Günlük program ile altından kalkabilirsin. Mesela her gün yataklar toplanır, ev süpürülür, bulaşıklar mutlaka makineye konulur dışarda kalmaz, banyo ve mutfak lavabosu her gün silinir, haftada 2 gün toz alınır, yerler silinir, tuvaletler silinir, havlular değişir, ayda 1 defa cam silinir gibi. Pratikte ise yukardan aşağı başlamak mantıklıdır. Toz alınır, yerler süpürülür, sonra silinir gibi
Selamlar :) Her saat, dakika, saniye derli toplu ev hepimizin hayali değil mi? Bazen kendimizi ne kadar çok temizliğe versek de, dakikasında da dağıldığına şahit oluyoruz. Ben de ev temizliği hakkında, temizlikte püf noktalar ve pratik bilgiler ile hayatınızı, kolaylaştırmaya geldim :)
Ev temizliğinde püf noktalar ve pratik bilgiler nelerdir?
Ev temizliği deyince aklımıza sadece gelen, salondan ibaret olmamalı. Size vereceğim ev temizliğindeki püf noktalarına dair bazı bilgiler ile, temizliğinizin sırrını çevreniz sizden öğrenecek.
Mutfak temizliği
Limon kabuklarını sakın çöpe atmayın! Çünkü onları güneşte kurutup, yağlanmış ve isli mutfak eşyalarını limon kabukları ile, ovalayabilirsiniz. Ayrıca, limon suyu ile tezgahlarını da silebilirsiniz.
Salon temizliği
Burada size net pratik bilgi vermek istiyorum. Özellikle yerlerin için, bir miktar silme suyunuza, sirke damlatın. Yerleriniz pırıl pırıl olacak. Eğer halı değişikliği yapma gibi bir şansınız varsa, akrilik almaya dikkat edin. Çünkü akrilik halıların temizliği daha kolaydır. Camlarınızı sakın güneşli bir havada silmeyin. Çünkü hızlı kuruduğundan dolayı, çabuk lekelenme meydana gelebilir.
Banyo temizliği
Banyo yaptıktan sonra, banyonuzu su ile temizleyin. Duşa kabininiz varsa, camlarını karbonatlı su hazırlayıp, silebilirsiniz. Bu sayede bu yöntem ile, duşa kabin camlarınızda çizik oluşmaz.
Yatak odası temizliği
Burada kendimden örnek vermek istiyorum. Süslü, püslü biri olduğumdan, odamda boncuklar, yatak üzerinde nevresim takımım süsler, pullar ile doludur. Yeni gelin odası gibi diyebilirim. Ben kolaylaştırmak adına, boncuk tarzı eşyalar kenara alıyorum ve odamı o şekilde temizliyorum. Eğer sizin de odanızda, eşya yoğunluğunuz varsa, önce çıkartın ve öylece temizlik yapın. Bu sayede zamanda da kăr etmiş olursunuz.
Temizlik yapmanın püf noktaları nelerdir?
Temizlik yapmanın püf noktaları nelerdir diye merak ediyorsanız, sizin için bildiğim ve uyguladığım birkaç yönteme değinmek istiyorum. Umarım hayatınızı kolaylaştıracak püf noktaları size aktarabilirim.
Camınızda lekeler varsa, size tavsiyem temiz bir bez üzerine, krem dök ve lekeli bölgeyi silin. Kaybolduğunu göreceksiniz.
Fincanınızda kahve, çay lekeleri varsa, limon kabuğu üzerine tuz dökün. Lekeli kısmı ovalayın ve sonuçtan memnun kalacaksınız
Banyonun fayansı için, ılık su içerisine limon ve sirke ikilisini dökün. Temiz bir bez ile silin. Tertemiz olacak.
Giysileriniz içinde püf nokta vereyim. Güzel kokmasını istiyorsanız, pamuk üzerine limon, parfüm sıkıp dolabınızın köşesine koyabilirsiniz. Mis gibi kokacak.
Merhaba ilk önce mutfak toplanır daha sonra bütün ev, 2. Aşama camlar kapılar tv ünitesi vs. Silinir makina tutulur her yere hali kaldırılır tuvalet banyo balkon yıkanır yerler paspaslanir halılar serilir