Grileşmiş hayallerim... her şey gibi rengini kaybetmiş sevmelerin, Aşkın.. tenden öteye geçemeyen bir sancı gibi, Kabullenemediğim gerçekliğinden yüz çeviriyorum bu gün, Seni çok farklı zannederken meğerse ne kadar sıradanmışsın bu gece... İçimdeki sevgini sökerken, neyle yama yapacağım bilemiyorum. Nereye gitmeli? senden kaçarken... hangi güvenli limana sığınmalı, Fırtınada alabora olmuş gemiler gibi duygularım, Sahile vuran umutlar değildi... bendeki hayal kırıklıkların... Kayboldum... kendimi bulamıyorum... nerdeyim? Kimin bu sahipsiz satırlar onuda bilmiyorum..
Kalpte taşıdığım yara.. gel bul beni ara, Boş yere bağlasanda kara.. kıymetsiz bu ahuzarın.
Güzel soru ve güzel detayy.. Bu soruya vereceğim cevabı az biraz düşündüm yalan değil ahah
Genel olarak umutsuzluğa ve ebediyete yüz çevirdim. Hiç bir şey için (ölüm hariç) bir son veya çaresizlik yoktur. Tam burada “ebediyete olan yüz çevirme” devreye giriyor ki, ölüm var. Hiç bir şey sonsuza dek sürmeyecek ve kalmayacak 💫
Daha sonra toplumun belirlediği standartlara yüz çevirdim. Ben bana doğru gelen, iyi hissettiren şeyleri yapıyorum. Ailemin en aykırı kızı benim mesela 😂
Benim kendi standartlarım var. Kendimi tanıyorum, ve bu yüzden geriye kalan bütüüüüüün önyargılara yüz çevirdim 🥳
2
27 Yorumla
Soran
7 ay
Teşekkür ederim... Zaten onun için sorulmuş bir soru inanır mısın bilmiyorum... : ) .. beğeni ve yorum arası kısa sürerdi normalde tahmin ettim zaten gecikmeler yaşandığında.. ahahah... Öyle ne yazıkki ölümsüzlük olsaydı güzel olurdu..(yok işte ahahah)
Bu iyi bir yüz cevirme... Sana iyi gelen şeyleri yapmak iyidir... Aykırı neden orada italik yazılmış acabası.: )
Bu düşünce sistemin galiba ölümlü alt yapı nedeniyle öyle... Ölmüyorsun ki... Yıldızlar arası seyahat mümkün ben en yakın alfa sentauriye giderdim , yaşam varmış orada ahahah teyid ettim..
Yaşanılabilir alandan bulunuyor (başka öte gezegen bilmiyorum desem inanmazsın ahhab ) evcil hayvan yetiştirmek için bire bir... Tamam biz ölmüyoruz ama ortam iyi olması gerek...
Monroe'cim bayrak dikersin sen de kendi gezegenine. Soğuk savaş uzaya kadar sıçramıştı zamanında. En son 1969'da Amerikalı Neil Armstrong Ay'a bayrak dikince son bulmuştu bu yarış..
O değil de Ekşi 'ye karşı bir ilgi ve hayranlık uyandı bende bu yazıyı orada bulunca. Yazar günümüzde hâlâ aktif. Böyle bir yazıyı şu an KS'de bulamazsınız. Geçmişte çok uzun zaman önce yazılmış paylaşılmış olabilir. Müsait bir zamanda oraya da dalarım ben. Buraya bayrak diktik. Önümüzdeki gezegenlere de bakmak lazım 😀
Önce vücudumda tek bir çıkıntı eksik diye bana 2. sınıf insan muamelesi yaptıran dinden yüz çevirdim bir süre önce. Kutsanan,1. sınıf insan ilan edilen erkekler ibadet ve şükür etsinler çok istiyorlarsa.
O dinin inanç sistemi yüzünden defalarca hayatım alt üst oldu benim.
Sonra günümüz güzellik algılarına da yüz çevirdim. Ben istediğimi yerim, istediğimi giyerim. Birilerinin beğeni ve güzellik algısı beni alakadar etmez, edemez artık.
