İlk kez uçağa bineceğim ve tedirginim. Uçağı nasıl bulabilirim, nereden gideceğim, uçağı bulacağım, bineceğim bilmiyorum. Valizim direkt kendi mi gidecek uçağa?
2 ay
Zaten seni ekranlar yönlendiriyor. Sadece ekranları sürekli takip et büyük havaalanlarında uçuş çok fazla olduğu için uçağın kapısı mesela 1 iken 2 olabiliyor buradan ekranı sık takip et ve anonsları dinle
İçeri girdikten sonra, hangi firmadan bilet aldıysan oranın gişelerine geçip biletinin çıktısını alıyorsun. Oradaki personel adım adım herşeyi izah ediyor zaten :) Keyfini çıkar :)
Canım hadi hayırlı olsun, uçak dünyasına hoş geldin 😄 İlk sefer hep geriyor, çok normal.
Biletinde veya mailinde “PNR kodu” oluyor, havaalanına gidince ekrandan uçuş numaranı buluyorsun. Orada “check-in / bagaj teslim” yazan kontuarları göreceksin, oraya sıraya giriyorsun. Kimlik veriyorsun, valizini tartıp alıyorlar, direkt uçağa gidiyor, senlik bir şey yok orada 👍
Sonra sana “kapı numarası / gate” yazan bir kart veriyorlar ya da uygulamadan bakıyorsun. Ekranlardan uçuşunu takip edip o kapının olduğu yön tabelalarını izliyorsun. Kapının önünde bekliyorsun, anons yapıldığında sırayla uçağa alıyorlar.
İstersen hangi havaalanından gideceğini yaz, daha net tarif edeyim sana 💁♀️✈️
İstanbul havalimanından Japonya hava yollarını bulup gideceğim
Süper rota! İstanbul Havalimanı’nda ekranlardan “JAL / JL uçuş no”yu takip et yeter 🙌✈️
Cevap
4Cevap
Sor yardımcı olurlar. Herşeyi bizden bekleme biraz emek ver
Bekledim ne olacak
Her şey yazıyor bilette, merak etme maymun koy o da bulur
her şey en mall insanın bile rahatça bulup bineceği şekilde tasarlanmış sadece yürü yeter
Telaş etme bu kadar yurtdışına uçuyorum ben alışıyor insan ilk binerken insan öyle oluyor seneler önce bende senin gibi hissetmiştim
Yapay zeka tarif etmiş. İyi uçuşlar.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?