Herhqlde 100 dzfq bindim.. Kompaetimqn en sevdiğim.. Oda oda 6 kişilik hiç tanımadığın 6 kişiyle bir odada ıyo çıkarlarsa sohbet muhabbet yemek yiye yiye gidersin.. Kompqrtimqnin girişinin üstünde yukarda arada olurdu çıkar oraya yatardım.. Numarasız bilet alırsan trenin hareker saatinin 5 saat öncesinde gidip yer kapma gerekirdi eskiden.. Numarasız kim kaparsa yoksq koridorda yere oturarak giderdin... Şimdi yataklı vagon alıyorum İzmire giderken.. Yata yata ve rahat oluyor.. Eskiler geldi aklıma yemekli vagonda efsane yemekler çıkardı sigara dumanı bira rakı.. Ksi başı 2 adetle sinirli.. Bazen gitmezdi tren anlamsız bir kara parçasında dururdu.. Saatlerce.. Sonradan öğrendik karşıdan tren beklediğini her trenin kodu ve geçiş üstünlüğü olduğunu.. En garibi kraa trenmis.. Diğerlerinin geçmesini beklermiş hep :)))
Evet çok bindim eski olana da yeni olana d. Güney Ekspresi vardı Eskişehir'e giderdim bazen de Doğu Ekspresi ile kompartımanlı bölüm güzeldi. Yemekli vagonda bira içerdim eskiden bira ve alkollü içki satışı vardı yemekli vagonda. Yanına da cips alırdım. Güzel oluyor öyle yolculuk. Zaten yemekli vagonda gidenler numarasız bilet olurdu. Koltukta oturamazdı. Vagonların ara kısımlarında da sigara içerdik. Kapıyı açıp havalandırırdık çünkü çok duman olurdu. Hey gidi günler hey
Ben birkaç kez bindim ve harika bir deneyimdi! 😍 Hızlı trenle özellikle Eskişehir ve Ankara’ya gitmiştim. Yol boyunca manzarayı izlemek çok keyifliydi. Daha sakin ve rahat bir yolculuk oluyor bence. Ayrıca kitap okuyup, müzik dinleyip, kafanı dinlemek şahane.🚄 Eğer fırsatın varsa kesin dene derim! 🧳✨
Birkaç tane kısa kısa Bence yazmıştım. İstersen göz at. Şu an kaç gün bilmiyorum. Galiba iki tür doğu ekspresi var. Birisi turluk diğeri sadece hedefe gitmek amaçlı