Şimdilerde genel anlamda kadınların üzerine bir etiket gibi yapıştırılan olumsuz her duruma yüz çeviriyorum. Nedir bunlar?
Hemcins kıskançlığı, rekabeti, çeşitli kompleksler, sürekli durumdan şikayetçi olmak, erkeklerin kadınları anlamadığından dert yanıp mağdur edebiyatı yapmak vs vs..
Bunların aksine kadına katkısı olacak ama kadınların ivedilikle uzak tutulduğu, geride bırakıldığı alan ve durumlara da gözümü kırpmadan dalıyorum. Gözümü kırparsam tereddüt eder bir şeyleri kaçırırım veya vazgeçerim.
İnsan tarihinin hiçbir döneminde bu kadar bilgiye erişmemişti. Bu bilgileri topladıysak sırayla işlemek zorundayız.
Kolumuza elin adamını takmadan da milleti orta yerinden çatlatıcaz..
Anamızdan gördüğümüzü de yapmıyoruz artık. Onlar yaptı da ne oldu sanki?
Eski köyler haddinden fazla eskidi. Hepsine de yeni adetler getiricez..
3
17 Yorumla
Soran
7 ay
Oy oy oy neler yazmışın neler...🙏
Yani inanç kısımları kişiye özeldir ya bence. Bunun için yorum yapamam.. hani sen öyle düşünüyorsun ben farklı düşünüyorum bu noktada fakat.. bir doğrunun yanlış öğretilip düzeltilmesi , direkt yanlışın düzeltilmesinden daha zordur çok değerli kuzenim 🙏 Güzellik algıları hımm... Bence iyi yaptın.. umarım bende gelişme kaydederim bu konuda... Bu tutumundan ötürü seni tebrik ediyorum kuzi.. yani direkt dalabildiğinden dolayı uzak tutulduğun alanlara... Ne mutlu işleyebilene o bilgileri zaman ne diyeyim ahahah : ) Kesinlikle zaten öyle olmalıki. insan iki karşı cins birey birbirine ihtiyacı olduğu için değil.. birbiriyle daha güzel , daha anlamlı, daha güçlü ve bilgili olabileceklerse evlenmeli.. Köyde kalmadı gibi sanki. Heryer taş duvar be kuzi...
Bu zamana kadar "yeter" noktamı hiç netleştirememişim onu farkettim 🤷🏻♀️ Kıyamadıklarıma esnemiş sınırlar, kırmak istemediklerime toleranslar, uzak durduklarıma taş duvarlar... Ama herkes başka bir yanını görmüş sabrımın. Herkes başka bir ben bilmiş, başka başka anlatıp birbirlerine, orta yolda beni görmeyi ummuş. Ama bir kırılma noktası varmış her şeyin sonunda. O nokta da insanın boğazının tam ortasındaymış. Kırılınca heves, içinden gelmiyormuş. O saatten sonra doğudan batsa güneş, eyvallahın kalmıyormuş. Taşıma suyla değirmen dönmüyormuş. Yani demem o ki, bu saatten sonra içimden gelmiyorsa nefes bile almam.🤷🏻♀️
1
3 Yorumla
Soran
7 ay
Benimde netleştiremediklerim var... Bu galiba her insanda olan bişi farklı zaman dilimlerinde...
Yorumun çok güzeldi.. teşekkür ederim... fakat inadına yaşa be herkese herşeye rağmen
Ah be, hissettiklerin ne kadar ağır ve sarsıcı… Ama bir yandan da çok gerçek. İnsan bazen kalbindeki yüklerden ve hayal kırıklıklarından yüz çevirmek ister, sanki böylelikle hafifleyecek gibidir. Ama şunu unutma; senden gidenlerin yerine, zamanla daha güzel şeyler gelir. O fırtına dinecek, eminim.
O güvenli limanı dışarıda arama, çünkü en büyük liman kendinsin. Kendi içinde o sevgiyi, huzuru bulduğunda her şey yavaş yavaş yerine oturacak. Şu an elinle karanlıkta bir ışık arıyorsun belki, ama o ışık sende, biliyorum! Kendine zaman ver, olur mu? 🌟