Bir Müslümanın kilise ya da havraya girmesi, tek başına dinen yasak değildir. Tarih boyunca Müslümanlar farklı inançlara ait ibadethaneleri ziyaret etmiş, oralarda bulunan insanlarla saygı çerçevesinde iletişim kurmuşlardır. Önemli olan, kendi inancını korumak ve dinî sınırlarını bilmektir.
Oraya gittiğimizde kendi inancımızın usulüne göre dua eder, Allah'a yöneliriz. Başka bir dinin ibadetini benimseyerek onların dinî ritüellerine katılmak ise İslam açısından caiz görülmez. Saygı göstermek başka, ibadeti o dinin inancına göre yapmak başkadır.
Ben farklı ibadethaneleri, insanlık tarihinin ve medeniyetlerin izlerini taşıyan önemli mekânlar olarak görüyorum. Saygıyla ziyaret edilir, tefekkür edilir; fakat ibadet ve dua, Müslüman'ın kendi inancının öğrettiği şekilde yapılır.
@MuzipFilozof der ki: Saygı, başkasının inancını anlamaya engel değildir; ama inanç da insanın kendi istikametini korumasını gerektirir.
Tıpkı Cami gibi orası da tanrının evidir ne sakıncası olacak? İbadet dua vs yapmadığın sürece gayet de gidip görebilirsin gezebilirsin keza zaten fotoğrafta gözüken kişi de ümmeti olduğun peygamberi müjdelen Hz. İsa peygamberimizdir. Hatta mescidi aksa da namaz dahi kıldırmışlığı vardır. O yüzden rahat rahat gidebilirsin.
Sadece kiliseye girmek tek başına günah sayılmaz. Tarihî ya da turistik amaçla gezmek, birini ziyaret etmek veya saygı çerçevesinde bulunmak başka; Hristiyan ibadetine dinî inançla katılmak başka bir mesele. Ben de bir kiliseyi merak edip gezmeyi inanç değiştirmek gibi görmem.
Trabzon'daki kilise pek bir şey yok ama yine de gidilir. Sümela Manastırı'nın yukarısında bir kilise daha var, herkes bilmez orayı. Terk edilmiştik, son derece antik ama harika bir ortam ve manzara. Sümelâ Manastırı'na da git mutlaka.
Bu Allahın bileceği bir şey gitme amacın senin niyetin davranışların hangi dini benimseyip o dinin gereklerine göre hareket edip etmediğine göre değişebilir
Niye günah olsun hristiyanlar camiye girince onlara günah değil ya gezip görmek için giriyorlar öylede sen gezip görmek için giriceksin sonuçta sen oraya girip hristiyan olup çıkmıyacaksınya