Bu hafta Alanya dan Manavgat üzeri Ankara ya gidicem araçla ama kar lastiği almak istemiyorum.. Açık mıdır?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Hava durumuna bak gündüz yola çık yavaş git yağmurlu bölgelerde de yavaşla yol iyi aslında ama ayaz olur ıslak yollar buz keser ben olsam giderim
00 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Fenomen
7 ay
Selam, yolcu 🌸
Şu an net konuşmak için güncel hava ve yol durumuna bakmak lazım, çünkü Antalya–Konya hattı özellikle gece ve yüksek kesimlerde sıkıntılı olabiliyor. Kar lastiği almadan çıkmanı önermem, en azından iyi bir kış lastiği şart.
Yola çıkmadan Alo 159, Karayolları sitesi ve Google Maps/Waze’e mutlaka bak. Hava bozduysa “ben bi gitmeyeyim” deme lüksünü kullan bence 😅 Güvenlik > hız.00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1
Cevap
15Cevap
Gizli Üye(36-45)7 ayAçık ben dün oradaydım sen gene yanına zincir al ama takmana gerek kalmadan gideceksin
182 Yorumla
Soran7 ayLastik yaz lastiği sorun olmaz değil mi
Cevap sahibi7 ayOlmaz bende yaz lastiği ile gittim. Alanya’da yaşıyorum ve bu dönemlerde o yolun zirvesine sık sık kar görmek için gidiyorum dünde gittim kar küreme araçları vızır vızır çalışıyor ama gündüz git gece don olur daha zor olur
Soran7 ayEvet gündüz çıkcam zaten 6 gibi çıksam iyi diye düşünüyorum
Cevap sahibi7 ay6 bu mevsimde gündüz mü 😄 10 da çık bence tabi Ankara’da belli bi saatte bir yerde olma planın varsa bir şey diyemem
Soran7 ayYok yaa kar olan yere varana kadar güneş doğar herhalde 😂😂
Soran7 ayYok sadecee yolu gündüz gitmek istiyorum.. Yani tehlikeli yerlerde güneş doğmuş olmalı😂
Cevap sahibi7 ayKar olan yer Alanya’dan yaklaşık 2 saat yani 8 de orada olacaksın ve daha gün doğmamış don bitmemiş olacak tabi 20 20 gidip 6 saatte oraya varacaksan bilemem 😄😄
Soran7 ayVaracağım saatin önemi yok.. 😂 6 diyorum ama çocuk ve bir kedi olacak biz toplanana kadar belki 6 yı geçer 😂ha demeye çıkmamız bakalım
Cevap sahibi7 ayKedinin hazırlanması uzun sürer tabi 😄 naçizane fikrim 8 den önce çıkmayın oraya varana kadar saat 10 11 olsun hava biraz yumuşasın asfalttaki geceden kalan buz erisin
Soran7 ayTamam öyle yapayım barii. Teşekkür ederim..
Cevap sahibi7 ayRica ederim iyi yolculuklar tekrar bekleriz umarım memnun kalmışsınızdır
Soran7 ay🙂 Teşekkür ederim.. Alanya da yaşıyorum.. 🥰Çok güzel çok memnunum.. Ankaradan taşındım Alanya ya 4 yıl oldu..
Cevap sahibi7 ayMemuriyet için mi yoksa radikal bir karar mı
Soran7 ayYok keşke öyle olsa.. 32 yıl Ankara'da kaldık hiç yaşamamışız. işsizlik oldu son dönemde bizde herşeyimizi sattık ve düştük yola.. Geldik Alanya ya sadece iki valiz kıyafetle.. gelir gelmez sokak sokak ev ve iş aradık. Sonunda bulduk ve yerleştik. Memnunuz
Cevap sahibi7 ayAllah yüzünüze bakmış demek ki Ankara’daki nasibiniz bitmiş artık kısmetiniz buradaymış. Ankara gibi büyükşehirden sonra burası size cennet gelmiştir. Biz her ne kadar bazen şikayet etsekte büyükşehirin zorluklarını çekmediğimizden biraz nankörlük gibi geliyor. Ankara’ya gittiğiniz zamanlarda insanlar deniz olmayan yerde nasıl yaşıyor diye söyleniyor musunuz bizim gibi 😄😄
Soran7 ayGerçekten öyle, sıkılsan Ankara da nereye kaç kere gidebilirsin ki? Ama burada canın sıkıldı mı in sahile sandalyeni koy gece istediğin saate kadar otur mükemmel.. sadece insanlarına alışamadım başka Bi sorun yok.. Ha biraz da pahalı 🤭
Soran7 ayAnkara da insanlar daha samimiydi sanki. burada herkes bize yabancı gibi davranıyo.. her şey çok değişik.. Ama umrumda mı değil.. Doğa çok güzel.. Durup durup denizi ve dağları izliyorum.. İşim çok zor Bi iş ama burada olmak mesai bitimlerinde sahile gitmek çok güzel..
