Tatil & Seyahat konusunda 983 cevap paylaştı. Tatile gidenler parayı genellikle kendi yaşam tarzlarından kısarak önceliklerini belirleyip tasarruf ederek ya da ek gelir fırsatlarını değerlendirerek buluyorlar. Bazen de tatili hayatlarının önceliği haline getirip bütçelerini ona göre ayarlıyorlar. Bir zevk için paramı harcamam o kadar gider geleceğe yatırım yaparım...
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(25-29)9 ayKıştan birikim yapıp gidiyoruz. Ben 1 senelik evliyim sadece eşim çalışıyor balayına giderken eşim taksit yaptırmıştı 42.000 tl ye gitmiştik.
onun taksidi de Temmuz ayında bitti.
Mart ayı gibi otellere bakmaya başlamıştım hani gitsek mi gitmesek mi diye kararsızdık. Bu arada kendi evimiz bu da artı bir sebep bizim için hani öyle lüks içinde yaşamıyoruz bodrum kat bir dairesi var eşimin.
Neyse bu süreçte otelleri aradık fiyat aldık mesela daha kış sezonunda 25.000 -30.000 tl olan fiyatlar yaz zamanı 50-60-70 bin tl gibii fiyatlara ulaşabiliyor.biz bir de karar veremedik geç kaldık rezervasyon için sonrasında ise dedik ki balayında gittiğimiz otele tekrar gidelim.
eşim bu süreçte mesai kaldı ve parayı harcamamak için hep euro aldı koydu bir de ekstra olarak kumbara yapıyoruz birkaç ay biriktirip onu patlatıyoruz.biz bir de Haziran ayında hem eşimin memleketine gittik hem benim ablamın kızı evlendi düğününe Bursa ya gittik Ağustos ayında da tatile gittik. 5 günlük tatilimize 46.000 tl ödedik. Çocuğumuz yok.
kendi arabamızla gittik.
ama tabii yakıt parasını da cebinize ayrı koymanız gerekiyor. Hani öyle çok lüks bir tatil yaptık mı hayır ama yetiyor. Asteria family resort side otelde konakladık.seneye yine olsa yine bu şekilde gideriz. Herkes kıştan yarısını ödüyor bir şekilde sonra tamamlıyor.
19 Yorumla
Cevap sahibi9 ayHa seneye aynı otele gitmem artık. Bir şey için çabalarsanız oluyor. Kimsenin ben öyle şahane hayatlar sürdüğünü sanmıyorum. Birileri kredi çeker öder birileri yarısını öder sonra biriktirir kalanını tamamlar.. birileri gider birikim yapar mesai yapar koyar. Bir de çalıştığınız yer de önemli. Mesela eşimin iş yerini bu konuda çok seviyorum. Maaş- prim alıyorlar ekstra bayramda vs yine eşime ekstra ödeme yaptılar.
Eşim eğitime gitti geldi sınava girdi 1. Oldu onun için tekrar hesabına para attılar.
Mesai yaptığında bu maaşına ekleniyor zaten.
Mesela primleri de bazen artıyor o ayki ciroya bağlı olarak..
Yeri geliyor eşim dışardan da iş alıyor gider haftasonu yapar gelir.
- 9 ay
Abla 5 güne 46 bin TL'ye nasıl kıydınız ya. O parayla gidin yurt dışını gezin, başka medeniyetler başka kültürler görün.
Cevap sahibi9 ay@almost_blue Şu an için böyle bir düşüncemiz yok ayrıca bu benim dediğim fiyat iyi bile. Kremlin palace otel aslında gitmek istediğim yerdi ama fiyatı 70 binlere kadae çıkıyordu olmadı ama Aralık gibi alsaydık çok daha ucuza bulurduk kesin.
Mesela Haziran ortası 100.000 tl yi gören otele arkadaşım eşi ve bebekleriyle kıştan 24.000 tl ye alıp gittiler. Bir de herkesin tatil anlayışı farklı kimi senin dediğin gibi bir seyahat tercih eder kimi de ne işim var oralarda der gibi gibi. Ne bilim ben mesel şu an yurtdışına çıkamam gibi geliyor. Tam olarak dil bilmiyorum , pasaport vs yok. Oradaki masrafı bilemiyorum.- 9 ay
Benim param olsa direkt yurt dışı turu yaparım. İngilizce biliyorum, Arapça ve Rusça'dan da anlıyorum. Daha önce iki ülke gördüm, birinde mecburi ikametti Bosna-Hersek'te bir sene kaldım.
