Öncelikle 20li yaşlarını hostluk yaparak geçirmiş biri olarak yazıyorum bunuları. Ulusoy grubunun devamı niteliğinde devamı niteliğinde denebilir. Ulusoy turizm sahibi bunlardır. Çünkü Ulusoy'un kurucusu Hacı Bahaattin Ulusoy'un oğlu Ali Osman Ulusoy'dur kurucusu... Ulusoy Seyahat önceden çok güçlü bir firmaydı. Varan'ı alarak aslında güçlenmiş gibi göründü ama zaten batmakta olan bir şirketi ne kadar şahlandırabilirsin ki bu imkansıza yakındır. Kendi kategorisindeki rakipleri Pamukkale , Kamil Koç sürekli kendilerini geliştirdiler. Ama Ali Ulusoy turizm 2 katlı delux mantığından şaşmadan eski model Neoplan starlinerları yeniymişcesine kitleme çabasında devam etti. Ve insanlar uyanmaya başladıkça önce Varan ortadan kalktı. Türkiye'de Setra otobüs devriminde öncü firmalardan biridir Varan. Ama Pamukkale ve Kamil Koç'um bilet politikaları sabitken , Ulusoy grubu fiyatlarını hizmet kalitesi düşmesine rağmen hep yukarı seviyelerde tutarak müşteri kaybetti ve kendi sonunu hazırladı. Nitekim şu anda gördüğün Ali Osman Ulusoy seyahat bu baş kaldırışta şahsi fikrim aile içi ayrılığın bir göstergesi. Çünkü Ali Osman Ulusoy işbirliği konusunda kendi baba şirketi ile değil de Pamukkale Turizm ile yakınlaşmayı ve işbirliğini tercih etti. Ulusoy Seyahat zaten bitmek üzere artık , son demleri buna da bir darbe Ali Osman Ulusoy'dan geldi ve benim şahsi fikrim akıllıca hamleler yaparsa Karadeniz Bölgesinin yeni Pamukkalesi olurlar. Ama mantıklı hamleler yapmazlar ( Bilet , ikram , müşteri hizmetleri vb alanlarda ) sonları Ulusoy Seyahatten farkı olmaz... Biraz uzun oldu kusura bakmayın.
4
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
yoo önemli değilde şimdi ulusoy turizm den bilet aaldım ve sadece ulusoy yazıhanesinden mi biletimi alacağım.
En İyi Cevaplar