Cevap sahibi7 ayİnsanlarına alışamadım diye kibarlık yapmana gerek yok buranın halkı davardır vahşidir konuşmayı insanlara yaklaşmayı bilmezler işleri güçleri paradır :))) ve evet gerçekten Türkiye’nin en pahalı yerleşim yeri Alanya olabilir. Kiralar restoranlar cafeler vs vs… antalyadada yedik içtik istanbuldada yedik içtik ama Alanya’da hesaplar bir başka pahalı
Cevap sahibi7 ayBurada asayiş olayı çok olmaz güvenilirdir her mahallesinde her sokağında gecenin gündüzün istediğin saatinde yürüyebilir geçebilirsin başına hiç bir iş gelmez. Her yer her yere yakın yürüyerek işine yarayacak her yere ulaşabiliyorsun ve sahil avantajı mükemmel bir lüks bence ciddi bir huzur kaynağı
Soran7 ayEvet öyleler kusura bakmayın lütfen.. Yalnız şöyle de Bi detay var, hepsi zengin ama görüntüde fakirler 🙂kimden ne koparsa kar düşüncesi çok var. kira vermiyorum Allah'tan 🙂 ama yemek, market alışverişi, giyim giderleri fazla Ankara ya göre
Soran7 ayİş yerinin lojmanında kalıyoruz, fatura vs derdi de yok olsa asgari ücretle geçinemezdik kesinlikle
Soran7 ayEvet, Ankara da bu yok.. Hırsızlık falan hiç görmedim. Dükkanlar bile eşyalar önünde duruyo ama duruyo 😂 Ankara da 10 sn sonra o eşya orada olmaz.. evet bütün söyledikleriniz doğru 🙂
Soran7 aySiz aslen Alanya lı mısınız?
Cevap sahibi7 ayYok kusur değil yerlisi olarak bizzat söyledim 😄 parayla imanın kimde olacağı belli olmaz sözü Alanya için söylenmiş gibidir gerçekten burada dilenci zannedeceğin şalvarlı zavallı tipli bir dayı üstüne bastığı mahallenin sahibi çıkabiliyor 😄 ve 3 5 kuruşun peşine düşerler. Evet temel ihtiyaç alışverişi çok pahalı giyim kozmetikte öyle kurumda markaların mağazalarında bile farklı şehirlerdeki şubelerine göre Alanya şubesi fiyatları daha yüksek
Soran7 ayAynnneennnn! Çok fark var. Ben de Ankara dan alacağım işte gidebilirsek bakalım 😂
Cevap sahibi7 ayEvet aslen alanyalıyım yerlisiyim zengin olanlarından değil ama :)) lojmanlı faturasız bir yer harika bir iş miş her ne kadar zor desende kaybetmemek işin 4 elle sarıl böyle bir fırsat 1 kere denk gelir onuda yakalamışsın zaten. Evet burada en sevdiğim güven noktası iş yerlerinin dışarıdaki sergileri yaz kış açıkta öylece durur kapıyı kitler giderler sabah geldiklerinde dışarıdaki her şey yerinde duruyor olur
Cevap sahibi7 ayBende Antalya’daki avm lerden ya da İstanbul’daki avm lerden giyim alışverişlerini yapıyorum çünkü hem seçenek daha çok hemde fiyatlar daha uygun. Alanya’daki mağazalarda seçenek sadece turizme yönelik ve az üstelik fiyatlarda yüksek ve burada tek giyen ben oluyorum. Öteki türlü küçük bir yer olduğundan buradaki mağazadan aldığın giyecekleri giyip dışarı çıktığında minimum 5 kişiyle pişti olunuyor 😄
Soran7 ayAynen.. Sırf imkanlardan dolayı herşeye okeyim. sinir bozucu oluyo bazen ama burada hayat güzel napıyım.🙂
Cevap sahibi7 ayBir konfor alanından çıkmamak için başka bir konfor alanından fedakarlık etmek gerek özellikle geçimini sağladığın evde yalnız değilsen başkalarınında sorumluluğu üstünde ise
Soran7 ayAynen.. Çocuğun okulu iyi, kaldığımız yer çok güzel bütün imkanlar var, sahil 3 dk.. Daha ne olsun, maaş zamanında yatıyo sgk var.. Olduğum yerde %90 yabancılar var hepsi çok iyi.. Daha ne olsun şu devirde..
