Doğuda #Batman ve #Muş; batıda #Şanlıurfa, #Adıyaman, #Malatya; kuzeyde #Elazığ ve #Bingöl; güneyde ise #Mardin illeri bulunmaktadır. Sert kara iklimine sahiptir. Yazları çok sıcak geçer fakat kışları Doğu Anadolu Bölgesi kadar soğuk geçmez. Bunun başlıca nedeni Güneydoğu #Toroslar yayının kuzeyden gelen soğuk rüzgarları kesmesidir.
#TÜİK (Türkiye İstatistik Kurumu)'in 2016 verilerine göre 1.673.119 nüfusu ile #Türkiye'nin en kalabalık 12'nci şehridir. #Kürtçe'de #Amed olarak adlandırılır. Kalesi ile meşhur şehirdir. #Çin Seddi'nden sonra en büyük sur olma özelliğini taşımaktadır. Ayrıca Ulu Cami'si, Safa Cami'si ve karpuzuyla meşhur bir şehirdir.
Peygamber ler şehri falan değil Ermeni hegomanyasindan Türklere geçmiş bir şehir olup bolgesel yakınlığı ile Kürtlerin yoğunlukta olduğu bir şehirdir hatta bölgede örgüt olarak görünen etkenlerin kökeninde de ermenilik vardır düzgün Kürtler sahte özgürlük haftası altında kandırılarak bu hale getirilmistir
Dört çok güzel yılım geçti ama o zamanlar bu Ermeni artığı PKK köpekleri yoktu.. Dicle nehrinde de az yüzmedim yani o zamanlar.. Çok da değerli dostlar kazandım.. Yalnız pegamberler şehri dendiğin i hiç duymadım Urfa için söylenir bu söz.. O da hz. İbrahimden dolayı söylenen bir söz..
Neresi Peygamberler şehriymiş? Türkiyeye sadece urfaya Peygamber geldiği söyleniyor ki oda büyük ihtimal yalandır. Çünkü Hz. İbrahim Kenan ili denen Filistin Ürdün civarında bulunmuş. Kabeyi Arabistanda Mekkede yapmıştır. Nemrud zaten Babil ülkesinin Irağın hükümdarlarındandı. Sahabelerin mezarları diyarbakırda olabilir ki zamanında Emevi Abbasi devletlerinin önemli şehriydi.
Peygamberler şehri değildir... Ermenice de Tigranakert olarak adlandırılır... Şehirde Türklerden önce Ermeniler yaşıyordu... 1915 Ermeni göçünden sonra şehir, Türklerin himayesinde, dağlardan inen Kürtlere bırakılmıştır..
En İyi Cevaplar