Mutfaktaki aspiratörü temizlemeyeli uzun zaman oldu, hatta en son yeni taşındığımızda ablamlarla temizlemiştik ama kendim hiç temizlemedim. Bana aspiratör temizlemek konusunda yardımcı olur musunuz?aspiratör temizliği
Aspiratör temizliği nasıl yapılır, aspiratör temizlemek için nelere ihtiyacım olur?
Merhabalar, Aspiratörler en fazla yağ ve leke barındıran noktalardan biridir mutfaklarımızda. Ancak genelde temizlemeye en üşendiğimiz de noktadır çünkü detaylı bir temizlik gerektirir. Hiç endişeniz olmasın, aspiratör temizlemek konusunda bildiğim ipuçlarını paylaşacağım.
Aspiratör temizliği nasıl yapılır?
Aspiratör temizliği nasıl yapılır diye merak ediyorsanız, birazdan söyleyeceklerimi dikkate almanızı öneririm. Zira aspiratör temizliği çok da kolay değildir ve püf noktalara mutlaka ihtiyacınız olacaktır.
Önce mutlaka aspiratörü fişten çekmelisiniz.
Aspiratörün iç ve dış yüzeyini aşındırıcı olmayan bir temizleyici ile ılık su ve yumuşak bir bez kullanarak temizlemenizi öneririm. Ben Yağ Çözücü Sprey kullanıyorum. Ardında mutlaka kuruluyorum.
Filtresini sıcak su dolu bir kova ya da leğene batırıp üzerine yine yağ çözücü sıkın ve bir süre bekletin. Yağlar, kirler iyice yumuşasın. Temizlik ürünü yoksa kaynar suya beyaz sirke ve karbonat ekleyerek de sonuç alabilirsiniz.
Karbon filtreli ise değişmesi gerekebilir, temizlemeden önce nasıl bir malzemeden yapıldığını bilmelisiniz.
Filtreyi bir sünger ile ovalayarak temizleyin açık havada kurutun ve yerine takın.
Aspiratör temizliğinde nelere dikkat edilmeli?
Aspiratörler doğru şekilde temizlendikleri ve bakıldıklarında uzun yıllar kullanılabilmektedirler. Buna istinaden aspiratör temizliği nasıl olur, aspiratör temizliğinde dikkat edilir hemen bahsedeyim;
Ağır içeriklere sahip yüzeyleri çizecek krem temizleyicilerden, çamaşır sularında uzak durmak,
Yüzeyi çizebilecek sert bez ya da sünerler kullanmamak,
Soğuk su kullanmamak,
Filtreleri sık sık kontrol edin zira biriken fazla yağ yangına neden olabilir.
Temizlik sonrası bir bezle tüm aksam kurulanmalı.
Aspiratör teli temizlemek için neler kullanılabilir?
Aslında aspiratör teli temizlemek detay ister. Çünkü aspiratör teli iyi temizlenmezse, bir sonraki temizliğe daha çok iş düşer ve daha güçlü yöntemlere ihtiyacımız olur. Ayrıca aspiratörün kalbi filtredir. Filtrenin temizliği esastır. Kendi yöntemlerim dışında bir de video bırakıyorum. İncelemek isteyebilirisin. Aspiratör filtresini temizlemek için;
İyi bir yağ çözücü şarttır. Yağ Çözücü sprey hem temiz içeriği hem de yağları kısa sürede parçalama özelliği ile memnun olduğum bir ürün
Daha doğal bir temizlik istiyorsanız kaynar suya sıvı bulaşık deterjanı da ekleyebilirisiniz.
Uzun zamandır temizlemediğiniz için süngerle ovmanız da gerekebilir. Ayrıca bir çok filtre makine de yıkanabilmektedir. bu konuda bir engel yoksa ön temizlikten sonra makinede de yıkayabilirsiniz.