Soran7 ayAnkara da hiçbişeyim iz yoktu burada çalışıp evi dizdik arabamızı aldık, kendime motor aldım.. buna da şükür yeter.. 🙂
Cevap sahibi7 ayMaşallah Allah daha iyilerinide nasip eder umarım kendi evinizi almakta nasip olsun. Çocuk senin çocuğun mu yoksa kardeş falan mı
Soran7 aySağ ol, inşallah, çok fazla bişe istemiyorum ya araba standart düşük model ama bize yetiyo.. 🙂 Çocuk benim.. Teşekkür ederim güzel dileğin için Allah kalbine göre versin 🙏
Cevap sahibi7 ayAmin cümlemizin 🙏🏼 anne baba ile mi yaşıyorsun çocuk eş falan mı
Soran7 ayEvliyim eşim ben çocuğum..
Soran7 aySiz Alanya da yalnız mısınız sorması ayıp olmasın?
Cevap sahibi7 ayAilemle yaşıyorum ama yalnızım tek çocuğum zaten evlide değilim
Soran7 ayNe güzel.. Şanslısın bence.. Yalnızlık güzel. Keyfini çıkarmalısın 🙂
Cevap sahibi7 ayKesinlikle. Sorumluluğum yok arkama bakacağım bir durum yok işim iyi kiram yok keyfim yerinde karışanım arayanım görüşenim yok 😄😄
Soran7 ayAynen.. Daha ne olsun.. 🤭🙂
Cevap sahibi7 ayHele ki Alanya gibi bir yerde :) birde kar yağsa tadından yenmeyecek ama bir kar eksik dağlara tepelere çıkıyoruz kara basacağız diye :))
Soran7 ay😂 Evet.. Ama neyseki gidebiliyosunuz kar görmeye.. 😂
Soran7 ayBen de kar görmek istemiyorum.. Çilesini çok çektiğim için.. Yağmur iyi bazen korkutucu oluyo ama akıp gidiyor hiç değilse
Cevap sahibi7 ayBen isterimki haftalarca kar yağsın 1 metre kar biriksin yollar kapansın :) benim okulum hiç kardan tatil olmadı mesela keşke o hissi yaşayabilseydim :) buranın yağmuru çok fenadır bugünde şahit olduğun üzere ki daha bu bir şey değil çok daha fazlası yağacak 2 ay boyunca gökgürültümüz meşhurdur 😄 ama bu havada gece uykusu çok tatlıdır
Soran7 ayYaa evet.. 🙂O hissi yaşamanı isterdim bak.. Sabah sıcacık yataktan zar zor kalkıyorsun. Camdan bakıyorsun sessizlik ve kar lapa lapa yağmış hemen haberler... Okullar tatil 🤩.. Bugün bura durmadı valla çokta ıslandım şimdi biraz açıldı.. Ama devam eder gibi.. geçen yıl oturduğum binaya yıldırım düştü.. Korkunç.. Aklım çıkıyor 😐🙂
Cevap sahibi7 ayAlanya’nın neresinde yaşıyorsun bilmiyorum ama kale arkasından kara kara bulutlar geliyor gene zaten çarşambaya kadar yağmurlu gösteriyor ama bugün yarın zirve yağışlar olacak. Evet yıldırım çok düşüyor burada şimşekler çok göz alıcı çakıyor. Ankara’dan içinde kalan bi doğalgaz olmuştur burada soba ya da klima ile ısınılıyor ve evin heryeri sıcak olmuyor mutfak lavabo buzzz. Ama doğalgazlı evde her yer sıcacık :)
Soran7 ayAynen doğru tespit.. Doğalgazı özlüyorum valla ama buralarda gelir yakında.. Ben mahmutlardayım
Soran7 ayEvin her yerinde soba var klimada çalışıyo.. Şükür az çok ısınıyoruz kışın🙂
