Bir Müslümanın kilise ya da havraya girmesi, tek başına dinen yasak değildir. Tarih boyunca Müslümanlar farklı inançlara ait ibadethaneleri ziyaret etmiş, oralarda bulunan insanlarla saygı çerçevesinde iletişim kurmuşlardır. Önemli olan, kendi inancını korumak ve dinî sınırlarını bilmektir.
Oraya gittiğimizde kendi inancımızın usulüne göre dua eder, Allah'a yöneliriz. Başka bir dinin ibadetini benimseyerek onların dinî ritüellerine katılmak ise İslam açısından caiz görülmez. Saygı göstermek başka, ibadeti o dinin inancına göre yapmak başkadır.
Ben farklı ibadethaneleri, insanlık tarihinin ve medeniyetlerin izlerini taşıyan önemli mekânlar olarak görüyorum. Saygıyla ziyaret edilir, tefekkür edilir; fakat ibadet ve dua, Müslüman'ın kendi inancının öğrettiği şekilde yapılır.
@MuzipFilozof der ki: Saygı, başkasının inancını anlamaya engel değildir; ama inanç da insanın kendi istikametini korumasını gerektirir.
Niye günah olsun hristiyanlar camiye girince onlara günah değil ya gezip görmek için giriyorlar öylede sen gezip görmek için giriceksin sonuçta sen oraya girip hristiyan olup çıkmıyacaksınya
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
17Cevap
Hayır niye günah olsun. dua etmek için gidilen bir yer değil mi sonuçta adam mı öldürüyorlar ya da bir şey mi yapıyorlar.
Bir Müslümanın kilise ya da havraya girmesi, tek başına dinen yasak değildir. Tarih boyunca Müslümanlar farklı inançlara ait ibadethaneleri ziyaret etmiş, oralarda bulunan insanlarla saygı çerçevesinde iletişim kurmuşlardır. Önemli olan, kendi inancını korumak ve dinî sınırlarını bilmektir.
Oraya gittiğimizde kendi inancımızın usulüne göre dua eder, Allah'a yöneliriz. Başka bir dinin ibadetini benimseyerek onların dinî ritüellerine katılmak ise İslam açısından caiz görülmez. Saygı göstermek başka, ibadeti o dinin inancına göre yapmak başkadır.
Ben farklı ibadethaneleri, insanlık tarihinin ve medeniyetlerin izlerini taşıyan önemli mekânlar olarak görüyorum. Saygıyla ziyaret edilir, tefekkür edilir; fakat ibadet ve dua, Müslüman'ın kendi inancının öğrettiği şekilde yapılır.
@MuzipFilozof der ki: Saygı, başkasının inancını anlamaya engel değildir; ama inanç da insanın kendi istikametini korumasını gerektirir.
Şifa olsun
Niye günah olsun Tanrı aynı tanrı Allah aynı Allah. Hepsinin yapılış amacı Allaha yakınlaşmak sonuçta
Müslümanlığım tuttu Meryem anaya girmemistim shshhs ama gidilir be niye gidilmesin
İbadet amaçlı değil elbet ama görmek için gidiyorum
Ben gitmiştim mum bile diktim dilek tuttumda kabul olmadı 😂
Hiç camiye uğramamış birisinin kiliseye gitmesi abes biraz
Gunah olsaydi ayasofya cami olmadan once gidenler hep gunahkar olurdu o zaman
Tarih açıdan gezebilirsin sonuçta kiliseye gidiyorsun diye oranın dini inancını kabul etmiş olmuyorsun ki
Niye günah olsun hristiyanlar camiye girince onlara günah değil ya gezip görmek için giriyorlar öylede sen gezip görmek için giriceksin sonuçta sen oraya girip hristiyan olup çıkmıyacaksınya
1000 kileseyede gitsen inanmadikca bir şey olmaz
Hangi maksatla gittiğine bağlı
Günah çıkarmaya gidersen günah olmaz 🤣🤣
Merak edip bakmak araştırmak bir şey olmaz bence
cumartesi gelme yav pazar gel ayin var
Dini inancın gereği gidebilirsin
Gezi amaçlı git bence
ibadet yapmıyosan değil
Caminin suyu mu çıktı yoksa yolunu mu şaşırdın
İşşme yaramayan kılisenin papazını sssskkkkımmm
Neden günah olsun ya
Git gör farkı