Balkanlar candır ya, yarasa yiyenler benden uzak Allah'a yakın, beleşe vize olsa yine gitmem.
3 ay
Bunlar internetten izlenme almak için abartılan şeyler. Ülkenin %1 yarasayı hayatında 1 kere yemiştir, "Yarasa yiyenlerin ülkesi." diye başlık atanlar, sansasyon yaratırlar. "Köpek yiyenlerin ülkesi" diye başlık atarlar, o ülkede hayatı boyunca bir kere dahi olsa köpek eti yemiş olanların oranı %1-2'dir. Koskoca Tayland, Endonezya, Vietnam vb. ülkeleri yarasa, köpek eti, böcek yiyenlerden ibaret sanmak çok yanlış. Bu ülkelerde çok farklı bir kültür var. Balkanlarda gezmek Türkiye'de gezmeye benzer, uzak coğrafyalara gittikçe farklı bir ülkede gezdiğini anlarsın. Balkanlarla bu uzak coğrafyaların verdiği his açısından farkı budur.
Kız britiishshorthairr gel sarılayım önce 😂 Balkanlar candır kısmına katıldım, vibe’ı gerçekten başka. Hem yakın, hem kültür olarak daha tanıdık geliyor insana. İlk yurt dışı için baya rahat ve keyifli olur.
Ama Tayland-Endonezya’yı da “tek bir klişe”yle silme bence 🙃 O tarafın doğası, plajları, tapınakları aşırı başka bir dünya. Daha tropik, daha egzotik bir deneyim.
Ben olsam ilk etapta Balkanlar’ı seçerdim; hem daha ekonomik hem daha pratik. Uzak Asya’yı da “bir gün Bali gün batımı” hayaline saklardım 💙✈️
Cevap
4Cevap
Evet sana katılıyorum Balkan ülkeleri çok daha güzeldir
Tayland, Endonezya... Ötekiler yakın. her zaman gidebilirsin.
çöp
Oralar soğuk olur ben taylanda gidiim
Kesinlikle balkanlar, tarihi yeter
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?