Cevap sahibi7 ayArkada açılan yeni yolla beraber Mahmutların aslında merkeze ne kadar yakın olduğunu keşfettik :)) normalde aşağıdan 20 dk da git babam git trafik ışıkları trafiğin kendisi falan sıkıntıydı ama şimdi 2 dk da Mahmutlara gidilebiliyor. Bende damlataştayım
Soran7 ayMerkezde oturuyorsunuz galiba siz
Cevap sahibi7 ayEvet merkezde
Soran7 ayEvet yol güzel oldu ama mahmutlar tarafı sıkıntılı.. Yolu kullanmayanlar kargıcak tarafından üst yoldan Alanya ya gitmeye çalışıyo burada kaza çok oluyo. Ama güzel oldu. 5 dkk da Alanya ya gelmiş oluyoruz bizde 😂
Soran7 ayYolun öbür tarafı nereye bağlncak bilmiyorum ama bitişi komik görünüyo 🙂
Cevap sahibi7 ayEvet o yol Mahmutların arkasından gazipaşaya kadar uzanana dek Mahmutların içini sıkıntıya sokacak. Ama insanların mahmutlara daha rahat ulaşması Mahmutlara fayda sağlayacaktır orası zaten kendi sosyolojisini kurmuş Alanya’dan bağımsız ve bence Alanya’dan daha gelişmiş bir yer. Sürekli hayat var merkeze gelmeden tüm ihtiyaçlar karşılanarak yaşanabilir modern bir yer oldu
Cevap sahibi7 ayYolun bitişi skandal yaa 😄😄 son ana kadar dört dörtlük bir yol sonra bir anda muzluk 😄😄
Soran7 ayAynen avm nin de gelmesiyle daha iyi oldu aslında.. Barbaros a Atatürk caddesine dönerken trafik felaket oluyo artık.. Evet Bi anda muzluk😂
Soran7 ayAvm geldi geleli neredeyse Alanya ya gitmedim diyebilirim. Kurumsal işler haricinde ve hastane için gidiyorum sadece. O da kalabalığı kafam kaldırmıyo hemen mahmutlar a dönemki istiyorum
Cevap sahibi7 aySizin Ankara’daki avm lerin yanındaki buradakiler pasaj gibi kalır ama işte talebe bir şekilde karşılık veriyor küçük ve kullanışsızda olsa avm avmdir. Oradakinden çok şikayet var ama pek tercih edilmiyormuş sanırım genelde boş diyorlar mağazalar iş yapmıyormuş
Soran7 ayAnkaradakilerde fazla kalabalık ya🙂 burada da işim varsa gidiyorum.. Evet genelde boş oluyo, gezen oluyo ama alışveriş yok gibi bişey..
Soran7 ayBu arada şu an burası felaket oldu fırtına ve deli gibi yağmur yağıyo..
Cevap sahibi7 ayMeslek nedir
Cevap sahibi7 ayBizim bu taraftan bakınca şu an orası simsiyah zaten ve bu tarafa doğru geliyor heralde
Soran7 ayBulutlar toroslara doğru gidio.. ben temizlikçiyim
Soran7 aySiz?
Cevap sahibi7 ayToroslara kar yağıyor demek :)) ben satış temsilcisiyim bir firmada
Soran7 ayÇok güzel.. Bol gezmeli 🙂
Cevap sahibi7 aybölgem alanya manavgat arası yani oldukça gezmeli evet hergün farklı bir mahalledeyim geniş bir alana hizmet veriyorum ve sürekli hareket halindeyim :D bir sitede falan mı çalışıyorsun
Soran7 ayYani güzel gibi işiniz tabi sizin severek yapmanız önemli. 🙂Evet site..
