Buzdolabını çok seyrek temizlediğimi fark ettim ve her seferinde çok kirli bir dolapla karşılaştım. Şimdi düzenli temizleme yapmak istiyorum. Bana derinlemesine buzdolabı temizliği nasıl olur anlatır mısınız? Şimdiden teşekkür ederim.buzdolabı temizliği
İlk olarak dolabın fişini çek ve içindeki bütün gıdaları mutfak tezgahının uygun bir köşesine çıkart.. Dolabın iç bölmesi ve dolabın kapak bölümündeki rafları çıkartır.. Fakat çıkartırken hangi rafı hangi bölümden çıkarttığına ve sonra nasıl tekrar takacağına dikkat etmelisin.. yoksa rafları yerli yerine takmakta zaman kaybı yaşarsın Özellikle yeni Buzdolaplar eski Buzolaplara göre daha karmaşık ve daha zor.. özellikle sebzelik bölümü aparatları o kadar karışık ki çıkartırken dikkat edilmezse tekrar takarken baya uğraştırabiliyor.. daha sonra bulaşık deterjanı ve süngerle ılık suda iç rafların hepsini yıka ve durula kurula Fakat dolabın raf ebatları büyük ise mutfak tezgahında yıkamak zor olacağı için banyo da yıka
Merhabalar; buzdolabı temizliği nasıl yapılmalı diye merak edenler için konuyu ele almak istedim. Buzdolabı temizliğinde neler kullanılır, nelere dikkat edilir bunlardan bahsederek yardımcı olmaya çalışacağım.
Buzdolabı temizliği nasıl yapılmalı?
Soru güzel olunca cevap vermeyi seviyorum. Öncelikle buzdolabının sökülebilen tüm malzemeleri sökülmelidir. Rafları, kutucukları ne varsa sök-tak malzeme hepsini bir çıkartalım ve onları oda sıcaklığında bekletelim bir süre. Sökülen malzemeleri herhangi bir şekilde temizleyebiliriz yağ sökücü mesela fark etmez çünkü iyice yıkayıp temiz su ile iyice durulayacak ve kurulayacağız. Bu temizleme kurulama işlerini ayrı ayrı bezlerle yapmakta fayda var.
Buzdolabının temizliğinde hangi ürünler kullanılabilir?
Buzdolabının temizliğini yapmadan önce akla hangi ürünleri kullanıp kullanamayacağımız gelir, çükü bazı temizlik malzemeleri gerek kokusu gerekse bıraktığı kalıntı nedeniyle buzdolabı temizliği için ideal olmayabilir. Bunun için kokusu nispeten az, kolay durulanabilir temizlik ürünlerini tercih etmenizi öneririm.
Sökülüp takılan parçaları kurulayıp bir kenara bıraktıktan sonra iç mekanı temizlemek için tercihen sıcak-ılık arası bir suya temizlik sirkesi katabilirsiniz. aşırı olmasın ama yine de hatrı sayılır ölçüde temizlik sirkesi ve kalıntı bırakmayan bezlerle ya da sünger (ama kaliteli) yardımı ile sirkeli su kullanarak silebiliriz.
No-frost buzdolabı temizliği nasıl yapılır?
No-frost buzdolabı ya da yeni buz dolabında da aynı yöntemi kullanmakta hiçbir sakınca yoktur. Fakat no-frost buzdolabı temizliği nasıl yapılır diye merak edenlerin dikkat etmesi gereken konu şu; buzluk bölmelerini temizlemek için buzdolabını kapatmış olmak lazım bir süre ve temizledikten sonra kuruması içinde beklemek gerek. Sirkeli su ile silinen yüzeyler farklı bez ve su yardımı ile durulanmalı ve kurulanmalı.
Yeni buzdolabı temizliğinde nelere dikkat edilmeli?
Yeni buzdolabı alındığı zaman temizliğini aştan sonra yapmak önemlidir. Fabrika çıkışından sonra içerisinin iyice temizlenmesi, kullanım sırasında yiyecek ve içeceklerimizin zarar görmesini önleyecektir. Bunun için buzdolabı temizliği esnasında kesinlikle eldiven kullanmak daha sağlıklıdır. tüm kurulama işlemi bitince dolap tekrar çalışmadan önce sök-tak parçaları takalım lütfen.
bunun dışında çay ağacı yağı eski tip dolaplarda özellikle küf oluşumunu ve kokuyu önlemesi için kullanılırdı ama yeni nesil bu ihtiyaç duymuyor artık. Öyle karbonat vs falan sağda solda çok öneri var ama uğraşmaya gerek yok inanın pratik ve kolay bir işlem detaya inmeye hiç gerek yok. Kolayca temizleyin bitsin, sevgiler, saygılar.
Rafları çıkartıp, oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletip 60 derece buhar veya su ile temizlerim.
Buzdolabının içini ise sirkeli ılık su ve mikrofiber bez ile silerim.
Arkasındaki ızgarayı çıkartıp, kompresör çevresine (iğrenç bir toz yumağı olur) elektrikli süpürge tutarım. Sonra dış kısmını da ılık sirkeli su ile siler 6 ay bir daha elimi sürmem.
Buzdolabını temizlemeden önce fişini çekmeye dikkat et, fişini çekmezsen çarpılabilirsin. Bir de çok kokan deterjanlar kullanma, sonra dolaptan o koku çıkmıyor, yemeklere falan siniyor.