Banyoyu temizlerken kullandığım deterjanlardan genelde memnun kalmıyorum, benim kesin ve kalıcı bir çözüme ihtiyacım var. Acaba banyo temizliği için en iyi deterjan hangisi?banyo temizliği
Banyo gün içinde en çok yolumuzun düştüğü ve vakit geçirdiğimiz noktalardan. Bu yüzden tepeden tırnağa aynasından klozete kadar tertemiz olsun bakterilerden arınsın istiyoruz.
Seninle, banyo temizliği konusunda bir kaç deneyimimi paylaşmak isterim.
Banyo temizliği için gerekli malzemeler nelerdir?
Banyolarımızı temizlerken elimizin altında bulunması gereken ve işimizi kolaylaştıracak malzemeler vardır, ben de banyo temizliği için gerekli malzemelerden biraz bahsedeyim. Ovma teli, sünger, mikrofiber bezler, eldiven, diş fayans araları için diş fırçası bunlardan bazılarıdır. Ayrıca cam yüzeyler, duşakabin, duş teknesi, lavabo, tuvalet ve yüzey için temizleyici kullanılmalıdır.
Banyo temizlik malzemeleri ne sıklıkla yenilenir?
En çok bakteri mutfak ve banyolarımızda bulunduğundan, banyo temizlik ürünleri süngerler vb. malzemeler değiştirilmelidir. Bu süre 2 haftadır. 2 haftada bir bez ve süngerler yenilenmelidir. Bunun dışında mesela çamaşır sularının son kullanma tarihi 6 ay kadardır.
Doğal ve etkili banyo temizlik ürünleri nelerdir?
Banyo temizlik malzemelerinin nerelerde nasıl kullanılacağına dair bildiklerimi iletmek istiyorum. Aynalar için yarı yarıya sirke/su karışımı, fayanslar duş ve küvet için karbonat / su karışımı macun, tuvalet için oksijenli su kullanılabilir. Banyoda koku sorunu varsa bir kaseye karbonat koyup üzerine sevdiğin bir yağdan biraz damlatarak doğal ortam kokusu yapabilirsin. Şayet evde yapmak yerine güvenilir ve güçlü temizlik ürünlerine yönelmek istersen, banyo temizliği sırasında benim kullandığım ve genel olarak tüketicilerden geçer not alan deterjanları seninle paylaşmak istiyorum.
Vim Beyaz Sabun Yüzey Temizleyici
Tertemiz içeriği ve mis gibi beyaz sabun kokusu ile Vim Beyaz Sabun Temizleyici benim banyomun yerlerinde ve duvarlarında güvenle kullandığım durulamaya gerek kalmayan bir ürün. Geride leke, kalıntı bırakmıyor.
Vim WC Temizleyici
Banyonun en önemli yerlerinden olan klozet için ise sirke içeren Vim WC Temizleyici vazgeçilmezim. Hem rezervuarı hem de klozetin iç ve dış yüzeylerini ovalayarak temizlediğimde geride pırıl pırıl bir yüzey kalıyor
Mr. Muscle Banyo
Banyodaki sabun artıkları ve kirler için özel üretilen bu ürünü yüzeylere sıkıp 30 saniye bekletip ardından silebilirsiniz.
Cif Power Shine
Banyoda fayanstan armatüre veya küvet temizliğinden duşakabine oradan lavaboya kadar her alanda kullanılabilen bir sprey. Yüzeylere sıkarak siliyorsunuz.
Banyo temizleyicisi özellikleri neler olmalı?
Eskiden banyo temizleyicisi denildiğinde ağır kokan kimyasallar, tuz ruhları, çamaşır suları, kezzaplar akla gelirdi. Çok insan bu şekilde zehirlendi. Ancak günümüzde temiz içerikli ürünler dolaplarda yerini alıyor. Ben evimde bu yüzden Vim ailesini özellikle kullanıyorum. Ürünlerin içeriği tertemiz, kokuları hafif ve performansları gerçekten çok başarılı.