- 9 ay
Sadece eşim çalışıyor demişsiniz. Sizin üniversite mezunu olduğunuzu düşündüm yorumunuza bakıp. Çalışmayı tercih etmediniz mi?
Cevap sahibi9 ay@Zamanın_izinde Özelimi anlatmak zorunda olduğumu düşünmüyorum. Hatta aslında yazdım sonrasında bunu neden anlatıyorum diyip sildim.
Üniversite mezunu olsam ne olur olmasam ne olurdu ki çevremde lise mezunu arkadaşlarım da var yani onların da bazıları çalışıyor bazıları çalışmıyor. Eşlerimiz için sorun teşkil etmiyorsak kime ne diyorum. Kendim tercihimdi bu arada.
Cevap sahibi9 ayKendi*
- 9 ay
Ön yargıya bak
9 aySırt 'tatil' yaptıklarını milletin gözüne sokmak için herkesten para dileniyorlar. Özenti alıklarsa onların bu lafta tatilini görüp onlar bir halt yapıyor, kendileriyse hayatı kaçırıyor zannediyorlar.
Ömrü boyunca yazlıkta yaşayıp hiç bundan konuşmayanlar, ülke ülke gezip tek fotoğraf paylaşmayanlar var. Bir de k*çındaki donu borçlanıp tatile giden görmemişler var.
Saçma sapan işlere özenmeyin bir zahmet kafanızı kullanın.00 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Haha tam ruh halimi anladım. Vallahi ben de bazen sosyal medyaya bakınca “herkes milyoner mi olmuş?” diye düşünmüyor değilim. Ama işin sırrı genelde iyi planlama. Bütçeyi iyi kontrol eden, erken rezervasyon yapan, kampanyaları kovalayan baya ucuza tatil yapabiliyor. Tabii işin “birikim” boyutu da var. Ben mesela gereksiz harcamaları biraz kısınca daha çok seyahat için bütçe ayırabiliyorum.
Bir de herkes aynı standardı tutturmuyor. Öğrenci dostu hostellerde kalan da var, lüks otellerde konaklayan da. Ama şunu söyleyeyim, güncel fiyatlar baya artmış, çıksın da bir yılbaşı piyangosu bizi de gönderiversin şu Maldivlere. 😅00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
74Cevap
Tatil & Seyahat konusunda 1,2b cevap paylaştı. Çalışıyoruz, kazandığımızı da yiyoruz.
00 Yorumla
9 ayŞimdi herkesin tatil anlayışı ve hayattaki önceliği farklı. Ben yurt dışında yaşıyorum ve herkesin zannettiği gibi parayı ağaçtan toplamadığımız gibi, bugüne kadar her şey dahil bir otelde hiçbir zaman tatil yapmadım. Gittiğimde zaten niye tek başıma otelde kalmak isteyeyim, oda çok ayrı bir insanlıktan bıkmışlık seviyesi de neyse. En büyük giderim uçak bileti olduğu için ağustosta bilet alamadım örneğin. Teee Eylülün sonunda gideceğim memlekete. orada da çok şükür babamın evi varda kira ya da konaklama parası yok, yoksa asla gidemem. Çünkü kızım 2 yaşını doldurduğundan beri, aynı koltuk parasını onada alıyorlar ve bu herşeyi iki ile çarpmak demek oluyor. Sonuç olarak nerden kazanıyorlar sorusuna cevap şu: Artık herkes alacağı şeyi iki defa düşünüyor. Dışarda bir kahve içmek olsa da konu sadece, u Türkiye olsun Avrupa olsun, insanların önceliği yılda bir kere en azından tatil yapmak olunca, yılın 11 ayı ekonomik takılıyor ama çok belli etmemeye çalışıyorlar.
10 Yorumla30 bin le 1 gecelik tatil yaptık 4 kişilik bir aile 15 bin tatil alışverişi ben alışverişi bir tık abarttım gerçi ama biz 4 geceliğine gitmiştik yani öyle karar vermiştik neyse bir aparta yerleştik geceliği 4 bin 2 gece için ücret ödedik 2 gecede farklı bir apart tutarız dedik 8 bin verdik bir gece kaldık bir geceyi yani 4 bini boşuna vermiş olduk çünkü orada kavga ettik ben tatili erken bitirmek istedim neyse hesaplayalım 15 8 7 binde yol masrafı ve yemek için harcadık peki keyif aldımmı hayır apartta tatil yapılmaz en azından ben yapamam ben şahane bir otelde 4 gece 5 gündüz herşeydahil bir otel buldum üstelik %50 indirim vardı 27 bine geliyordu 4 kişilik tatil pahalı dedi kabul etmedi beni uyduruk bir tatile götürdüm bende onun burnundan getirdim
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)9 ayÜlkenin özeti 11 ay eşek gibi işten eve evden işe karı koca çalışıp yıllık izinde bir haftalık otelde kalmak tatil işte🤣oysa 4 duvar yine ama dünya para. Bunun için 11 ay deli gibi çalışıyorlar ülkenin yüzde 90 böyle birde kredi batağında çoğu. Ben ise 11 ay deli gibi çalışacağım bir işte değilim ama bu yok Kapadokya gideceğim Eylül'de maliyet 6 bin 😉o da tek kişi olduğum için. Çift olsam daha ucuz olurdu kişi başı 4 o zaman. Hadi daha büyut tatili 10 bin 12-15 bin ile Bodrum tatili var ama bizim aptl millet 4 duvar otel tatiline sadece havuzu için verir en az 40-50 ve bunun içinde eşek gibi 11 ay işten eve evden işe hayat sürer
13 Yorumla- 9 ay
Yok abi yok. zeka iste. 12 ay duzsunler sonra 4 gece yaşayalım. Acı gerçekler.
- 9 ay
Hayret senin gibi kadınlar da var. Sen erkek değilsin demi? Türünüz bitti.
Cevap sahibi9 ay@ümitlerbittiartik yok ben tekim kalan😉 ben bu devre ait değilim bu yüzden de hiçbir erkek yanıma yaklaşamiyor🤣
9 ayKışın çalışıyoruz kenara atıyoruz yazın geziyoruz 🙄
30 Yorumla- Tatil & Seyahat konusunda 594 cevap paylaştı.
9 ay1 haftalık tatile gidiyorlar çoğu ve bir sene geri ödüyor
30 Yorumla Genelde hangi zaman tatile gideceksem o ay aldığım maaşı buna ayırıyorum. Ek harcamaları karttan yapıyorum sonraki ayki maaşlada onu kapatıyorum. Döngüye girmek yerine min. Harcama yapıyorum ve düze çıkmış oluyorum 😂
12 Yorumla
9 ayPara bulunan bişey değil kazanılan bir şey. Ya da soruyu kendinizi doğru ifade ederek sormayı deneyin! Çünkü bu biraz kıskançlığa giriyor.
20 Yorumla
9 ayBulmuyor borç ödüyor 😄😄 birde akıllıca tatil yapmak lazım günlerde bir otele tıkılıp kalıp on ya da yüz binlerce para vermek yerine düzgün bir ekipman alıp yıllarca kullanacak şekilde kamp yaparak gezerek de tatil yapılabilir. Ve otele tıkılı kalmaktan daha doyurucu olur
20 Yorumla
9 ayİnsanlar çalışırken ayni zamanda birikim yapiyor. Normal yani
20 Yorumla
9 ayZenginlerde para çok zaten fakir çalışır yaz kış tatile nasıl gitsin
20 Yorumla
9 ayBende asgari ücretle ya da 28-30 binle çalışan kirada oturan çiftlerin nasıl gittiğini anlamıyorum ve genelde minik çocukları bebekleri de olur o da masraf
12 Yorumla- 9 ay
@Yunuss58 gidiyor Instagramda story atiyorlar
Genelde söyle oluyor valizimi hazırladım tatile gidiyorum burdada borç içinde yüzüyorum gideyim biraz tatilde denizde yüzeyim diyolar kredi çekerek yani kısacası 😀🤣
15 Yorumla
9 ayÇalışıyoruz kim oturduğu yerden para kazanıyor tatili bile lüksmüş gibi gören tek ülkeyiz insanlar dünyayı geziyor
23 Yorumla- 9 ay
Senin tuzun kuru sanirim herkes oturup sen calismiyon herkes calisiyor ama kimse gecinemiyor gidiyorsada oda ust tabakadir ve maalesef ulkemizde tatilde bir luks haline geldi
- 9 ay
@Sezensezin tatile gidemeyen kesimlerde başta ailenin nüfusu önemlidir buna bağlı olarak gider ve gelir etkendir bu zincirin birer halkasıdır hükümete kadar dayanır kestiği vergiler piyasaya yansıttığı zamlar bunda tek sorumlu ülke yönetimidir ve uyuyan halktır
- 9 ay
O konuda haklisiniz halkimiz uyuyor hicbirsey umurlarinda drgil pahaliligi ulkeyi kimsenin dusundugu yok bazilarinin rahatligi luks yasantisi yuzunden bazilari yaniyor
Bazılarının kazancı iyidir,
bazıları ise kredi kartıyla tatile gidip bütün yıl o tatilin borcunu öder.
Tatilini en çok milletin gözüne sokanlar da bu borçla gidenlerdir. :)00 Yorumlaözenmeyin millet parasız borçla gidiyorlar paylaşılan şeylerin hepsini yapıyorlar evet ama okadar hepsi hava atmak için paylaşmıyorlarsa demekki o etkinliği yapmamışlardır
00 Yorumla
9 ayKanka 2 evim 3 dairem var, bunların haricinnde 1 dükkanım var babadan kalma. Ellerimle temizledim, zamanla işçi vs. aldım şu an arkadaş bakıyor.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)9 ayTanıdıgım biri p*zevenklik yaparak gidiyor, diğerleride normal işte calısarak gidiyor
34 Yorumla- 9 ay
Cevap sahibi9 ayCalışmıyorum
- 9 ay
pez i nerden tanıyorsun
Cevap sahibi9 ayEsimin akrabası ailecek yapıyorlar bu işi bi kaç defa şikayet etti eşim ama sonuc alamadık belki izliyorlardır bilemem
5-6 ay Para biriktirirler kıştan da rezervasyon yaptırıp giderler bence mutfaktan falan kısada bilirler
00 YorumlaÇalışarak. Parayı dengeli şekilde kullanıp hesap yaparsan tatil ve başka paraları ayırırsan gayette gidiyosun.
00 Yorumla
9 ayHerkes fakir değil ki kazanıp gidio çalıo çırpıo gidio kredi çekio bişey sayıyı gidio ama biz sadece hayal kurup gidemioz
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)9 ayÇoğu zengin işte. Onu geçtim yurtdışına bile giden var.
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)9 ay15 günlük tatilden yeni döndüm. 1 hafta Fethiye 8 gün Kaş. 70 bin harcamişim.
15 Yorumla- 9 ay
Otelde mi kaldın sadece konaklama bu kadar tutmalı zaten
Cevap sahibi9 ay@Titanic900 pansiyon
- 9 ay
Yinede ucuz değilmi o bölgeler için? Erken rezervasyon falanmı yaptırmıştın
Cevap sahibi9 ay@Titanic900 hayir pansiyonlar ucuz
Cevap sahibi9 ay@Titanic900 Ben bu sefer izin tarihim net değil diye erken rezervasyon yapmadim çok pişmanim. Eğer Ocaktan rezervasyonumu yapsaydim yarı fiyatina hallederdim. Otel yerine pansiyonlar çok ucuz oluyor zaten otel sevmiyorum gereksiz pahali ve otele çok para verince gezemiyorsun.
Pansiyonda kaliyorum kahvaltı dahil. Sonra o bölgenin en ünlü plajları, tarihi yerlerini internetten araştirip geziyorum. En iyi yerlerinde canim ne isterse onu yiyorum. Otelin tatsiz açıkbüfesine ve otelin kirli ve kötü plajina mahkum değilim. Sonra da günlük tekne turlarina katiliyorum. Akşam da duşumu alip yemek yiyip, gün batimi gezisi yapiyorum dondurma yiyip kahve içiyorum.
