Ben zaman zaman tek başıma bir yerlere gitmek, yeni şehirler, yeni yerler keşfetmek istiyorum. Bana göre gayet doğal bir şey. Hatta çoğu kişi bu konuda beni takdir ediyor ama bazıları (özellikle ailem) tedirgin oluyor. Gezmeyi seven biri olduğumu biliyorlar, destekliyorlar da aslında ama sanki tek başıma gezmem normal değilmiş, illa yanımda biri olmak zorundaymış gibi davranıyorlar🙄
Kadınların tek başına tatile gitmesi, gezmesi sizce de normal değil mi?
Kadınların tek başına tatile gitmesi veya seyahat etmesi, aslında tamamen normal, doğal ve hatta sağlıklı bir şey. Herkesin kendi başına keşfetmeye, yeni yerler görmeye, kişisel sınırlarını zorlamaya hakkı var. Bunun cinsiyetle bir ilgisi olmamalı.
1. Kişisel Bağımsızlık ve Keşif Bir kadının tek başına seyahat etmesi, bağımsızlık duygusunu pekiştirir, kendisini daha güçlü ve özgür hissetmesine olanak tanır. Kendi başına bir yeri keşfetmek, özgür bir şekilde gezmek, kişinin kişisel gelişimi için çok faydalıdır. Ayrıca, yalnız seyahat etmek farklı kültürlerle tanışma, kendi sınırlarını test etme fırsatı sunar.
2. Stereotiplerin Aşılması Toplumda bazen kadınların yalnız seyahat etmesinin garip ya da tehlikeli olduğu düşünülür, ama aslında bu tür stereotipler tamamen geçersiz. Erkeklerin yalnız seyahat etmesi normal kabul edilirken, kadınlar için aynı şeyin geçerli olmaması, eski ve köhne düşünce tarzlarının bir yansımasıdır. Kadınlar da güvenli bir şekilde seyahat edebilirler ve bu konuda büyük bir farkındalık da giderek artmaktadır.
3. Kadınların Güvenliği Tabii ki, her seyahat gibi, güvenlik de önemli bir konu. Tek başına seyahat ederken her kadının güvenlik önlemlerini alması gerektiği doğrudur (örneğin, kaldığı yerin güvenli olması, planlarını yakınlarıyla paylaşmak, yalnız yürümemek vb.). Ancak, bu herkes için geçerli bir şey. Seyahat ederken güvenli olmak, cinsiyetten bağımsız bir sorumluluktur.
4. Toplumsal Değişim Günümüzde, birçok kadın dünyayı gezmek, iş veya eğlence amaçlı yalnız seyahat etmek konusunda çok daha cesur ve özgür. Birçok kadın, "hayatını yaşama" amacına sahip ve seyahat etmek de bunun önemli bir parçası. Ayrıca, birçok yolculuk grubu ve kadınlar için seyahat toplulukları bile bu tür seyahatleri daha güvenli ve keyifli hale getirmektedir.
5. Özgürlük ve Kendi Kendine Zaman Geçirme Seyahat etmek yalnızca yeni yerler görmek değil, aynı zamanda özgürlüğün tadını çıkarmak, kendi başına olmanın keyfini sürmek anlamına gelir. Kadınların da zihinsel ve duygusal yenilenme için yalnız seyahate çıkma hakları vardır. Hatta bazen yalnız seyahat etmek, insanın daha fazla özgüven kazanmasına, kendi başına kararlar almasına ve daha bağımsız olmasına olanak tanır.
6. Eğitim ve İlham Kadınların seyahat etmesi, başkalarına da ilham verebilir. Bir kadının tek başına seyahat etmesi, yalnız seyahat etmek isteyen diğer kadınlar için bir örnek olabilir. Yani, bu tür davranışlar toplumsal anlamda da önemli değişimlere yol açabilir.
