Ayrı şehirlerde yaşıyoruz, pek sık görüşmüyoruz. Ne zaman çıkıp yanıma gelse daha yol yorgunluğunu atmadan bir evi süpüreyim canım diyor, kalkıp evi süpürüyor temiz nevresim isteyip nevresimlerini değiştiriyor. Evim asla kirli, pis değil. O gelecek diye özene bezene temizlik yapıp nevresimleri değiştiriyorum. Yaptım canım ben otur dinlen deyince de olsun yarın temizlikle uğraşmayız, dinleniriz diyor yine yapıyor. Anlamadım derdini bana yardım etmek mi istiyor evimde mi rahat edemiyor sizce?
Erkek arkadaşım bana her geldiğinde önce evimi temizliyor, bunu neden yapıyor?
Merhaba, Okumuş olduğum bir kitaptan örnek vermek istiyorum, bu konu hakkında. Gary Chapman : "5 Sevgi Dili isimli" kitabında insanların 5 farklı şekilde sevgiyi hissedebileceğini vurguluyor. 1. Kaliteli zaman ; kaliteli zamanda önemli olanın beraber zaman geçirmek olduğunu ve karşısındakinin sevgisini bu şekilde kazanacağını dusunmesidir. Veya sevildiğini beraber zaman geçirmesi dahilinde hissettiği eylemdir. 2. "Onaylayıcı kelimeler." Bu sevgi dilinde önemli olanın güzel olumlamalar duymaktan geçtiğini savunmaktadır yazar. İlişkide karşılıklï olarak söylenen güzel sözlerin sevgiyi yansıttığı düşünülür. 3."Hediyeler " Biz veya karşımızdaki kişinin alınan veya verilen hediyelerden sonra sevildiğini hissetmesi olayıdır. Gayet basit ve anlaşılabilir olmakla beraber hediyenin maliyetinden daha çok taşıdığı anlamin önemli olduğu bir durumdur. 4. "Fiziksel temas" Bunun için cinselliğin şart olmadığı fakat etkili olabildiği görüşündedir yazar. Bunun birçok şekilde olabildiğini anlatmaktadır. El ele tutuşmak, kol kola girmek, omza veya karşımızdakinin koluna hafif bir şekilde dokunmakta olabilir. 5."Hizmet Eylemleri" Karşımızdaki kişi için yapabileceğimiz, yardımcı olabildigimiz birçok durum bu kategoriye girmekte. Ev temizliğine yardım etmek, çöpleri çıkartmak, bir süreliğine birisine bakıcılık yapmak. V. b. Kişinin bu şekilde sevildiğini hissetmesi durumudur.
Birçok kişide bunlar eşit miktarda görülmez ve bunlardan bir veya iki tanesi daha ağır basar. Öncelikle sizin sevgi diliniz hangisi bunu öğrenirseniz , sevgilinize gerçekte ne istediğinizi anlatmanız daha kolay olacaktır. İkinci olarak sevgilinizin sevgi dilini öğrenmelisiniz. Bu da ilişkinizin kalitesini artırır. Anladığım kadarıyla konuşacağım , sanırım sizin sevgi diliniz hizmet eylemleri değil çünkü eğer öyle olsaydı muhtemelen sevgilinizin evinizi temizlemesi sizin için bir problem olmazdı ve buraya yansıtılmazdı. Fakat bu bir problem ve tek çözümü sevgi dilini bilmek olmayabilir. Sevgilinizin çocukluğundan kalan bastırılmış duyguları veya geçmişte yaşadığı travmalar olabilir. Çünkü birşeyin aşırılılığa kaçması normal olmayan bir durumun belirtisi olabilir. Onu dinleyin ve anlamaya çalışın. Sanırım bu ikiniz içinde daha iyi olacaktır.
