Transfer nedeniyle birkaç aydır Ankara 'dayım ve aynı süreci yaşamış ve transfer olmuş kişilerin görüşlerini almak istiyorum. Entegrasyon süreciniz nasıl geçti ve yeni rutininize nasıl alıştınız?
2 ay
Transfer nedeniyle birkaç aydır Ankara 'dayım ve aynı süreci yaşamış ve transfer olmuş kişilerin görüşlerini almak istiyorum. Entegrasyon süreciniz nasıl geçti ve yeni rutininize nasıl alıştınız?
Cevap
4Cevap
Yıllar önce sık gelip gitmiştim, Sabah duraklarda sıra bekleyen memur ve çalışanlar gözümün önüne geliyor.
Deneyiminiz nasıldı?
Hiç arkadaşlık kurdun mu?
Yani, Ankara 'da bulunduğunuz süre boyunca güvenilir arkadaşlıklarınız oldu mu?
Arkadaş çevresinden, güvenilir dostluklardan, sosyal hayattan bahsediyorum.
İyi bir durum ama iyi insanlar her halükarda tanışır. Ancak bu şehirdeki kadınların zihniyetini bilmiyorum, bu yüzden arkadaş edinip sağlam ve güvenilir bir sosyal çevre oluşturup oluşturamayacağımı henüz bilmiyorum. Bu yüzden soruyorum.
Kuzey Kutbu'nda değil sonuçta. Hangi şehirden geldin bilmiyorum ama çok da zor değil ayak uydurmak
Bence yorucu bir şehir ilk fırsatta kaçtım
Ben buraya daha birkaç aydır geldim ama o seni neden bu kadar yordu? Herhangi bir sorunla karşılaştın mı?
Trafik, hayatı, insanları aklına gelen her şey
İnsanlar nasıl? Lütfen bana anlatın, çünkü buraya taşındığımdan beri arkadaşlık kurmanın ve sosyal çevre oluşturmanın güvenilir olup olmadığını gerçekten bilmek istiyorum.
Bence tanımadığımin kimseyle arkadaşlık yapma
Ne kadar süre kaldınız?
Bunu soruyorum çünkü uzun vadeli bir durumdan bahsediyorum. Bir şehre taşındığınızda, en azından temel bir sosyal çevre oluşturmanız gerekiyor. Sizin deneyiminiz hakkında bilgi almak istiyorum.
Arkadaş edinirsem, zaten kadın olacaklar, ama bu şehirdeki insanların güvenilir olup olmadığını ve güçlü değerlere sahip olup olmadıklarını merak ediyorum.
Toplamda 7 yıllık Ankara yaşantım var
Yedi yıl geçmesine rağmen ayrılmak istemenizin sebebi, bence orada huzur ve istikrar bulamamanızdı.
4 yıl üniversitr mecburdum, 3 yıl memuriyet ama öyle iğtenç bir şehir olamaz
Hangi sektörde çalıştınız? "Berbat" derken, hangi açıdan dayanılmaz buldunuz? İnsanlardan mı hoşlanmıyordunuz? Sürekli koşturmak mıydı? Yoksa genel olarak şehir miydi?
Polisim ben, sürekli siyasi mobing yedim, hep linçlendim ve hiç mutlu bir hayat sürmedim
Anlattıkların çok garip, neden böyle bir şey yaşıyordun?
Yaşayınca anlarsın :)
Bunu sadece Ankara 'da mı yaşadınız?
Evet şu an Antalyadayım mutluyum
Belki de İzmir'e gitmeliydim.
Belki sen mutlu olursun, her insan aynı şeyleri yaşamaz
İzmir ve Ankara arasında seçim yapma şansım vardı. Antalya bir sahil şehri; belki deniz havası sizin için daha faydalı olmuştur. Herkes farklıdır.
Ama bilmiyorum. Ankara 'ya geldiğimden beri garip şeyler oluyor diye düşünüyorum ama kendime bunun yeni geldiğim için olduğunu söylemeye çalışıyorum.
Yaşadığınız garip şeyler nelerdir
Göreceğiz, tekrar teşekkürler.
Umarım doğru seçimi yapmışımdır.
Tacize maruz kaldım, ancak iş yerimde değil. Başka yerlerde bu konuda çok fazla detaya girmek istemiyorum, ancak daha önce böyle bir bağlamda başıma hiç gelmemişti.
Bazı etkinliklerde, özellikle toplu taşıma araçlarında, biraz garip bulduğum birkaç şey var.
Toplu taşıma araçları aşırı kalabalık olur, bunu fırsat bilip taciz edenler oluyor evet, daha ötesine de şahit olduğum oldu. Tavsiyem kimseye güvenmemeniz
Genel olarak kimseye güvenmiyorum ama eğer bir süre burada kalacaksam, en azından bir iki tanıdığım olmalı diye düşünüyorum.
Orası öyle tabiki ama karşı cinsten seçmemeni tavsiye ederim
Ancak günlük hayatta birçok tuhaf şey olur; mantığın bazen yetersiz kaldığı birçok durum gözlemledim.
Hayır, sadece kadınlarla bir iki arkadaşlık kurmak istiyorum; aksi takdirde durum hiç de sağlıklı olmaz.
Evet haklısınız
Antalya'daki insanlar nasıl?
Burası daha yaşanılabilir bir yer ve doğası harika, istediğin her olanak da mevcut tavsiye ederim
Teşekkür ederim, iyi günler.
Sanırım Ankara 'ya gelmek beni bir şekilde şekillendirecek, ama huzurumu korumak için insanlardan uzak duracağım :)
ilk 3 ay alışmaya çalıştım ama sonra sarıyor
Ne transferi
Coğrafi bir yer değiştirmeden bahsediyorum; mesleki nedenlerle Ankara 'ya taşınmak zorunda kaldım.
Evet, ama orada mı doğdunuz yoksa oraya yerleşmek için mi geldiniz?
Neyi sevmiyorsun?
Burada kısa bir süredir bulunduğum için şehir hakkında henüz geniş bir görüşe sahip değilim, bu yüzden bir fikir oluşturamıyorum.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Selam, tayinci tayfaya hoş geldin 😄
Ben de şehir değiştirince ilk 3–6 ay resmen “misafir” gibi hissetmiştim. En çok iş-rutin dışında bir hayat kurmak iyi geliyor. Sevdiğin şeylere göre bir kurs, spor salonu, dil okulu, yürüyüş rotası falan bulmaya çalış derim.
Bir de hep aynı mekânlara git, garsona kadar tanıdık ol, şehir yavaş yavaş “senin”leşiyor. Hafta sonu küçük Ankara kaçamakları da (Eymir, Beypazarı falan) baya iyi geliyor. Zamanla o yabancılık hissi baya azalıyor, hiç zorlamadan akıyorsun rutine 😊