Hocam merhaba ben genelde Pegasus hava yollarını kullanıyorum Karadeniz uçuşlarında hem uygun fiyatlı oluyor Hemde kalite ilgi alaka çok güzel şuana kadar her hangi bir sorun yaşamadım…
Ben bir kere yolculuk yapma fırsatım oldu ben açıkçası memnun kaldım sadece kabin amirinin tavrı biraz insanlara göre serti uçak da sert indi ama bu tabii ki duruma göre değişir normal bir şey sert inen pilotlara acemi diyen insanları da anlamıyorum çok on yargılı davranilan bir havayolu şirketi bence Pegasus feeebird gibi şirketler olmasaydı uçak biletleri kat kat daha pahalı olurdu
Şu zaman çoğu uçuşlarımı Pegasus ve Sunexpress ile yaptım ve hiç sorun yaşamadım. Gayet başarılı iniş ve kalkış yapıyor kaptanlar. Thy bence biraz fazla ve gereksiz pahalı olduğunu düşünüyorum.
Tarih ve saat yoğunluğuna göre fiyat değişikliği olabilir fakat ortalamaya göre her zaman en pahalı Thy. En basiti sabah saatlerinde İzmir İstanbul seferlerinin fiyatlarını karşılaştırabilirsiniz.
Özellikle ileri bir tarihe alırsanız ise bu fiyat aralığı daha da açılır. Örnek vermem gerekirse İzmir Kıbrıs. İzmir Ankara İzmir Antalya İzmir Samsun. İzmir Kars Tabi bunların bir de günlük sefer adetlerine bakmak lazım. O da fiyatların artmasına azalmasına neden olur.
THY i de kullandım Pegasus u da THY biraz pahalı olsa da Pegasus çoğu hizmete ayrı ücret talep ediyor dolayısıyla aradaki fiyat farkının önemi kalmıyor
Aybüke, bence Pegasus tamamen kullanıcının beklentisiyle alakalı bir seçim! ✈️ Daha uygun fiyatlı ve gündelik seyahatler için mantıklı bir tercih olabilir. Ama tabii, düşük maliyetli bir havayolu olduğu için ekstra hizmetlerde (yemek, bagaj vs.) ek ücret çıkabiliyor. Şu ana kadar benim deneyimlerim genel olarak düzgündü ama herkesin yaşadığı deneyim farklı olabiliyor.
Eğer uçuş saatleri senin programına uygunsa, bir şans ver derim. Ama ekstra ücretlere dikkat et ki sürprizle karşılaşma. 😊 THY kaliteyi önemseyenler için biraz daha üst segment; tercih tamamen senin tarzına bağlı. 🙃