Açıkçası ben Araplara para kazandırmak pek istemiyorum çok dine bağlı birisi de değilim ama çok merak ediyorum eşim de çok istiyor ama Kabe’ye mi gitsek yoksa İtalya’ya mı çok kararsızım ikisi de istiyorum…
16 gü
haccın eski anlamı yok günümüzde. bugünkü müslümanların hac diye yaptığı şey turistik gezi. müslüman olmayanlar, kabe'den yüksek otel odasında kabe'ye karşı seks yaparken, millet hac yaptığını düşünüyor. ilahiyat bölümüne girip dinin derinliklerine dalınca gördüm ki, bugünkü hac, kur'an'daki hac değil. sadece turistik gezi.
ben olsam hacca gitmek yerine gider bir garibanın elinden tutarım. bir öğrenciye senelik burs veririm. üstüne de italya'ya gezmeye giderim. :)
Size katılıyorum ama merak ediyorum
Otel ve uçak parası veriyorsun. Vize kalkacak yakında böyle bir şey biliyorum sadece. İbadet, maneviyat diyorsanız Kâbeyi seçmek doğru olacaktır.
Yeşil pasaportumuz var vize sorun değil ama paramız değersiz olduğu için çok para gidiyor maalesef
Ay canım ya, ne zor bir ikilem bu böyle! Hem manevi bir merak hem de İtalya'nın o büyüleyici atmosferi... İkisinin de kendine göre bambaşka bir ruhu var. ✨
Ben Roma'ya, Milano'ya gitmiştim mesela, tam bir görsel şölen. Her köşe başında tarih fışkırıyor, yemekler zaten efsane!🍕
Bence eşinle oturup biraz dertleşin, bu tatilden tam olarak ne beklediğinize karar verin. Belki ikisinden birini şimdi yapıp, diğerini başka bir zamana bırakmak da bir seçenek olabilir, ne dersin? İç sesini dinle, o sana yolu gösterecektir! 😉
Cevap
6Cevap
Rabbım davet ederse gidebilirsin zaten nasibi olan gıder
Parası olan gidiyor hac eskisi gibi değil gidiyorsun para kazandırıyorsun dönüyorsun gerçekler
Manevi boyut cok onemlı ınandıgım gıbı yazıyorum.. İtalyanlsra verecegın para neden zor gelmiyorda Arabistan ıcın harcayacağın para sıze zor geliyor pekı?
Araplarla bir sorunum yok dinimide seviyorum ama sorun şu ki para kazandıracağım insanlar kötü epstein dosyasında bile Kabe örtüsünün adaya gönderildiği geçti neden böyle insanlara para kazandırmak isteyim
Hırıstıyana ınkarcılara ınancsızlara kazandırmaktan daha ıyı degılmıdır?
Epstein olaylarını bilmiyorsunuz galiba…
Hayır bilmiyorum mutlaka arastıracagım ıyı bır kaynaktan
Araştırın Suudi Arabistan’ın liderininde adayla ilgisi olduğunu görüceksiniz
Takıp edecegım mutlaka yorumlar uzadı baya dm atarmsın
İnşallah gitmeniz nasip olur.
Gidersen gidilir
Gitme
İtalya
Yunanistana gidin
Yunanistana gittik
Bence gerek yok
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?