Deniz kıyısında çadır ile kamp alanı buldum. Yakında gidip ilk tecrübemi edineceğim. Giderken ne götürmem gerekir? Orada en çok ne lazım oluyor? Tecrübesi ve bilgisi olanlardan yorumlarını bekliyorum. :):
Deniz kıyısında çadır kamp yapacağım. Bilmem gereken bir şey var mı?
Nerdeyse her yaz cadır kentlerde kaldım biraz bilgim var bana sorarsan bir agacin altına yap ve fermuari iyi orttugunden emin ol kocaman iğrenç bocekler giriyo bir keresinde örtmeden uyumustum ve berbatti ve varsa cadir muşambasiyla cadirin üstünü kapatirsan cok iyi olur güneş gormeyen yere kur yoksa güneş doğduğu an uyanmak zorunda kalirsin ve gun icinde cadira sicaktan giremezsin varsa mini soguttucu ve küçük tüp alırsan disarda yemek icin boşuna para harcamazsin bide golgelik alanada kursan cadir çok sicak oluyor ona dikkat et bide kendini korumak icin yaninda birsey bulundur ne olur ne olmaz ayni sey cuzdan ve telefon icinde gecerli youtubeda basak adinda bir kadinin kamp hakkinda videosu var izlersen baya bilgilenirsin.
Benim sana tavsiyem ilkel şekilde kamp yap. (Sadece böcek ilacı götürmeni tavsiye ederim çünkü bulaşıcı hastalık parazit bulaşabilir.) Avlan Mesela balık avla taşta pişir çomakta pişir bir tane radyon olsun. Doğayı keşfet ot topla yemek yap hiçbir şey götürme yanında kampın anlamı tedarikli gitmektense spontane ve maceralı daha iyi anlaşılıyor :)
Sabah çadırın doğu tarafını kapatacak bir ağaç altına kur. Yoksa hamam sefasından dolayı uyuyamazsın, sabaha karşı olan soğuktan üşüme ihtimaline karşı kalın uyku tulumuna ek olarak kalın pijama ve ayrıca polar battaniye bulundurabilirsin. Sineklere karşı vücut spreyi. Aydınlanmak için fener ve pil, çakmak, denizden sonra havlunu vs kurutmak için uzunca sağlam ip
Çok güzel bir yer. Araçla giseceksen küçük tüp ve tencere tava ile yemeğini yaparsın. Motosiklet veya başka ulaşımda ateş yakman gerekir ama her yerde yakmak serbest değil. Yine aracın yoksa diyerekten kullanmadığın vakitlerde ve geceleri ayakkabını içine börtü böcek girmesin diye poşet al. Yatarken yiyeceklerini koku salmayacak şekilde muhafaza et. Wc kağıdı ve ıslak mendil olmazsa olmaz. Şişedeki suyunu soğutmak için temiz çorap (çorabı şişeye geçir ve ıslatıp bir dala as. Arada bir ıslat) yasal sınırları aşmayacak boyda çakı (benim olmazsa olmazımdır)
Sinek ilacı Tulum Terlik termos Kalacağın güne göre temiz iç çamaşırı Dış fırçası Temiz su Çakı Çakmak Havlu ( plaj/el yüz) Şort Tıbbi malzeme ( araban varsa içindeki tıbbi kit işini görür) El feneri Katlanabilir çelik jop 3 saate bir de konumunu tanıdık birine atman Aklıma gelenler bunlar
Tecürbem yok ama ben olsam şunları götürürdüm. Böceklerin ilgisini çekmeyecek kuru yiyecekler. İçecek. Böcek sivrisinek kovucu ve sokmalara karşı alerji kremi muhakkak olmalı bence. Her ihtimale karşı küçük bir ilk yardım çantası. Yara bandı pansuman malzemeleri falan. Hafif bir ağrı kesici vs neye ihtiyacın olacağını düşünüyosan. Kalın bir battaniye, gece çok soğuk olabilir. Her ihtimale karşı yedek bir üst ve alt giysi, pijama eşofman.. ne giyeceksen artık. Malum diken miken doludur oralar. Yırtılabilir. Herhangi bir yağmur durumunda ihtiyacın olacağını düşündüğün bişey varsa onu da al derim. Güneş kremini unutma. Sonraaaa🤔🤔🤔 Sanırım aklıma gelenler bu kadar :) Keyfini çıkar🙆🏻♀️
Fener, böcek ilacı, sabun, kullanacağınız havlu dışında bir havlu daha, çakmak, kaliteli ve çok gözlü bir çanta ( bu önemli özel ve değerli eşyaları saklamak için fazla cepli çantalar ideal oluyor) yiyecek içecek gibi seyler zaten kişinin keyfine kalmış şeylerdir. Çadırın içi yazın çok sıcak oluyor maalesef eğer kapalı ve dar alanlarda kalamayan biriyseniz çadır sizin için uygun olmayacaktır tabii çadırın kurulduğu yere göre de değişir bu ama yine de tedbirli olarak yakınıza fazla para almanızda fayda var. Iyi eğlenceler tatil şimdiden
Hep içimde acaba güzel olur mu duygusu uyanıyor. Sonra da kızım senin aklın başında mı, bir sürü iş yapacaksın tatilde, deli misin divane misin diyip vazgeçiyorum. 🙃 Tecrübenin paylaşırsan okur eğleniriz.
Kamp olayını uzun tatilden ziyade kısa süreli kaçamaklar halinde yapmak çok güzel oluyor uzun süreli olduğunda sıkmaya başlıyor iki üç günlük kamplar inanılmaz zevkli oluyor
Tecrübe ettikten sonra bir Deniyor Bence'si ile kesinlikle paylaşacağım. Ben de acaba diyordum ama şu an kesinlikle kararlıyım. Yapacağım ve her anın zevkine varıp eğleneceğim.
Eşim bazen aparta götürüyor valla memnun kalmıyorum. Yemek yap, ortalığı derle topla. Çadır aparttan daha iptidai koşullarda. Çadırı nasıl düşünür insan, yani böyle bekar olacaksın, sevgilinle ve arkadaşlarınla takılacaksak, bak o eğlenceli olur. Ama bende iki çocuk bir koca, herkese yemek yap herkesin arkasını topla.. Nerede kaldı o tatil?
Yok çoluk çocukla olacak is değil zaten.. 3 4 kişilik en fazla bir grup arkadaş cevresi ya da dediğiniz gibi sevgilinizle gidilebilir ben kuzenimle kafa dinlemeye gittim fakat eşleriyle kız arkadaşlarıyla gelenlerde ağırlıklıydı
Kopya cekmek olmazxx :) yasa vede öğren her yeni kampta yeni seyler öğrenirsin
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Ilk deneyimini kalabalik etkinliklerde yasaman daha iyi olurdu. Fb sayfalarindan kamprail'i takip etmeni oneririm guzel insanlar vardir mutlaka yardimci olurlar onerilerde bulunurlar kendi deneyimlerini surekli paylasirlar.
En İyi Cevaplar