Öyle bişey olsa önce seni banyoya atıp temizlemesi gerekirdi ama böyle yapıyorsa bence kesin ciddi bi rahatsızlığı var biz öylesiniz bulsak temizliğe falan bakmaz direk onunla ilgilenirim onun derdi ne ya normal değil bu sende böylesi biriyle rahat edebiliyorsan ya sende de ciddi rahatsızlık var ya da ihtiyacını fazlasıyla karşılayabiliyor diye düşünüyor insan
Belli ki seni yetersiz görüyor. Tamam adamda da var bir aşırı temizlik hissiyatı ama eğer ortamı temiz bulduğuna inansa bunu yapmaz. Demekki senin temizliğini beğenmiyor. Bence sen hiç kasma bırak adam her geldiğinde yapsın. Onunda içi rahat olsun. Yakında sizin dizi de çıkar. Mahsunlar Apartmanı 2 :)
Sevgilin okb takıntılı biri ve evini inceliyor başkasını da sokuyormusun o yoken diye yarına bırakmıyor birşeyler saklarsın diye hemen gelir gelmez dedektif oluyor allah seni korusun bundan ayrılmaya kalp bak bırakmaz belalın olmuş geçmiş olsun dahada kurtulamazsın ondan sorun çıkarmadan evlen ayrılmaya kalkarsan gerçek yüzünü görürsün 😀
Büyük ölçüde senin dediğin gibi olabilir aşırı takıntılı ve kıskanç olduğu için temizlik bahanesiyle her yeri inceliyor olabilir ancak çok sevdiği için onunla ciddi düşündüğü ama söyleyemediği için ev işlerine ilgili ev işlerinden anlayan bir erkeğim düşüncesi yaratarak evlilik mesajı da veriyor olabilir bahar
Ve umarım benim dediğimdir eger senin dediğinse son derece takıntılı ve psikopat biridir ki onun ne yapacağı belli olmaz şüphelendiği zaman herşeyi yapabilir biran önce ayrılmalı bence
Temizlik kısmı tamam da nevresim kısmı hoş değil bence bşraz kırıcı ne yani (beraber uyuyorsanız) senin yatağı daha önce pis kullandığını mı söylüyor bence orda senin kokun sinmiş diye daha hevesli olmalı benim erkek arkadaşım benim bir gece uyuduğum yastığa sarılarak uyuyor hala değişik
Obsesif komposif olabilir.(temizlik ve düzen takintisi). Gerçekten çok titiz olabilir. Ya da numara yapıyordur ama bence yapmıyor. Eğer evleneceksen temizlik derdin olmaz. Ama bu durumdan çok rahatsiz olan çiftlerde var. Kendin bilirsin. Ben başkasinin yaptigi duzene ayak uydurabilir miyim diye. Bende titiz bir insanım ama sevgilimin evine gelince temizlik yapacagmda, nevresimleri 2 kere degistirecegimde yok öyle bir şey.
Açıkçası öyle ön yargı ile yanaşmayim desemde şimdi ortalık temizse öyle pislik götürmeyip böyle şeyler yapıyorsa ya senin gözünü boyamak istiyodur yani bak ben senin için biseyler yapıyorum uğraşıyorum manasında ya da o konuda takintiya sahiptir diye düşünüyorum tabi ki şimdi ben veya burdakiler şöyle böyle dedi diye de o şekilde olacak halı yok sonuçta o ilişki ikiniz arasında sen daha çok biliyosundur aranızdaki geçen iletişimi durumu biz sadece bı olaya göre kendi yorumumuzu katıp sana aktarıyoruz sadece
Bence bu karşı tarafı düşünmekle alakalı falan değil evin yeterince temiz olmadığını düşünüyor öyle hissediyor bu yüzden kalkıp temizlik yapıyor. Kibarlıktan yarına iş kalmasın diyor bence. Keyifli günler.
