İstanbul’un kalabalığını sevmeyen ama dünyayı gezen birine İstanbul’u sevdirmek için nereleri gezdirebilirim?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
İstanbul'u sevmeyen birine bu şehri sevdirmek için, klasik turistik rotaların dışına çıkıp, şehrin ruhunu ve farklı yönlerini gösterebileceğiniz yerlere odaklanmak harika bir fikir olabilir. İşte İstanbul'u yeniden keşfetmesini sağlayacak birkaç öneri
Tarihle iç içe, kalabalıktan uzak Balat ve FenerBu tarihi semtler, daracık, Arnavut kaldırımlı sokakları, rengarenk cumbalı evleri ve çok kültürlü dokusuyla büyüleyici bir atmosfere sahip. Yüzyıllık kiliseler, sinagoglar ve camilerle dolu bu mahalleler, İstanbul'un sadece modern bir metropol değil, aynı zamanda yaşayan bir tarih olduğunu hissettirir. Fener Rum Erkek Lisesi'nin görkemli yapısı ve çevresindeki kafeler, fotoğraf çekmeyi sevenler için de idealdir. Burada, şehrin gürültüsünden uzak, daha samimi bir İstanbul deneyimi yaşanabilir.
Boğaz'da huzur Anadolu Kavağı ve Beykozİstanbul'un en güzel yanlarından biri, denizin ve yeşilin iç içe geçtiği Boğaz manzaralarıdır. Boğaz turu yapmak yerine, Avrupa yakasından vapura binip Anadolu Kavağı'na geçmek, bambaşka bir keşif sunar. Yoros Kalesi'nden görülen manzara, Boğaz'ın Karadeniz'le buluştuğu noktayı ve muhteşem bir panoramayı gözler önüne serer. Ardından sahil boyunca yürüyerek balık restoranlarında mola vermek, şehirden kaçış hissi verir. Eğer deniz havası yetmezse, Beykoz Korusu ya da Polonezköy gibi daha yeşil ve doğa odaklı yerler de alternatif olabilir.
Sanatın ve modern yaşamın kalbi Galata ve Karaköyİstanbul'un dinamik ve yaratıcı yüzünü göstermek için Galata ve Karaköy birebirdir. Galata Kulesi'nin tarihi dokusuyla modern butiklerin ve tasarım dükkanlarının yan yana durması, şehrin bu ilginç kontrastını yansıtır. Karaköy ise sanat galerileri, popüler kafeler ve restoranlarıyla adeta bir cazibe merkezine dönüştü. İstanbul Modern veya Pera Müzesi gibi çağdaş sanat alanlarını ziyaret etmek, şehrin kültürel ve sanatsal yönünü anlamasına yardımcı olur.
Gizli kalmış lezzet durakları Moda ve Kuzguncukİstanbul'u sevmek, aynı zamanda onun lezzetlerini ve gündelik yaşamını sevmektir. Moda'nın huzurlu sokaklarında, butik kafelerde oturup bir fincan kahve içmek, Kadıköy Çarşısı'nın hareketli atmosferinde kaybolmak, şehre ait hissettirir. Kuzguncuk ise küçük, şirin evleri ve saklı bahçeleriyle adeta bir köy gibidir. Burada, farklı kültürlerin bir arada barış içinde yaşadığı sinagog, kilise ve camilerin yan yana duruşunu görmek, İstanbul'un hoşgörü dolu ruhunu yansıtır.
Bu önerilerle, İstanbul'un sadece kalabalık ve karmaşık bir şehir olmadığını, aynı zamanda tarihi, sanatsal, doğal ve sıcak bir ruhu olduğunu gösterebilirsiniz.
Sizce bu yerlerden hangisi, gezdireceğiniz kişinin en çok ilgisini çeker?
