktır. Onu bir otoyıkamacıya sorup tedarik etmeni öneririm. adını sorma bilmiyorum