misafir gittiğim evde iş yapmak biraz saçma geliyor bir erkek sevgilisinin evinde iş yapıyorsa ona iyi görünmek bak ben becerikliyim demek istiyor ya da başka sorunlar var kendisini bu şekilde iyi göstermeye çalışıyor kılıbıklık işi değil
Kusura bakma da senin Sevgilin biraz salak, canım mal bişey 😊 evlen bebce bu çocukla , evlenincede temizlik yapar, beleş vermemiş olursun böylece, versiginin bi anlamı olsun dimi 😊😊
iki sebebi olabilir ya sana oynuyor yani farklı bir imaj cimeye çalısıyor yasa temizlik takıntısı var ama su hir gercekki bu yaptıgı hareket seni bilmem ama bende süpe uyandırır baska erkekler sarılıp vakit gecirmek isterken senin kinin iyi huyluyu oynamasının altında baska birsey var ben sana diyim dikkat et fazla kapılma demisti birisi dersin
Psikoloji takıntısı olma ihtimali yüksek. Eğer ki, cinsel ilşkiye giriyorsanız, ilişkinin arallğı olmasın diye, ilişkiden sonra sen ortalıkla uğraşmayasın diye yapmış ola bilir. Diger sorun, ya da psikoloji durum onun "submissive" olması ola bilir ki, bu tip insanlar karşı tarafı tatmin etmek için uğraşır. Bu ister seks, ister günlük yaşamla bağlı kendini karşı tarafa adamakdır. Yani ne istersen onu senin için eder, cinsel ilişkide bile. Fantezileri büyük olur.
Ya evini aslinda temizlemiyorsundur ki temizledigine gore bu durumda sevgilinin titizlik hastaligi var eger sevgiline yeterli sevgiyi anlayisi gosterirsen titizligi ortadan kalkma ihtimali var
Bence normal bir durum değil gibi. Yine de şöyle, Ya çok ciddi takıntılı, ya bir takım merakları var, ya göze girmeye çalışıyor, ya ev işlerini çok seviyor, ya da sevgili değilde kanka olabilir...
Kadir ezildi gibi bişey demekki temizlik takıntısı var rahat edemiyor ne güzel işte çorabını yerden almayan adam olsa evlilikte zor olurdu
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Adı E ile mi başlıyor? netten sohbet etmiştim geçen sene böyle biriyle, hayatımda onun kadar temizlik takıntısı olan görmedim ama ne var ki çok yakışıklı ve iyi kalpli biri, onun değerini bil, benim sevgilim olduğu için biz olamadık, mutluluklar😢❤️
Aslında buna herşey girebilir ama burda başka birşey var sırf seni oyalamak için yapıyor sana fazla yürümüyor onun için ilk işi temizlik olup vakit kazanmaya çalışıyor.
Bende yardım etmesini seven bir insanım evet çoğu zaman evi süpürür silerim anneannem yorulmasın diye. Ama senin anlatmana bakılırsa erkek arkadaşın aşırı titiz birisi. Kendi yaptığı zaman rahat ediyor belki ki. Bırak yapsın be :)
Erkeklerde böyle huy vardir illaki de karşı binada bir hanımefendi temizlik hastası her sabah balkonu yıkar. camlari siler çamaşırları yıkar balkondan cirpa cirpa asar derken benim ruhum daralır balkonda. oturamam bence temizlik hastası
Kendi evinide ozle temizliyorsa biraz titiz olabilir ama orayi kendi evi gibi gördüğü için temizliyor başkasını evinde kalinca temizliyomu evi temizlemez seni sevdigi ve orayi kendi evi gibi gördüğü icin yapiyordur dert edicek bisey yok
Evinde rahat edemiyor muhtemelen. Kendimden biliyorum çünkü birde burcu basaksa eger ınanılmaz tıtız oluyor basaklar. Hoş ben 1 yıldır 20 hayvanla yasarken tıtız olunmuyo pek
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Ne güzel işte her şeyi soruyonuz ak adam usanmıyor evini temizliyor ne ince bi davranış
Aşırı titiz bir erkek. Cok can sıkıcı olabilir biraz törpülemesi gerekebilir ciddi bir ilişkide cok rahatsız edici olabilir. Umarım rahatsız edici olmaz mutluluklar :)