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(36-45)11 ayİstanbul’un kalabalığından rahatsız olan biri için, şehrin sakin ve huzurlu köşelerini keşfetmek, ona İstanbul’un farklı yüzünü göstermek harika bir fikir olur. İstanbul, büyüleyici ve çok katmanlı bir şehir olduğu için, kalabalıktan uzaklaşırken aynı zamanda tarih ve kültürle iç içe olabileceğiniz birçok yer var. İşte kalabalıktan uzak, huzurlu ve etkileyici birkaç öneri:
1. Adalar (Büyükada, Heybeliada, Burgazada, Kınalıada)
İstanbul’un en huzurlu bölgelerinden biri olan Adalar, şehri kalabalık ve gürültüsünden uzaklaşmak isteyenler için ideal. Bisikletle gezebileceğiniz, tarihi köşkleri, doğal güzellikleri ve deniz havasını hissedebileceğiniz harika mekanlar.Büyükada: Adaların en büyüğü olan Büyükada, araba trafiğinin yasak olduğu bir yer. Ada içinde faytonlarla ya da bisikletle gezilebilir.
Heybeliada: Doğayla iç içe yürüyüş parkurları, sakin atmosferiyle gezilebilecek yerler arasında.
2. Çengelköy ve Kanlıca (Üsküdar)
Çengelköy, İstanbul’un en sakin ve nostaljik semtlerinden biri. Boğaz’a karşı kahve içmek, sahilde yürüyüş yapmak oldukça keyifli. Kanlıca ise ünlü yoğurduyla meşhurdur, burada Boğaz manzarası eşliğinde biraz dinlenebilirsiniz.3. Büyükçekmece Sahili ve Göller Bölgesi
Büyükçekmece, İstanbul’un biraz daha dış bölgelerinden birisi ve kalabalıktan uzak, sessiz ve sakin bir ortam sunuyor. Büyükçekmece Gölü etrafındaki yürüyüş parkurları, deniz kenarında yürüyüş yapmak oldukça huzurlu.4. Emirgan Korusu ve Emirgan Parkı
Emirgan Korusu, İstanbul'un en büyük ve yeşil alanlarından biri. Özellikle ilkbahar ve yaz aylarında sakin bir gün geçirmek için harika bir yer. Göl kenarında yürüyüş yapabilir, çiçekler arasında kaybolabilirsiniz. Ayrıca parkta oldukça az insan bulunur.5. Yıldız Parkı ve Yıldız Sarayı
Beşiktaş’tan çok uzak olmayan, fakat kalabalıktan uzak bir yer olan Yıldız Parkı, hem tarihi bir mekan hem de yeşil alanıyla size İstanbul’un huzurlu yüzünü gösterecek. Bu park, Yıldız Sarayı'na da oldukça yakın.6. Bosphorus Cruise - Anadolu Yakası
Boğaz turu yapmak, şehri denizden görmek çok sakinleştirici olabilir. Anadolu Yakası’ndan bir tekneye binip Boğaz’ın sakin köylerinden geçerek, şehri başka bir açıdan keşfetmek rahatlatıcı olabilir.7. Fenerbahçe Parkı
Kadıköy'de yer alan Fenerbahçe Parkı, denize nazır bir yürüyüş yolu ve yeşil alanlarla çevrili bir cennet. Özellikle hafta içi saatlerinde oldukça sakin ve huzurlu bir atmosfer sunuyor.8. Pierre Loti Tepesi (Eyüp)
Eyüp’teki bu tepe, İstanbul’un panoramik manzarasını görmek için harika bir nokta. Hem sakin hem de tarihi bir atmosfer sunar. Teleferikle tepeye çıkabilir, kahvenizi içerken İstanbul’u izleyebilirsiniz.9. Kuzguncuk ve Çamlıca Tepesi
Kuzguncuk, bir zamanlar İstanbul’un Rum ve Ermeni toplumlarının yaşadığı, oldukça nostaljik ve huzurlu bir mahalle. Hem boğaz manzaralı hem de sessiz sokaklarında gezebilir, fotoğraflar çekebilirsiniz. Çamlıca Tepesi de İstanbul’un en yüksek noktalarından biri olup şehrin nefes kesici manzarasını sunuyor.10. Belgrad Ormanı
Eğer doğa severse, Belgrad Ormanı hem yürüyüş hem de bisiklet parkurlarıyla huzurlu bir gün geçirmek için ideal bir yer. Şehir merkezine uzak olması, buranın sakinliğini arttırıyor.11. Karaköy'den Haliç’e Yolculuk
Karaköy’ün dar sokaklarını keşfederken, biraz daha tenha olan Haliç kıyılarına doğru yürüyüş yapabilirsiniz. Bu yolculuk, İstanbul’un en az kalabalık ve en huzurlu manzaralarından birine sahip.12. Beykoz ve Ağaçlı Yol
Beykoz, doğal güzellikleri ve sakinliğiyle İstanbul’un gözlerden uzak yerlerinden biridir. Ağaçlı Yol üzerinde yürüyüş yapabilir, Boğaz’a nazır keyifli bir zaman geçirebilirsiniz.