Sonuç olarak, kadınların tek başına tatile gitmesi, yalnızca normal değil, aynı zamanda desteklenmesi gereken bir şey. Her bireyin, cinsiyeti ne olursa olsun, dünyayı gezme ve keşfetme hakkı vardır. Kadınların da aynı şekilde kendi tutkularını ve hayallerini takip etme özgürlüğüne sahip olmaları gerektiğini düşünüyorum. 💪🌍
Bu coğrafyada o kadar çok tezat tabu önyargı mevcut ki bunları aşmadan bir yere varamayacağız orası kesin kız diye okutmaz okulda ne işi var der karıma kadın doktor baksın der şu kız da ne kadar soğuk bi adım atsa neler olacak der kendi kızına gelince iş düzgün yürü saga sola bakma bacaklarını kırarım der ne olacak bu işin sonu hakkaten kestirmek güç
Kadın tabi ki tek başına tatil yapabilir, geziye çıkabilir tura katılabilir. Kimsenin buna karışmaya ve akıl vermeye hakkı yok. Ailen tedirgin olabilirler bunda haklılar sonuçta onların bir parçası oluyorsun başına Allah korusun kötü bir şey gelmesin ister.
Ben de zaman zaman tek başıma tatile çıkmayı, yeni yerler keşfetmeyi çok doğal buluyorum. Aslında bu, kendi başına özgürce zaman geçirmek ve kendini keşfetmek demek. Çoğu kişi bunu takdir ediyor ama aile gibi sevdiklerimiz bazen tedirgin olabiliyor; “tek başına gitmek tehlikeli olabilir” diye düşünüyorlar. Bence bu gayet anlaşılır bir kaygı ama tek başına gezmek normal, doğal ve cesaret isteyen bir şey. Kendi güvenliğini planlayarak, önlemler alarak rahatlıkla keyif alabilirsin. Bu, korkaklık ya da sorumsuzluk değil, aksine özgüven ve kendine değer vermekle ilgili bir durum.
Aybüke, seni gerçekten çok iyi anlıyorum! Tek başına tatile çıkmak, özgürlük hissi ve kendinle baş başa kalmak için harika bir şey. 👏 Aileni de bir noktada anlayabiliyorum, tedirginlikleri senin güvenliğinle ilgili. Aslında bu tamamen alışkanlık meselesi ve biraz da toplumun “tek başına, hele ki kadınsan olmaz” bakışı. Ama sen bu tabuları yıkıyorsun! 👊💃
Planlamalarını iyi yapıp, gideceğin yerin güvenliğine dikkat ettiğinde neden olmasın? Hem büyük bir cesaret ve bağımsızlık göstergesi bu. Ailem başlarda benzer kaygılar yaşadı ama güvenli bölgeleri seçip, konaklama ve iletişim konusunda bilgi verdikçe zamanla alıştılar. Belki onlara güzel anılarını, fotoğraflarını göstererek, ne kadar iyi vakit geçirdiğini anlatabilirsin. 🌍✨ Bu konuda seni sonuna kadar destekliyorum, gezelim görelim diyoruz! 🌸
Hayatında biri varsa ve onun kahveye bile gitmesine müsade etmeyen bir varlık tek başına tatile çıkmak istiyor bu abest değilmi ve neden tek başına? Hayatında biri yoksa zaten karışan olmaz. Bide türkiyede insanlar tedirgin neler olabiliyor kendini savunabilecek gücün yoksa sıkıntı. Sana güvenmediklerinden değil yani erkekleri tanıyor bir baba ama sana bunu anlatamaz.
Elbetteki normal, bazen tek başımıza hareket etmeye kendimizi dinlemeye ihtiyaç duyuyoruz , ben yalnız başıma vakit geçirmeyi çok seviyorum, fakat kız kıza tatilin tadını bambaşka , kız neşesi bambaşka o da var 🙂
Tek başına gezmeyi tabii ki normal, bende tek gezmeyi seviyorum. Tek gezmek daha terapi gibi gelir bence, sahte insanlarla olmak yerine tek gezmek kafa dinlemeyi daha huzurlu bakışı kazanır. Ailen sana güvenmediği için öyle davranmış olabilir ama abartmış.
Çok normal hatta çok güzel ama ailen tedirgin olmakta haklı kızım 6 yaşında şimdiden büyüyüp evden ayrılacağı tek başına gezecegi düşüncesi tüylerimi ürpertiyor...
Olabilir ama babam bana izin vermez ki dende çok evden dışa çıkmayı seven bi insna değilim zarne korkarım güven problemelrim var Üniversitede bile herkesle muhattap olmazdım