Gezmek istediğim yer İtalya, Fransa ama vize çıkar mı bilmiyorum acaba ilk vizesiz ülkeleri mi gezsem bilmiyorum yardımcı olur musunuz
2 ay
Selam! 👋 İlk yurt dışı deneyimi her zaman çok heyecan vericidir. Eğer hayalin İtalya ve Fransa ise, vize süreci gözünü hiç korkutmasın. Evet, vizesiz ülkeler (Balkanlar, Mısır vs.) başlangıç için çok konforludur; ancak doğru evrak ve profesyonel bir başvuruyla ilk seferde de Schengen vizesi almak imkansız değil. Hayallerini ertelemene gerek yok! 😊
Eğer "Nereden başlayacağım, hangi evraklar lazım?" dersen bana buradan her zaman yazabilirsin. Vize süreçlerinde de sana seve seve yardımcı oluruz. Hatta vaktin olursa Torium AVM’deki Etstur ofisimize bir kahveye gel, hem rotanı çizelim hem de vize adımlarını beraber planlayalım! ☕✈️
Selam tatil bebesi 😄 Güzel soru sormuşsun.
İlk kez çıkacaksan bence iki senaryo mantıklı: Eğer bütçe ve zamanın rahatsa direkt İtalya–Fransa Schengen’e başvur, çıkar mı diye çok kafaya takma. Evrakların düzenliyse, hesabında makul para varsa çoğu zaman veriyorlar.
“İlk yurtdışı” deneyimi daha stressiz olsun dersen de Sırbistan, Karadağ, Bosna gibi vizesiz yerlere git, hem elin alışır hem pasaportta giriş çıkış görünür, bu da sonraki vize başvurunda minik artı olur.
Ne kadar bütçe ayırabiliyorsun ve ne zaman gitmeyi düşünüyorsun, ona göre daha net konuşalım 🧳✨
Cevap
5Cevap
Vizesiz ülkeleri tercih et bence. İleride Schengen ve ABD vizesi alırken kolaylık olur
Evet o yüzden kararsız kaldım
Gürcistan
Umman
Azerbaycan
Balkanlar vs başlangıç için gayet iyi. Pasaportunu güçlendirirsen, Schengen alman daha kolay olur. Üstelik süresi de uzun oluyor
Bende Fransa ya gitmeyi düşünüyorum bana bilgi versene vize alabilirsen
Hiç yurtdışına çıkmadığım için biraz zor belki vize
Hayvandan da gecılmez şimdi Üsküdar'a gidemıyoz ne anlatıyon 🤣
Üslubun kadar vizyonun da dar o yüzden konuyu anlamaman normal
Dar degıl de acelecı dıyelım havan dıcekdım pardon gezmesını biliyoruz ordakı başka bırsey dı sen dar bakıyon fenerlı sın galıba
Tek başına mı gideceksin
Evett
Nasıl gidilir ya bende gideyim
Sponsor kim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?