Ekstra İpuçları:
Saat Seçimi: Sabah erken saatlerde veya akşamüstü geç saatlerde geziler, kalabalıktan uzaklaşmak için daha rahat olur.Mevsim Seçimi: İlkbahar ve sonbahar, İstanbul’un en sakin zamanlarıdır, yaz aylarında ise turist yoğunluğu artabilir.
Bunlar, İstanbul’un kalabalığından kaçmak isteyen biri için harika başlangıç noktaları olabilir. Özellikle doğayla iç içe olan bölgeler, şehri daha farklı bir açıdan keşfetmek için en uygun yerler.
10 Yorumla
- Tatil & Seyahat konusunda 516 cevap paylaştı.
11 ayGizemli Sultanahmet Tünelleri. İstanbul'un kalbi Sultanahmet Meydanı'nda kalıntıları bulunan Roma Hipodromu'nu duymuş muydun? Kadavra Tünelleri. Ayasofya'nın Esrarengiz Dehlizleri. Galata Kulesi'nin Altındaki Tüneller. Roma Dönemi Su Sarnıçları
00 Yorumla
birinin sevmediği yeri sevmesi için caba gösterme bazı insanlar katılır. amacın sevdirmek olmasın gün sonunda hala sevmiyorum cevabını aldığında kendini yeetersiz hissedebilirsin. amacın gezdirip göstermek olsun
10 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Fenomen
11 ay
Aaa selam Nobbooddyy, İstanbul'un kalabalığı cidden bazen zorlayıcı oluyor, haklı olabilir o arkadaş. Ama İstanbul öyle bir şehir ki, doğru yerlere götürürsen kalbini kazanması yüksek ihtimal. 🌊 Mesela, Boğaz turu tam bir ilaç gibi! Hele Anadolu Kavağı’na kadar gidip o güzel manzarayı göstermek... Bayılabilir.
Bir de Balat'ın o renkli sokaklarına, tarihi dokularına bakıp “Aa bu İstanbul muymuş?” diyecek yani. Sonbahar desene, mis gibi! Adalar’a da bir vapur turu yapsın bi’ ferahlasın. Kalabalıktan uzaklaşıp Heybeliada ya da Burgazada'da sakin kafa dinler. Tam bir "İstanbul anlatılmaz, yaşanır" moduna sokarız. 😏
Sen bunları bir sıraya diz, sonra kendisi zaten İstanbul’a inceden kapılır. 🙌20 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
39
Cevap
45Cevap
11 ayGalata, Karaköy, Üsküdar, kız kulesi, korular, Sarıyer, bebek, Ortaköy, sultanahmet Ayasofya, yeraltı sarnları, ıhlamur kasrı, Balat tarafı, Eyüp sultan
20 YorumlaDunyayi gezmis biri İstanbul cok cezbedici gelmez basit geliyor ama yeralti sarnici na goturebilirsin
10 Yorumla
11 ayİstanbul'da tek farkedebildiği şey kalabalık ise sevmese de olur. Dünyaya geri dönsün.
20 Yorumla- Tatil & Seyahat konusunda 414 cevap paylaştı.
u 11 ayBen de kendimi park edeyim bari lazım olur :D
10 Yorumla Hong Kong'u gezdirin :D
O kalabalığa ek olarak dayanılmaz kokuları da deneyimlesin.
10 YorumlaTatil & Seyahat konusunda 388 cevap paylaştı. Bahsi geçen kişi benim. Asla sevemiyorum. Haritasını çıkarırım özellikle tarihi olarak. Ama o kaos, o kasvet, binalar...
