Gelecek ay kalıcı olarak Almanya'ya uçuyorum (Friedrichshafen) , annem benden biber salçası, Knorr bulyon ve karbonat istedi. Araştırdım kadariyla salça yasak, çok saçma değil mi? Aranızda bilgisi olan varmı? Götüren oldu mu? Karbonatı da toz olduğu için uyuşturcu sanırlar mı?
Uçak'ta yasak olan yiyecekler le ilgili bilginiz varmı?
Sana göre saçma ama allahtan sana göre değilmiş. Akma riski var. Havacılıkta senin aklına gelmeyecek büyüklükte şeyler için bile risk alınmıyor. Annenin biber salçasına bakmaz o yüzden kimse.
Diğer taraftan bulyon ve karbonat almanyada da var. Bu kadar zorlamak niye.
Ayın 26 sında yunanistana gidiyorum, toplamda üçüncü gidişim, ilk kez o bölgesine gideceğim, ve ayağımın tozuyla marketten bulyon ve karbonat bulacağım. Terslenmiyorum. Almanyada da yaşadım. Sana işkence gerçekten. Olmadığını bilsem lafını yapmam merak etme.
Tamam canım bilgin olduğunu anladım da orda olduğu halde annem bunları asla istemez benden, kı yasak olduğunu söyleyince "boşver ozaman" dedi ama ben onu mutlu etmek istiyorum
Et ve süt ürünleri birde alkole dönüsen ürünler yasak. Mesela asma yapragi yasak. Karbonat türk marketlerinde kocaman kavanozdasudanucuz fiyata var zaten tprkiyeden götürmek sacma. Salcada ayni fiyat. Bosa yük edersin
İnternette yasak olduğunu yaziyor sıvı halinde diye, iyi hatırlattın birde yaprak istemişti 😂 Türk bakkalı yanında var zaten ama biber salçası değil, karbonat da hiç görmedi dedi, geçenlerde Romanya'dan götürdü 😂 (uçak la değil) . Ben deniycem... en fazla alırlar...
ben cok getirdim salca hicbirsey demediler. Ama valizi acip baktilar. Artik getirmiyorum Öncü nün biber salcasini aliyorum heryerde var ve türkiyeyle ayni fiyat. Karbonata gelince daha gecen hafta baktim hala var üstelik cam kavanozda. bir euro. Merak etme valize koy bir sorun olmaz Sivi degil salca. Ben recelde getirdim baklavada getirdim hic sorun cikmadi. Ama sordular süt ürünü var mı diye ve valizi cihaza soktular. Birde cakma marka esyalara ceza yaziyorlar ve dava aciyorlar.. Dikkat et eger getireceksen. Asma yapragi sakin getirme. O yasak cünkü sarap kategorisine giriyor. Tier produkte auch verboten. Yani Hayvansal ürünler peynir et kaymak süt ve BAL da dahil. Valizde dahi olsa hem cöpe atiyorlar hemde 30€ cezasi var.
Ben Şu an Münih taraflarindayim Ama almanayanin bircok yerinde yasadim ve her türk marketi ayni. Büyük marketleri tercih ederseniz cesit cok bulursunuz. Rica ederim.
Canim sıvı olan seyleri parfüm vb ucaga almazlar. Altin vb varsa iyi sakla belli bir sınırı var sıvı iyi kullan. Sac spreyiymis vb hiç almaya calisma çöp olur.
Yok canım onlardan fazla bişey almam, orda çok daha ucuz zaten 😂 Ama annemin istedikleri bunlar, orda bulamadığı için. Burda korkum yok, almasalar bırakırım, oraya varınca köpekler bavulları kokluyorlarmış diye okudum bazı yerlerde, başım belaya girer diye korkuyorum, bide karbonatı uyuşturcu diye sanırlar 😂
Halam Almanya'dan dönerken 30 kişiye yetecek kadar çikolata getiriyor. Katı yiyecek olduğu sürece sorun olmuyor diye biliyorum. Salça da tam katı sayılmaz
50 ml ye kadar 5 parçayı korumalı posette uçakta yanina alabilirsin. Ama sivi kısıtlaması gereği akici ve yanıcı seyleri alt bagajda da olsa tasitmazlar.
Sıvı birşey almıolar salça da biraz akıcı tabi ondan olabilir karbonattan bişey çıkmaz. Tabi ayrıca yurtdışı uçuşlarda extra uyulması gereken talimatlar olabilir iyi bakmak lazım 😉👍🏻 iyi yolculuklar yolun açık olsun 😊
Aynen, araştırdım ona göre gidecem ama annem bunları çok istiyor, söyledim "boşver" dedi de ben yine de götürmek isterim, en fazla alırlar yapacak bişey yok... Teşekkürler 😊
En İyi Cevaplar