Cevap sahibi7 aymerkezde o tarz siteler yüksek binalar yok zaten sadece mahmutlarda var. yaç kaçtı
Soran7 ayHeryer mahvoldu Bi taraftan temizliyorum 😂
Soran7 ay36 yaşındayım... Evet genelde yüksek ve büyük siteler bu tarafta 🙂
Cevap sahibi7 aykolaylıklar dilerim. yabancı daha çoktur sitenizde muhtemelen. evet yağışların arkasıda gelecek o yüzden çok yorma kendini :D
Soran7 aySizin havuz kimyasalları falan mı yoksa yiyicek içecek sektörü mü?
Soran7 ayÇok teşekkür ederim 🙏evet Türk sayılı..
Cevap sahibi7 ayiçecek benimki.. şu an burayada efsane bi fırtına geldi biz en üst kattayız terastaki güneş enerjilerini sallıyor şıngır şıngır :) ankaradan yola çıktınız plan zaten alanyamıydı yoksa tesadüf eseri alanyada mı kaldınız nasıl oldu yani neden alanya
Soran7 ayTesadüf de diyebiliriz ama direk önce buraya geldik, burada işi bulduğumuz gün işi bulmamış olsaydık kıyı boyunca hataya gidecektik. Alanya da olmayacak dediğimiz gün bari son Bi tur gezelim dedik turistik amaçlı dedik Bi saat sonra bu işi bulduk kaldık 😂
Cevap sahibi7 ayKısmetinizde burası varmış demek 😄😄
Soran7 ayAynen.. Kesin diyorum depreme de yakalnırdık ve yüksek ihtimalle ölmüş olabilirdik şu an.. 😐
Soran7 ayEve geldim yazamayabilirim fırsat buldukça gireceğim... buraya kadar ki sohbet için çok teşekkür ederim.. İlkkez Alanya da biriyle gerçekten konuştum sanal da olsa 🙂😃
Cevap sahibi7 ayAynen öyle sen hatırlatınca tüylerim diken diken oldu gerçekten müthiş bir kurtuluş mu desem hayatta kalışmı desem bilemedim
Cevap sahibi7 ayRica ederim ben teşekkür ederim zaman ayırdığın için 🙏🏼
Soran7 ayAynen.. Çok inanmam ama kader gibi.. Değişik.. Bakalım burada neler yaşayacağız.. Şimdilik her şey yolunda gibi.. Olmadığı yerde de ittiriyorum.. 🙂
Yollar açık birsey olursa haber edersiniz o yolda cok tanıdığım var bende Gölbaşındayım
10 YorumlaKar tok bas devam et. zaten kar lastiği işe yaramiyor
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)7 ayManavgat'tan sonra Seydişehir üzerinden mi gitmeyi düşünüyorsunuz yani Konya üzerinden.
02 Yorumla
Soran7 ayEvet
Cevap sahibi7 ayOrası Büyük ihtimal şehirler arası yol olduğu için açıktır diye düşünüyorum ama kış lastiğiniz ya da dört mevsim lastikiniz yoksa tehlikeli olabilir
Gizli Üye(30-35)7 ayAlanyada yazlığımız var. O yoldan çok geçtim. Manavgat üzeri gideceksin ama Akseki tarafı muhtemelen karlı ve buzlu olabilir
00 Yorumla
7 ayAçıktır ama dikkat et her yer buz sonuçta
10 Yorumla
7 ayAçıktır Ankara'da kar yok zaten geliş yolunda da etkilenmezsin
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)7 ayAçık açık askim gel sen
10 Yorumla- Tatil & Seyahat konusunda 703 cevap paylaştı.
7 ayKarayollarının sitesinden kontrol edin
01 Yorumla
Soran7 ayBaktım orada bişe yok
Al al
012 Yorumla
Soran7 ayÇok pahalı yaa param yok 😒
Soran7 ayTemizlkçiyim asgari ücret alıyorum.. İki aydır da maaş almıyorum..
Soran7 ayUsul usul gidicem lastik almıcam zincirle devam ederim gerektiği yerde
Soran7 ayCuma günü yüksek ihtimalle. Neden sordun
Soran7 ayHmm sağ ol..
Soran7 ayYok rahatsız olcak Bi durum mu var 🙂?
Açıktır
00 Yorumla
7 ayKar lastiksiz konyadan gecemezsin
00 Yorumla
7 ayKar lastiği almada gör gününü🤣
00 Yorumla
7 ayAçık ama rüzgarlı
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)7 ayAçıktır
00 Yorumla
7 ayaçıktır
00 Yorumla