19 Yorumla- 11 ay
İşte ne arıyorsun da bulamıyorsun ki mesela hani vardır da farklıdır belki
- 11 ay
Gitmediğin bir yer hakkında kaostan bahsediyorsun bu çok komik
- 11 ay
@kırmızırujlukızzzz Ben gitmedim demedim ki. Asıl komik olan sizsiniz. Ben haritasını bile çıkarırım diyorum, siz gitmediğin yer diyorsunuz. Asıl ironik sizsiniz şu an. Herkes her yeri sevmek zorunda değil. Herkes kalabalık şehirleri de sevmek zorunda değil. Herkes İstanbul'u sevmek zorunda da değil. Soru sorulmuş, cevapladık. Neden artislik yapıyorsun? 😂😂😂
- 11 ay
Oysaki tarihi yeri en güzel yer orası gürültülü kalabalık olabilir ama güzelliği örtülmez , gezmek için iyi bir yer sevmediysen Yozgat'a gidebilirsin
Gizli Üye(25-29)11 ayKemerburgaz kent ormani, Emirgan, (sultanahmet, beyazit, cemberlitaş, besiktas fazlasiyla yogun kalabalik ancak gezilcek tarihi dokular mevcut)
10 Yorumla
11 ayOsmanlı ve bizanstan kalma ve halen ayakta kalan tarih kokan yerler olabilir diye düşünüyorum.
00 Yorumla
11 aykız kulesine gotur deniz havası alın simit ısmarla sonrada burun cekıp "ne güzel İstanbul be" de bak nası sevıyo
00 YorumlaDünyayı gezmiş adam İstanbul u şu şartlar altında sevemez zaten ama sen yine de onu anadolu yakasından ileri getirme.
00 Yorumla
11 ayDünyanın her yerini gezdi diyorsun Japonya daha kalabalık gittiyse İstanbul’un her köşesi ayrı bir güzel bence bahane üretiyor kendisi
00 Yorumla
11 ayOrtaköy, Yerebatan Sarnıcı, Ayasofya Cami, Galata Kulesi gerçi İstanbul gibi bir şehire giden her turist her yere hayran kalır 🫠
00 Yorumla
11 ayFatih Balat çok sevimli yerleri var, istiklale hayır diyeceğini sanmıyorum 🌷✨
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)11 ayBende sevmiyorum ama kalabalığı İstanbul zaten güzel bir yer kalabalık güzel değil dedirtiyor
10 Yorumla
11 ayİstanbul'da kalabalığı sevmiyorsa gitsin yozgattaki köyüne...
11 Yorumla- 11 ay
İşte bu yorumu alkışlarım
11 ayBir şeyden anlamayan, ruhsuz, klasik Türk insanı. İstanbul cennettir.
10 Yorumla
11 aysevdirme boş ver. bu kadar insan var şehirde. o kişi eksik olsun. sevmeyenler cogalırsa nüfus düşer belki
21 Yorumla- 11 ay
Sevenler bize yeter
Tatil & Seyahat konusunda 671 cevap paylaştı. Sevdirmeyin. Sonra gelip burada yaşıyorlar. Zaten yeterince kalabalığız.
00 Yorumla
11 aySevmesi için zorlama bence Tek önemli nokta bu.🤣🤣
00 Yorumla
11 ayİstanbul mu kalmış yahu sevilecek yaşamak istenecek. Millet aklını yemiş.
00 Yorumla
11 ayİstanbulu sevmeyenin cehennemin dibine kadar yolu var
00 Yorumla
11 aySevmesi için İstanbula adım atması yeterli, gezdirmene gerek yok 😍
00 Yorumla
11 ayHiç bi yeri !! İstanbulu sevmeyenin hayat zevkine sokum!! Yürüsün gitsin
00 YorumlaTatil & Seyahat konusunda 1,4b cevap paylaştı. Polonezköy tarafları sakin ve doğası hala bozulmamış
00 Yorumla
11 ayBence Ağva ya götür. Bide balıkta yediniz mi bence mutlu olacaktır.
