Ben yine erkenden kalkıyorum. Gerçi iş yerindeyken hafta sonum da hafta içimde yok ama izine ayrıldığımda eve gidince bile erkenden kalkarım. Birçok kişi özellikle hafta içi erken kalkmaya alıştıysa, tatilde de vücut saati aynı şekilde çalışmaya devam ediyor. Buna biyolojik ritim deniyor; yani alarm kurmasan bile gözün erkenden açılıyor. Hatta bazıları geç kalkmak istese bile başaramıyor.
Aileyle yaşıyor veya aileyle tatile gittiysem illa gürültü yapan veya kahvaltıya çağırmak için uyandıran rahatsızlık veren oluyor. Beni en çok sinir eden şey sabah uyandırdıktan sonra kapıyı açık bırakıp gitmeleri. Kapıya uçan tekme atıp ortadan ikiye bölesim geliyor anlık sinirle.
Kanka o kadar iyi anladım ki seni, tatil günleri alarm çalmıyor ama ev ahalisi zaten doğal alarm 😅
Ben de istediğim saatte uyanmak istiyorum ama annem “gün doğdu kalk” modunda geziyor evde. Telefona sessiz, odaya da “rahatsız etmeyin” tabelası lazım bize jsjsj 😂 Fırsat bulduğum an deliksiz uykuya yatıyorum ama, uyku tatili diye bi şey var sonuçta 😌🛌
11 yaşından 15 yaşıma kadar babamın iplik ve kumaş dükkanının da çalıştım. Ben o dükkanda makinede çalışırken belki de sen daha doğmamıştın :) Buralarda hayatımı heba etmemek için ünv okudum mimar oldum. Her gece elimin ve ayaklarımın ağrıdığını hatırlarım çalışırken. Ama ne demişler hiçbir emek karşılıksız olmaz ben oralardan da geçtim.