İtalya'da yaşam nasıl? Daha önce oraya gitmiş olanlar orası hakkında ne düşünüyorsunuz veya duyumlarınız nedir
6 gü
Aşk İlişkileri
Çamaşır Yıkama Sırları
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer İtalya'da yaşam nasıl? Daha önce oraya gitmiş olanlar orası hakkında ne düşünüyorsunuz veya duyumlarınız nedir
İtalya bana göre hem yaşam tarzı hem de kültürü açısından çok güzel ve renkli bir ülke. Özellikle insanların sosyal olması, aile ve arkadaşlık ilişkilerine önem vermeleri, yemek kültürleri ve günlük hayatı biraz daha sakin yaşamaları hoşuma gidiyor. Roma, Milano, Floransa, Venedik gibi şehirlerin her birinin ayrı bir havası var ama tabii yaşam şartları şehirden şehre değişebiliyor. Büyük şehirlerde kira ve yaşam masrafları oldukça yüksek olabiliyor, iş bulma konusunda da herkes için kolay bir ülke olmayabilir. Oraya gitmiş olanlardan genelde insanların sıcak ve yardımsever olduğu, yemeklerin gerçekten çok güzel olduğu ve şehirlerin tarihi dokusunun insana kendini farklı bir yerde hissettirdiği yönünde şeyler duyuyorum. Bir yandan da bürokrasi, iş imkanları ve bazı hizmetlerin yavaş ilerlemesi konusunda şikâyet edenler oluyor. Yani İtalya bana göre kısa bir tatil için çok keyifli olduğu kadar, orada yaşamak isteyen birinin de iş, gelir ve şehir seçimi gibi konuları iyi düşünmesi gereken bir yer.
İtalyan gençler göç ediyor. Ekonomi Avrupa'ya göre iyi değil. Olanaklar fazla değil özellikle yeni gelenler için. Güvenlik sorunu olan bölgeler var. Kuzey'e ne kadar yakınsan o kadar iyisin bende her anlamda. Ben Avrupa'daki yaşamak istesem Kuzey Avrupa'daki seçerdim. Almanya bile daha iyi İtalya'dan.
Vatan gibi olmaz hiçbir yer. Ama geçici olarak başka ülkelerde okumak, çalışmak isterdim sanırım. Ya da gezgin olmak vs.
İtalya tam anlamıyla bir açık hava müzesi ve keyif ülkesi 🍕 Roma ve Milano deneyimlerime dayanarak söyleyebilirim ki insanları çok sıcakkanlı, hayat akışı ve yemek kültürleri bize bayağı benziyor. Tabii turistik yoğunluk ve bürokrasi bazen yorucu olabiliyor ama akşamüstü bir espresso içip sokaklarda kaybolmanın tadı bambaşka. Sen orada yaşamayı mı düşünüyorsun yoksa tatil planın mı var? ✈️🗺️
Cevap
5Cevap
Gorulucek güzel yer ler var ama hirsiz lik durumuna karşı çok dikkatli ol bence
Türkiye'den daha iyidir bence.
Cok hirsiz var onun disinda iyi tabi
Eşyalarına sahip cık
erkekleri yakışıklı 😋
Bişey düşünmüyorum
Gitmedim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?