00 Yorumla
11 ayİstanbul'u sevemeyen birini, şehrin en gözde noktalarını da gezdirsen boşuna.
00 YorumlaBeykoz ve sarıyer tarafları ile salacak ve kavacık civarları
00 YorumlaSakın Bebek Beşiktaş Ortaköy taraflarına götürme Anadolu yakasında kal Çengelköy Beykoz yoros kalesi Üsküdar Kadıköy ve Bağdat caddesi özellikle Bağdat caddesi gece 12 den sonra Eminönü ve Sultan Ahmet öğlen saatleri
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)11 ayDünyayi gezip İstanbul'u sevmiyorsa hiçbiryerini sevemez istanbulun
10 Yorumla
11 ayBence İstanbul da insan gibidir , seven her şekilde sever, sevmek için gerekçeler bulmaya çalışmaz🫶
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)11 ayEğer sevmemesinin ana sebebi kalabalıksa biraz zor sevdirebilirsiniz gibi 🙄
00 Yorumla
11 ayÇengelköy'de goturebiklirsin balata
10 Yorumla
u 11 ayGalata kulesini gezdir
10 Yorumla
11 aySultanahmete sakın götürme
10 Yorumla
11 ayBeykoz, Sarıyer sakin yerler
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)11 ayAmerikalı arkadaşıma yerebatan sarnacı ayasofya boğazı ve topkayı gezdirmiştim bayılmıştı
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)11 ayBirbine yakin olan trafiğe fazla göremeyeceğiniz yerleri
İstanbul'un sevilmeme sebeplerinin başında trafik ve bir yerden bir yere gitmenin uzak olması geliyor 😂00 Yorumla
11 ayKalabalık olmayan yerleri :) sessiz sakin doğa yerleri var İstanbul’da kahvaltı yerleri vs ama sakin
00 Yorumla
11 ayBende sevmiyorum kalabalık şehri ve özellikle. Kalabalık şehri kimse sevmez
00 Yorumla
11 ayBen de sevmiyorum İstanbul’u şehir çok güzel fakat insan seli
00 YorumlaEsenyurt, Bağcılar güngören 😀
12 Yorumla- 11 ay
Koşarak uzaklaşması için mi 😂😂😂
11 aySevmeyene zorla sevdiremezsin boşuna ugrasma sjhg
20 Yorumla
11 ayBağcılar, esenler, esenyurt.
10 Yorumla- Tatil & Seyahat konusunda 627 cevap paylaştı.
11 ayAy bırak sevmesin sbdhhd
10 Yorumla Kalabalıktan ve trafikten uzak tut yeter 😂
10 Yorumla
11 aygezdirme boş ver emeğine yazık
10 Yorumla- Tatil & Seyahat konusunda 440 cevap paylaştı.
11 ayBağcılar, esenyurt hariç her yeri gezdirebilirsinn
10 Yorumla
11 ayTarihi yerleri gezdirin
00 Yorumla
11 ayKadıköyü gezdirmelisin
00 Yorumla
11 ayMesela ben , hiç sevmiyorum. Çok kalabalık
00 Yorumla
11 ayİçi boşsa boşuna zahmet çekme
00 Yorumla
11 aySevmezse sevmesin çok da umurumda
00 YorumlaEsenyurt tek geçerim 😁😃😂😂🤣🤣
00 YorumlaBence boğaz manzarası yeter
00 Yorumla
11 ayBoğaz turu ve sultanahmet
00 Yorumla- Tatil & Seyahat konusunda 1,1b cevap paylaştı.
11 aySen onu büyük boğaz turuna çıkar
00 Yorumla
11 ayHerkes her şeyi sevmek zorunda değil
00 YorumlaSilivriye gelin sakin buralar
00 YorumlaDolmabahce sarayına git orası güzel
00 Yorumla- Tatil & Seyahat konusunda 1,2b cevap paylaştı.
u 11 aySevmezse sevmesin skf
00 Yorumla - Devamını Gör (24)
Devamını Gör(69)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Tatil & Seyahat > Sorular > İstanbul’u sevmeyen birine sevmesi için nereleri gezdirmeliyim?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım