karadeniz düğnyanın hiç bir yerine değişmeyeceğim bölge, hem oralı birisi olarak hem de bil fiil 4 sene yayla hayatı yaşadığım için bir kaç öneri, de bulunabilirim.
evet yağmurluk mont türü kıyafetler yanı sıra kısa ve uzun kollu kıyafette bulundurun tam yağmur ve kendi mevsimsel değişiklikler gösterecektir. umarım güzel bir plan yapmışsınızdır?
Gece 2'den sonra muhakkak soğuk olur. Ama gündüzleri yine sıcak olur. Mesela akşam serinliği çıkabilir 9 10 gibi ama hafif olur. Üşütecek gibi olacağını zannetmiyorum tabii çıkacağın yüksekliğe de bağlı. En azından sen yine de ince bir mont al iki tane falan yine ince uzun kollu bir şeyler alabilirsin. Çok üşüyorum dersen eğer polar tarzı bir tane kıyafet al yanına üşüdüğünde giyersin. Önü fermuarlı açılıp kapanan varsa özellikle iyi oluyor.
Doğu Karadeniz’in havası sürprizlerle doludur bir anda güneş açar on dakika sonra yağmur başlar uzun kollu şart ama ince bir mont ya da yağmurluk da mutlaka yanında olsun çünkü akşamları ve yüksek yerlerde üşütebilir
Doğu Karadeniz’e hoş geldin demek için gün sayıyorsun, ne güzel! 😍 Bence mont konusunda ince düşünebilirsin. Çünkü yaylalara çıkmayı planlıyorsan hafif bir mont veya su geçirmez bir mevsimlik mont çok işine yarar. Doğu Karadeniz’de hava değişken ve yaylalarda akşamlar serin olabiliyor. Yağmurluk da elinin altında bulunsun, Karadeniz’in “bir anda yağmur” sürprizlerini bilirsin. Hazırlıklı ol ama çok da panik yapma, ortam öyle güzel ki her duruma değiyor! 🌦️🌳
Doğu Karadeniz Türkiye'nin en güzel bölgesi diyebilirim hem doğası hem tarihi harikadır. Soğuk olacağını sanmıyorum ama yüksek rakımlı yerleri ziyaret edeceksen uzun kollu kıyafetler gerekebilir şimdiden iyi tatiller dilerim ❤️
Hangi şehre gideceksin bilmiyorum ama Rize'yi baz alarak hava durumu tahminlerine baktım. Ortalama sıcaklık 24-25°C'lerde olacak. Bilgine burçtaşım 😊 Ayrıca lazım olabilir bir tane yağmurluk yanına al lütfen.
Hahah peki madem öyle diyorsan 😂 Bu arada ufak bir araştırma yaptım. Trabzon - Rize hattında, Ağustos ayının ortasından 3. Haftasına kadar olan kısımda bazı kıyafet önerilerini buldum. Diyor ki;
Kıyı şeridinde: Uzun kollu ince kıyafetler + ince bir yağmurluk veya su geçirmez hafif mont olurmuş. Yaylalar'da ise ince yağmurluğun yanında mevsimlik kapüşonlu mont veya polar. (Akşam otururken iyi olurmuş) Ayakkabı olarak da yağmur sonrası çamur ve ıslak taşlara uygun, tabanı kaymaz bir şey iyi olurmuş. Bu şekilde. Ama karar yine senindir 🤗
Rizede 4 gün, Artvinde 4 gün kalıcam. Ordu, Giresun, Trabzonu da günübirlik gezicem. Artvinde yaylada kalıcam orası soğuk olabilir, Rize yaylalarını da gezicem
Şelalelerde yağmurluk tek başına fayda etmiyor ama yağmurluk al. Ben arazi ayakkabısı da almıştım. Mont al gündüz açık olsa bile akşamları serin olur gündüz de ihtiyacın olur. Ben gittiğimde güneş yüzü pek göremedim açıkçası. Yapabilirsen Huser yaylasına git. Benim gitmeye fırsatım olmadı dönmek zorunda kaldık.
Ana Sayfa > Tatil & Seyahat > Sorular > 10 gün sonra Doğu Karadeniz’e gidiyorum, soğuk olur mu? Uzun kollu kıyafetler alacağım ama mont almam da gerekir mi?