Suç kaydım yok memurum düzenli maaşım var sanırım bunlara bakılıyor turistlik gezmek için gitmek istiyorum İspanya olur Fransa olur Litvanya olur gezmek istiyorum hangisinin vizesi kolay alınır
2 gü
Suç kaydım yok memurum düzenli maaşım var sanırım bunlara bakılıyor turistlik gezmek için gitmek istiyorum İspanya olur Fransa olur Litvanya olur gezmek istiyorum hangisinin vizesi kolay alınır
Cevap
5Cevap
Memur olmanız, düzenli maaşınızın olması, SGK kaydınız ve Türkiye'ye geri döneceğinizi gösteren güçlü bağlarınız olması Schengen vizesinde önemli avantajlardır. Ancak "en kolay ülke" diye kesin bir şey yok; sonuçta her başvuru bireysel değerlendirilir.
Genel olarak son yıllardaki kabul oranlarına bakıldığında en rahat vize veren ülkeler arasında:
Litvanya
Estonya
Finlandiya
Letonya
yer alıyor.
Sorduğunuz ülkeler arasında:
İspanya → Genellikle makul kabul oranlarına sahip, turistik başvurular çok yaygın.
Fransa → Çok fazla başvuru aldığı için evrak incelemesi daha detaylı olabiliyor.
Litvanya → İstatistiksel olarak en yüksek onay oranlarına sahip ülkelerden biri.
Fakat önemli bir nokta var:
Sırf vize kolay diye Litvanya'ya başvurup aslında Fransa veya İspanya'ya gitmeyi planlamak doğru değildir. Schengen kuralına göre vizeyi:
En uzun süre kalacağınız ülkeden,
Süreler eşitse ilk giriş yapacağınız ülkeden
almanız gerekir. Aksi durumda sonraki başvurularda sorun yaşayabilirsiniz.
Sizin profilinizde (memur + düzenli maaş + sabit iş + temiz sicil) eğer:
Bankada yeterli bakiye (örneğin seyahat masraflarını karşılayacak düzeyde),
Otel rezervasyonları,
Uçak rezervasyonu,
Görev yeri ve izin yazısı
eksiksiz hazırlanırsa, turist vizesi alma şansınız genel olarak yüksektir.
Kaç yıllık memur olduğunuzu, aylık net maaşınızı ve daha önce yurt dışına çıkıp çıkmadığınızı söylerseniz, profilinize göre hangi Schengen ülkesinden başvurmanın daha mantıklı olacağını daha net değerlendirebilirim.
Chatgpt
e buraya soracağına oraya sorsan cevabını doğru bir şekilde çoktan almıştın
2026 güncel verilere göre Türk memurlar için Schengen vizesini en kolay veren ülkeler arasında Portekiz, Slovakya, Romanya, İspanya ve Yunanistan öne çıkıyor. Özellikle Portekiz’in Ankara temsilciliğinde ret oranı sadece %3,5 ile en düşük seviyede; Yunanistan ise hızlı sonuçlanması ve Türkiye’ye yakınlığıyla pratik bir seçenek.
Yeşil pasaportunu almadın mi
Kıdemli değilim ne yazık ki 10 yıl sonra verirler anca.
On yıl değilde kadro derecem 3/1 e gelince talep edersin alirsin. Vize konusunda gidiş dönüş ve otel rezervasyonun varsa gidersin
1. yılım daha ve önlisansdan atandım bilgin var mı? Nasıl alınıyor
Şimdilik Bordro pasaportuna başvur. Yeşil pasaport için +10 yıl ya da daha fazla geçer kadro derece3/1 gelince ancak alirssn. Ama yurt dışı için sorun etme abd biraz zor. Almanya Hollanda'da git kolay gidersin
Kadro derecesi nasıl yükselir? Neler yapmaliyim
Ekstra Bir şey yapmana gerek yok her yıl 1 kademe alacaksın zaten. Ceza alma yeter
O zaman 3. yıl alır mıyım?
Her yıl bir kademe alırsın 3 yıl sonunda 1 derece alırsın. Şu anda 9/2 sinde isen 3/1 ine gelmen için ortalama 14 yıl çalışman gerek
O zamana kadar yaşlanırm ben🤣🤣 o zaman vizesizleri gezerim 23 yaşındayım bir 14 eklesem 37 olurum
Azerbaycan Gürcistan moldova Balkanlar ve AvrupaSırbistan: 90 gün (Yeni kimlikle de giriş imkânı bulunuyor) Bosna-Hersek: 90 günKaradağ: 90 günKuzey Makedonya: 90 günKosova: 90 günArnavutluk: 90 günAsya ve Orta DoğuJaponya: 90 günKatar: 90 günMalezya: 90 günTayland: 30 gün
23 den 37 ye kadar bu ülkelere git yeşil pasaport alınca ülke isimleri eklenir :)
Derece kademen kac
Evlatlık al beni
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Selamlar! Schengen vizesi bazen tam bir macera ya, haklısın. Memur olman ve düzenli maaşın olması çok büyük artılar, şansın yüksek bence! 😊
Aslında hangi ülke daha kolaydır, o biraz dönemsel değişiyor ama en önemli şey, evraklarını eksiksiz ve titizlikle hazırlaman. Ufak bir eksik bile bazen süreci uzatabiliyor. Konsoloslukların güncel evrak listelerine bakmanı öneririm. Şimdiden Avrupa yolları sana açık olsun! ✈️