En çok canını sıkan konular ve yaşam standardını bozan şartlar nedir?

En çok canını sıkan konular ve yaşam standardını bozan şartlar nedir?

İnsanın kendisidir. Biri ayda asgari ücretin 5-10 katını kazanabiliyor iken, ben kazanamazsam tek suçlu/eksik olan benim, başkası değildir. Hee şöyle bir etken yok değil: zamanının, niteliklerinin, iş tecrübesinin ve emeğinin değerini bilmeyen ve asgari veya düşük ücretle çalışmayı kabul edenler, maaşların düşük olmasını asıl sorumlularıdır. Herkes, ama herkes aynı anda işe gitmesin, grev yapsın bakalım (sokağa dökülmeye gerek yok), hayat bir dursun, hiçbir işletme, fabrika, mağaza açılmasın, bakalım ne olacak o durumda. Ama nerde, herkes korkuyor, korktuğu sürece de bu durumlar, fakirlik, sözde isyanlar devam edecek. Ben hakettiğim maaşı almadım sürece bir işte çalışmam (mesleğim olan işten kastım) Freelance çalışır, hakkımı 2-3 gün çalışarak alırım. Diğer tarafta ayda, günde 8-9 saat haftanın 6 günü çalışıp aynı ücreti almak var. Hal böyleyken, ben enayi miyim ki maaşlı bir işte çalışayım?
Kesinlikle engelli olmak der susarım
Kesinlikle
Teşekkür ederim
Türkiye’de en çok yoran şeylerin başında belirsizlik ve güvensizlik duygusu geliyor 🥺 Ekonomi, gelecek planı, iş ve yaşam standardı… Her şey çok hızlı değişiyor.
Bir de trafikte ve günlük hayatta saygı eksikliği çok yıpratıcı 🚗😓 İnsanlar sabırsız, tahammülsüz. Sakin kalmaya çalışanlar da bir süre sonra geriliyor.
Doğaya ve sessizliğe kaçma ihtiyacı bu yüzden bende çok arttı 🌿💚 Senin de en çok zorlandığın kısım hangisi?
Cevap
10Cevap
Tabi ki de para sorunu. ve insan hayatının bir değeri kalmamış olması
Sistem en baştan bozuk çünkü... Bu da diğer yaşam koşulu vs birçok konuyu bozuyor domino taşı gibi..
Enflasyon ve kredi faizleri çok yüksek, sanayi sektöründe yatırım yapılmıyor, ben de para kazanamıyorum.
Türkiye'de yaşamıyorum. Ama vergiler gereğinden fazla. Bir şeyler almakta zorlanmak herhalde.
İnsanlar yer yüzünde tek başına yaşıyor olduğuna kendini inandırmış olması.
Sistemin kendisi eğitim sisteminden tut is imkanlarına kadar hepsi
Araba kullanırken trafik magandaları ile uğraşmak
Cahil insanlarla uğraşmak
Dışarıda çok fazla insan var ve ben insan sevmiyorum..
Ekonomik sıkıntılar ve eğitim sistemi
Hemde nasıl , gençlerin gelecek beklentisi, kaygıları , iş sıkıntıları günden güne artıyor ve çocukları bir yarış haline sokuyor
Kesinlikle öyle 👍 şu an gençlik ölüyor aslında kimse bunun farkında bile değil
Maalesef öyle 😌
Ekonomik sıkıntılar zorluyor.
Evet
Sen modluğu nasıl aldın?
Anladım.
%52 , Hırtlar , Mülteciler. Bu üçünü ve malum kişiyi değiştirirsek gidenler dahi geri dönebilir.
Yaşam koşulu mu kaldı ki bildiğin Survivor mücadelesindeyiz.
Ekonomik sıkıntılar, eğitim sistemi, sağlık sistemi, yesitmemis insanların kendini düzeltmeye çalışmaması.
ekonomik sistem eğitim sistemi
Mutsuz ve kavgacı insanlar.
İstanbul'da yaşamak
Ekonomi adaletsizlik
Cehalet ve sinsilik.
Ekonomi
47 kromozomlular😊
Şu hayat pahalılığı
Ekonomi
Para yok ne istesek alamıyoruz
Enflasyon
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?