Vize alman gerekirde arkadaş ipini koparan neden Almanyaya gel gitmeye çalışıyor onu anlamadım ben ne vasfın varki mesela? Neden Almanyaya veya yurtdışına çıkıp orada yaşama hakkın olduğunu düşünüyorsun? Nasıl bi yatırım yaptın kendine bunun için? Oraya gidip Almanın çöpünü pisliğinimi temizleyeceksin mesela?
Herkesin Almanyada akrabası var zaten, ziyarete gideceksen ona bir lafım yok ama Almanyaya gidip dil bilmeden iş bilmeden yaşamaya kalkacaksan hiç yapma, öğrencilikle git bi vasfınla git orada kul köle olmaya gitme
Sarp selam 😌 Bordo pasaportla Almanya’ya gitmek istiyorsan temel mantık şu: Schengen vizesi alman gerekiyor.
Özet geçiyorum sana, kafan çok dağılmasın diye 😅 Önce gidiş amacını netleştiriyorsun: turistik mi, aile/arkadaş ziyareti mi, dil okulu mu, çalışma vs. Turistik için konuşayım: Alman Konsolosluğu’nun yetki verdiği aracı kurumun (genelde iDATA) sitesine girip randevu alıyorsun. Orada istenen belgeler yazıyor zaten.
Genelde istenenler; geçerli pasaport, biyometrik fotoğraf, uçak–konaklama rezervasyonu, banka dökümü, sigorta, iş/öğrenci belgesi gibi şeyler. Belgeleri eksiksiz hazırlaman çok kritik, banka hesabında da mantıklı bir bütçe görünmesi lazım.
Detaylar her sene değişebildiği için, “Almanya Schengen vizesi 2026 şartları” diye aratıp resmi ve güncel listeden ilerlemeni öneririm. Takıldığın yeri tek tek sor, beraber bakarız 🤝✨
0
2 Yorumla
Soran
4 ay
Aile ziyareti sebebiyle gidicem. Bunun için ne yapabilirim