Yerel köylü pazarini gezip alişveriş yapiyorum. Mesela fethiyenin tahini meşhur tadi çok farkli güzel.
9 ayBende birlikte tatile gidebileceğim bayan arkadaş ariyorum
00 Yorumla- Tatil & Seyahat konusunda 752 cevap paylaştı.
9 ayÇalışıyorum. Umarım herkes emeğinin karşılığını alabilir
00 Yorumla
9 ayBen de bir bilsem. Ben hayatımda bir defa bile tatile gidemedim.
00 YorumlaKızın fotoğrafı dubaideyse bizden birileri götürmüş onu
00 YorumlaÇalıştığı işten yaptığı işten bankasinda oluyor Bankadan buluyor sonra bankadan çekiyor nakit olarak
00 Yorumla
9 ayGenelde kredi kartından buluyorlar. başka soru? :)
00 Yorumla- Tatil & Seyahat konusunda 475 cevap paylaştı.
9 aySorma biz gibiler bir kere gider arada onlar ohoo
00 Yorumla
9 ayKazanıyorum yiyorum napim başka bu yaz 200 bin harcadım tatile gezmeye vs
00 Yorumla
9 ayNapsınlar kredi çekiyor sonra onu ödemekle uğraşıyor
00 Yorumla
9 ayYa ailesinden ya çalışarak ya da başka sekilde yani genelde ailesinden bence
00 YorumlaTatil & Seyahat konusunda 343 cevap paylaştı. aralık erken rezervasyon
1 yıl önceden tatil bütçesi ayırma
olanda da var zaten
01 Yorumla
9 ayHakkat bende anlamıyorum bu pahalılıkta tatile gidenler ne is yapiyo
02 Yorumla- 9 ay
Onu sormadan once bu pahalilikta etrafta okadar luks arabalar var nasil aliniyor
- 9 ay
Birileri demekki iyi kazaniyo
- Tatil & Seyahat konusunda 1,7b cevap paylaştı.
9 ayBen bu seneki iki tatilimi ticaretle ugrastigim için rahatça yaptım
00 Yorumla - Tatil & Seyahat konusunda 338 cevap paylaştı.
9 ayBen çalışıp kazandım
Baskalarını bilemem
10 Yorumla
9 ayşu an biriktirdim iki hafta sonra gidiyorum Antalya ya gidecem
20 Yorumla
9 ayEv gecindirmeyenler
Aldıkları maası cebine atıyor lar oyle gidiyor lar
Cogu da kalpazan zaten
Ev gecindirmedikleri İcin aldıkları maas direk ceplerine oldukları İcin tatil yapmak kolay cünkü onlara gore00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)9 ay20-35 arası kadınların %40 esclik yapıyor. geri kalan %40 da çalışıyor %20 de koca parası baba parası vs.
05 Yorumla
Cevap sahibi9 ayKusura bakma erkekler esc lik yapamıyor. Ona da değiniyim... baba parası ata parasıyla gidiyordur erkek için ama genel de erkekler tatil sevmez. O yüzden kadınlar ön planda oldu. Tatil dediğin şey genelde 2000 euro üstü tutar... Çoğu ülkenin insanı bu parayı biriktiremez özellikle türkiyede yaşıyorsa... anormal kazançlar lazım ve bu oran kadınlarda yüksek. bu benim suçum mu?
- 9 ay
Abart ve ağla istersen. Sezon sonu seni ets ye veya herhangi bir siteye girip otel fiyatlarına bakmaya davet ediyorum.
Yani öyle bir anlatıyorsun ki tek tek o kadınları izlemiş yanında birebir bulunmuş gibi.. ithamın çok saçma. Kusura bakma yani gülüyorum.
Evliyim ama evli olmasam ne olur ki tek başıma da giderdim veya gidemezdim sorun burada bu değil. Sizin gibi zihniyetlerin olmasını anlamıyorum
Cevap sahibi9 ayAnladım da sen kim ney oluyorsun neye göre ölçüp biçiyorsun peki? Hiç bunu sordun mu kendine?
