Ben öğrenciyim. Çok param da yok. Dünya turu yapmak istiyorum. Nasıl yaparım?

Benimde hayallerimden biridir
Çok detaylı bir konudur burada yaz yaz bitmez fakat kısa kısa bahsedecek olursak
Öncelikle dünya turu kavramını elimize aldığımızda uzun (bayağı bir uzun) zaman lazım kişiden kişiye değişir ama kendimce dünya turu ne kadar çok gittiğin yer değil ne kadar çok anladığın yer olmasıdır gittiğimiz yeri anlamak için de zamana ihtiyaç vardır
Seçenekler- Bisiklet ile dünya turu
Youtube de yapan bir çok kişi bulunmaktadır çok kondisyon gerektirir en masrafsız olanların başında gelir.
Özellikleri
1-Cebinizi yakmaz (diğer özelliklere göre en minimum seviyede olandır)
2-Zamanınızdan çok çalar (Şehirlerden çok yollarda vaktiniz geçer)
3-Tur bitince bacaklarınız inanılmaz kaslı olur ve kondisyonunuz uçar (kilo verirsiniz :P)
4-Yol arkadaşı önemli
Motosiklet, Araba vs vs gibi şeylerle yapılabilir.
Uygun fiyatlı turla anlaşmak
Turlar düzenleniyor ve bunlardan en uygun fiyatlı olanı bulup girebilirsiniz
Kendimce en makbulu ama kaliteli bir tur olması lazım çünkü gözünüzün yaşınıza bakmaz kalitesiz turlar ve perişan olma durumuna kadar gidersiniz
Cebinizin sağlam olması lazım (Zaten dünya turu yapıcam diyen birisinin bisiklet dışında bu maddeye uymuyorsa düşüncesini kaldırması gerekiyor)
İngilizce dilinizin çok sağlam olması gerekli olduğunu düşünüyorum.
Detaya inmeye gerek yok bu kadar
Bir bisiklet alip bunu yapabilirsin vize ve konaklama parasini kazanman lazim.
BKz: https://www.gurkangenc.com/tr yaa o erkek ama ben kizim bana uygun degil diyorsan Hale Sargin : https://isimgucumgezmek.com
Aslında facebookta tur siteleri oluyor, geçen ablamla bakmıştık belli bir ücret ödeyip 18 günde 18 ülkeyi otobüsle geziyosun. çok var böyle turlar onları inceleyebilir araştırabilirsin.
Otostop nasıl çekilir onu öğren, sonra bir kaç acil savunma hareketleri öğren acil durumlar için ve sonra da istediğin yere git
Savunma taktiği mi olur lan adam aracı istediği yere çeker. bir bok da yapamazsınız. Hareket halindeki araçtan atlayacak g*t var mı sizde
Yabancının arabasına binip yabancı bir yere gitmek çok normal sanki de bu mu anormal geldi
hiç otostop çekmeyin. konyada otostop çektim, adam bana hallendi. pislik içinde mk ak partilileri. dinden imandan bahsederler bir de
@ingilizce_ogretmeni helal olsun
Cevap
26Cevap
benım gıbı çalışarak butun dünyayı gezeresın tabı ılk once uluslar arası bır sırkette gırmem gereklı ya da hesabını bılemedıgın kadar paran olacak aksı taktırde hıc bır sey para etmez
Ne iş yapıyorsun
biraz para yap sonra kap bir bisiklet gez dolaş heryeri bisikletine bir dinamo ve devre bağlayarak aynı zamanda bisiklet sürerken telefonunuda şarz edebilirsin
Çok paraya ihtiyacın yok. Hatta 0 para ile bile yapılabilir bir şey. Ama yine de biraz paran olmasını öneririm.
Otostop
Gittiğin yerlerde basit işler
Daha çok otostop
Daha çok iş
Ama unuttum bunun vize psaport falan durumları var onlar nasıl olur bilmiyorum.
250 gr. vajinan olsun yeter. Ona buna arkanı döne döne ulaşım ve yemeği bedavaya getirirsin. Başka da bir şeye ihtiyacın yok.
abi ayıp değil mi yaa ne biçim konuşuyosun.
@Crazy_Mami Bu şekilde gezen bir gezginin hikayesini okumuştum. İşe yarıyor, ironi veya alay yoktur
peki o zaman
Sponsor lazım onun içinde yurtdışına gidince sponsorun işine yarayacak şeyler lazım mesela her gittiğin yerin fotoğrafını çekip bir şirketle anlaşmak gibi...
Yaninda eglenmeyi sevecek birisi ve para olsun yeter
Para sonra da iyi yni dünya da geçerliliği olan bir passport.
Ben de yapmak istiyorum. Nerede yasiyorsun hayalimizi beraber gerceklestirebiliriz :)
B*okunumu yiyecen dünyanın. Öğrenciysen otur dersini çalış elin ekmek tutsun sonra ne cehenneme gidersen git. Sizin gibiler yüzünden gitti ahlak memleket
Senin gibiler yüzünden ayakta duruyoruz sorma
Pardon yüzünden değil sayesinde
Ben en azından isyan etmiyorum
İsyan ettiğimi nerden çıkarttın? Kafan mı iyi
sen gel beni takip et hem dunyayi gezersin hem dil öğrenirsin
Bende yapmak istiyorum. Taksitle uçak bileti alınabiliyor.
erasmus... work and travel fakat onda da bir miktar para şart
Otostop çeke çeke yaparsın 😂
Cesaret ve azıcık para
Gençler için eurobus var bir arastir istersen
Otostop çekerek 😂😂😂
Gerekli olan tek şey çok para
Work and travel'ı bir araştır.
çok para olmadan yapılmaz ki
çalış onun parasıyla gez
bişeyler vermen gerek
Bende tAtil arkadaşı arıyorum :)
Çok para ve yabancı dil.