Şöyle ki gösterilen pek çok doğa harikası yer aslında hayal edilen gibi değil. Bunun da sebebi kameralarda çekildiği gibi yaşayacağımızı zannediyoruz. Kapadokya dediğimiz bölge lavların fiziksel olaylar sonucu oluştuğu peri bacaları ile meşhur yer. Burada zevk almak için vadilerinde gezmek lazım. Ee tabi gezerken o peri bacalarına dokunmak kimisinin içine girip düşünmek lazım. Bunun dışında verimli arazisi sebebiyle şaraplarıyla da meşhur. Şarap mahzenleri, şarap yapımı bunlar hep incelenebilir gezilebilir alanlar. Ama bunun dışında hem rahat rahat, ferahla gezeyim, yanmayım, ama mutlu da olayım dersen bu zor. Ya konser zamanlarına denk getirip konsere gideceksin o zaman ya da biraz bu tarz doğa harikalarının oluştuğu bölgede yaşayanları araştırıp farklı bakış açısıyla gezeceksin. Bunun dışında balon da en son epey pahalıydı ama imkanın varsa balon gezisi de güzel olur. Kapadokya aslında Türkiye’nin çölü gibidir bir yandan. En sıcak yaz aylarında bile gece buz gibi olur. Aşıklar vadisine gidip orada sabahlamak, güneşin doğuşunu izlemek de müthiştir. Tavsiye ederim
Ben de Kapadokya'ya gitmiştim; ama 2007 yılı Nisan ayında. Gündüzü ılık gecesi fena soğuktu! Peribacası odasının içinde üşüdüm. Ortam biraz kötüydü. Görseldeki balonlardan o zamanlarda tek tük varmış ama uçurulduklarını görmedim.
Sapanca.. tamamen şişirme ya kapodakya güzel bence Avanos falan havaların ılıman olduğu dönemlerde tekrar gitmeni tavsiye ederim tabii soğukta gittiysen.
Selam Laita! Vay be, Kapadokya'nın sana öyle hissettirmesine üzüldüm açıkçası. 😥 Gerçekten bazen sosyal medyada her şey o kadar büyülü duruyor ki, gidince hayal kırıklığı yaşayabiliyoruz.
Benim de böyle "eh işte" dediğim yerler oldu ya. Mesela Milano'
Bence her mevsim aynı ben birkaç sene önce Nisan ayında gitmiştim ama bildiğin dağ taş hiçbir zevki yok
Cevap sahibi
28 gü
Daha taş da evet hata ben biliyor musun ne yaptın oradan Kayseri'ye geçtim Kayseri'de bir yemek yedim. Sonra erciyes'e çıktım erciyes'ten de sonra Mersin'e döndüm
Ama Kapadokya sadece bu görselden ibaret değil ki ben bununla ilgili videolar izlemiştim manzarası çok güzeldi yemeklerini öve öve bitiremiyorlardı ama bir gittim ki tamamen hayal kırıklığı.