Ben alanya da yaşıyorum esnafım. Alanyaya gelen her tusit benim çarşımdan önümden geçer... Ben bu çıkarımı kadınlarla ve erkeklere konuşup muhabbetimden çıkarıyorum sen neyi nerden çıkarıyorsun peki? Kafana göre bölücü terör örgütlüğü yapmadan önce bazı şeylerin farkına var. Erkekler kadınlar kadar tatile hiç bir zaman çıkmadı. Tek başına ya da arkadaşlarıyla daha çok çıkıyor bu kızlar. Eğer sapsalar ya da aldatmak bir dini vecize olmuşsa kişinin çevresinde akşam publardan evlere yatmaya gidiyorlar. maalesef bazı kızlar esc konusunda ilerlemiş tatile gelip bunu yapan da çok var. Anılarımı anlatma ama deneyim hepsi gördü yaşandı denendi onaylandı. Fakat sen kendi yargılarına göre kesip biçmek sadece doğruymuş gibi davranıyorsun.
Gizli Üye(30-35)9 ayYurtdisinda yasadigim halde bu sene tatile gidemedim..
11 Yorumla- 9 ay
orada ne iş yapıyorsunuz?
Gizli Üye(30-35)9 ayÇalışıp kazanıyorlar nerden bulck.
Oturduğu yerden armut pis ağzıma düş beklemiyorlsr10 Yorumla
9 ayErkenden taksitle alıp tatilden önce borcunu bitirmeye çalışıyorlar
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)9 ayBazıları babalarının parasından bazıları ise varlıklı olmaktan.
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)9 ayYa zenginler gidiyo ya da borc yapip tatile cikiyorlar
00 YorumlaTatil dediğin 100bin harcamıyorlar her şey dahil 20 bin liaraya 5 gün kalabilcek oteller var
04 Yorumla- 9 ay
20 liraya var mı yaa
- 9 ay
Evet
Gizli Üye(25-29)9 ayKimi kredi çekiyor kimi dolandırıcılık yapıyor. Kimi kredi kartından taksitle yapıyor. Kimi ise yan gelirle gidiyor.
10 YorumlaKıstan beri ufak tefek atarak kenera biriktirdim..
25 Yorumla- 9 ay
Tek miydin ki
- 9 ay
Tek mi gittin yani sen m ödedin
- 9 ay
Hmmm güzelmiş
Gizli Üye(18-24)9 ayBazı bankaların kredi karti puanları ile jollyden puan ile tatil alabiliyorsin biz bu yaz bu sekilde 2 gün konaklama satin aldik 2 günde kendi cebimizden aldik 15bin tl ye 4 gece tatil yaptık ayvalikta
00 Yorumlaçılgın gibi çalışıyorum :) bir zahmet tatil falan da olsun ya
10 Yorumla- Tatil & Seyahat konusunda 388 cevap paylaştı.
9 ayBiriktiriyorlar demek ki.
10 Yorumla Biriktiriyoruz
10 Yorumla
9 ayKredi çekenler de çok
10 Yorumla
s 9 ayHerkes asgari ücretle çalışmıyor sonuçta
10 Yorumla
u 9 ayÇalışıp biriktiriyorlar
10 YorumlaTatil & Seyahat konusunda 375 cevap paylaştı. Kredi çekip gideni bilirim
10 Yorumla
9 ayŞaşılacak bir durum haklısın
10 Yorumla
9 ayKredi çekenleri biliyorum
14 Yorumla- 9 ay
Evet.
- 9 ay
@Yağmurrluu yaşamayı biliyorlar
- 9 ay
Sonra kredi borcunu ödemekte zorluk çekiyorlar ama.
- 9 ay
@Yağmurrluu kendi düşen ağlamaz, bana borcunu ödemeyip tatilden de vaz geçemeyenleride bilirim 🤣
9 ayTatil kredisi çekiyorlar veya tatil için yıl boyu bir bütçe ayırıyorlar
00 Yorumla
9 ay85 milyon ülkede 2 milyon insan tatile gidiyor çok mu lan
00 Yorumla- Devamını Gör (74)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım