İzmir Karşıyaka'da gezilecek yerler nereleri?
Hadi görelim İzmirlileri 🙋
İzmir Karşıyaka gezilecek yerler o kadar çok ki... İzmir'in en güzel ilçesi Karşıyaka; özellikle ilkbaharda ziyaret edilmesi gerekir. Yazları 40 dereceye kadar ulaşan sıcaklık değerleri konforlu bir gezintiye engel olabilir. İşte İzmir Karşıyaka'da gezilecek yerler listesi:
Zübeyde Hanım Anıt Mezarı
Zübeyde Hanım Anıt Mezarı Zübeyde Hanım caddesinde bulunuyor. Anıt mezar yemyeşil bir parkın içinde bulunmaktadır ve parkta aynı isimle anılmaktadır. Bu ilçeye gelipte bu güzelim parkı ve içinde bulunan asırlık çınar ile camiyi ziyaret etmemek olmaz.
Karşıyaka Çarşısı
Karşıyaka Çarşısı ziyaretçilerine keyifli bir alışveriş yapma imkanı suunuyor. Burada restoranlar, giyim mağazaları, eğlence mekânları daima açık olduğundan hem İzmirlilerin hem de buraya gezme amaçlı gelen kişilerin ilk uğrak yerleri olmaktadır.
Hamza Rüstem Fotoğraf Evi
Hamza Rüstem Fotoğraf Evi İzmir'in en eski fotoğraf evi olarak bilinmektedir. Buradaki fotoğrafların geçmişleri oldukça eskilere dayanmaktadır. Bunun yanında Hamza Rüstem Bey’in şahsi eşyalarını da görebilirsiniz.
Uşakizade Köşkü
Karşıyaka Latife Hanım Sokağında yer alan Uşakizade Köşkü ( Latife Hanım Anı Evi ) Atatürk ile Latife Hanım’ın kısa bir süreliğine yaşadığı yerdir. Bu ev belediye tarafından tekrar restore edilerek anı evi olarak halkın ziyaretine açılmıştır.
Bostanlı Güzel Sanatlar Açıkhava Müzesi
Bostanlı Güzel Sanatlar Açıkhava Müzesi bir arkeoloji müzesidir ve burada 90 tane eser ziyaretçilerin beğenisine sunulmuştur. Buraya gelen turistlerin oldukça fazla akınına uğramaktadır. Ayrıca aynı adlı parkın içinde resim atölyeleri bulunmaktadır. Burada yapılan eserleri de görebilirsiniz.
Alibey Hamamı
XIX. yüzyılın hemen başlarında inşa edilmiş olan Alibey Hamamı, yapımında kesme, moloz taş ve tuğla kullanılmıştır.
mavibahçe bostanlı sahilkarşıyaka sahil karşıyaka çarşımavişehir müze alanından mavişehir metroya doğru giden su kanalının olduğu yol ve park alanıbostanlı sosyete pazarıbostanlı da ki pazar yerinin arkasında bir cami var caminin hemen arkasında belediyenin havuz kafesi var orası çok güzel orayı tavsiye ederim gemi maketi falan da var bostanlı da teknelerin olduğu yerden mavişehire doğru bisiklet yolunu takip ederek yeni yapılan deniz kenarındaki büyük binaya doğru yaya olarak gitmeni tavsiye ederim o alan çok güzel. karşıyaka kara göl yolu ve yeşilliği çok güzelbunlara benzer bir sürü yer var aklımda ama yazması baya uzun sürer gel ben seni gezdiririm
Önce bir çarşıya çık izbanın ordan iskeleye doğru yürü, sonra sahilden deniz kenarından ilerle balıkçı barınağına gel bir bira al kendine otur 1 saat sonra aynı yoldan geri dön Bostanlı iskelesinin karşı caddesinden Bostanlıa gir akşam olmuştuur zaten otur orda Aralık sonu Ocak başı var bir rakı söyle ve kendini özgürlükler şehrine bırak :D
Cevap
9Cevap
Bostanlı sahili ve caddesi, Karşıyaka sahili ve caddesi, seviyorsan alışveriş merkezleri, Seyirtepe, Karagöl belki ama oraya kalabalık gitmek iyi olur.
Yani kimse kusura bakmasın ama izmirin çoğu yeri pislik içinde deniz kokuyor sokaklar bakımsız lağım kokusu dolu karşıyakada gezecek yer bana göre yok ha izmirliler alışmış olabilir dışarıdan gelene bariz kokuyor.
İzmir in iki yakasındada gezilecek yerler fszlasiyla var
İzmirin her tarafı gezilecek görülecek yer tepecik kuruçay hariç böbrek bırakabilirsin dikkat
Tüm çarşı ve bostanlı sahili çok iyi, zaten bostanlı sahilinde insan huzur doluyor
Bilmem çok görmek istiyorum oraları
Güzel yerler, tavsiye ederim 👍
Sevgi yolu
en güzeli de vapurla karşıya geçerken martılara simit vermek, birde o martı sesine hastayım
gevrek mi 😊
ha ondan işte
İzmir'i de Atatürk'ü de çok severim İzmir marşınıda sayende bun defalarca dinledim eline sağlık
İzmir denilince her şeyden önce bu gelir aklıma, bu yüzden paylaşmak istedim ben de, teşekkürler 😊
Karşıyakada gezilecek yer 🤔
Yok mu 😊
Peki teşekkürler 😊
Teşekkür ederim, iyi bayramlar 😊
bir bu yakası bir de karşıyakasıgüzel
Kimle gideceksin
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar