Bu durumu İstanbul - Kayseri Anadolujet uçuşunda karşılaşmıştım iş güvenliği için yanımda taşımam gerekiyordu, Çantamda kelebek tarzı bıçak fark edilince çantanın bana ait olduğu açıp gösterdim ve durumu sakin bir şekilde anlatım ardından polis ekipleri geldi onlarada durumumu ve neden taşıdığı anlatım ve bıçağa el koydular ve yoluma devam edebileceğimi söylediler o anki duruma bağlı eğer üste çıkmaya çalışırsanız farklılık gösterebilir size önerim havalimanına binmeden atın bi yere
bavulu açtırma hakları tabii ki var. normal koşullarda kamp eşyaları içinde bir bıçağın problem yaratmaması gerekir. ancak havalimanı polisinin o anki ruh haline göre sıkıntı çıkartabilir de. en kötü ihtimalle el koyarlar sen de bırakır yoluna devam edersin. kargoyla falan bıçak göndermek nedir ya hahah
0
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Evet her havalimanında farklı muamele var demekki. aslında yasak olması lazım. en iyisi alıp dönerken çöpe atmak olacak. çadır için olan kazıklara bile alamayabiliriz demişler
fotoğrafçıyım. iki hafta önce yurt içi seyahatimde bavulumdaki yarı profesyonel monopodumu çıkarttırdılar. ne işe yaradığını 3 kere anlattım. şok cihazı mı bu, ne bu, ne yapacaksın bunu gibi nice anlamsız soruları tekrar tekrar sordular. aleti masada bırakıp yoluma bakmayı bile düşündüm. dedim ya adamın ruh haline göre. sakin olup, serinkanlı şekilde cevaplayıp, asla tartışmayacaksın.
Yok kolay kolay kontrol etmezler de hangi havalimanı oldugu çok önemli o konuda. İstanbul'da daha detaylı bakarlar izmirde hiç xray yok kameralar termal ordan bakıyolar mesela
Mugladan geliyorsan bavulda getirmende bir sakınca yok gibi ama ohalden dolayı havalimanı girişinde extra polis aramaları olabiliyor ama oda seni etkilemez bavulundaki bicak vs karışamaz
Ben direk yanıma aldıgım çantada uçaga girerken yakalattım sadece bıçaga el koydular onuda çantada unutmuşum yani sen şansını dene almazlarsa zaten çöpe atarlar
Ohal 1 yıldır var, ben her ay ortalama 2 defa uçuyorum. Kaldı ki bazı havaalanlarında birinci kontrol bile yok. Valizi checkin de veriyorsun, içinde ne var kimse bilmiyor. Mutlaka kontrol ediliyordur da senin haberin olmuyor.
Sıkıntı edecek bir durum değil. En kötü ihtimal bunu kabul edemeyiz derler, imha kutusuna atarlar. Sen bu kadar evham yaparsan yok yere şüphe çekersin.
Benim şu ana kadar ne falçata, ne şerit metre, ne tornovidalar, ne ölçü aleti ne de her hangi bir kablo, metal eşyaya kesici delici alete el koymadılar. Ekipten birine de denk gelmedi böyle bir şey.