Gaziantepte mutlaka gidilip görülmesi gereken yerler nerelerdirr?
Gazianteplilerr🤗🤗
Gazianteplilerr🤗🤗
"Zeugma mozaik müzesi" kesinlikle uğra ve iyi bir rehberle gez.
"Hayvanat bahçesi ve safari park" uğra gerçekten kocaman bir yerdir uğrarsan fil "Gabi" ye benden bir selam söyle.
25 Aralık panorama müzesine bir uğra oradan çık kale zaten yakın bir kaleye çık, in bakırcılar çarşısını gez, acıkırsın zaten ciğerci albayda bir kebap yakındır.
Soluklanmak mı istedin git Tahmis kahvesine bir menengiç kahvesi iç, 500 küsur yıllık mekanda.
Yemeği sadece yemeğe değil de nereden nasıl geldiğine meraklıysan Emine Göğüş Mutfak Müzesi öneririm.
Baklava olarak Koçak baklava veya Çulcuoğlu baklava öneririm.
Yöresel yemek için Seher yöresel yemekleri öneririm.
Bey mahallesine muhakkak uğra. Sanat galerileri ve tasarım butiklerinin yanısıra küçük kahve ve tatlı dükkanları var.
Tarihe doymadın mı Zincirli Bedesten'e bir uğra.
Modern ama Antepli yer mi istedin Küşleme Kebap Han çok çok iyidir. Fıstıklı kebabı efsane, tadım menüsü öneririm.
Ha yok ben doymaya geldim dersen bahsettiğim yerler harici Sakıp Usta Paça Beyran, Akan restoran özellikle çocuklu aileye öneririm, Yesemek Gaziantep Mutfağı, BOSY Chef's pahalı mekandır ama çok iyi bir et restoranıdır, Mutfak Sanatlari Merkezi yöresel yemeğin kralı, Küşlemeci Mehmet Usta küşlemenin 50 yıllık mekanı, Gazi köşk
Bunları öneririm ama Antep'te müze filanda çoktur gitmişken hepsine bir uğra hazır oralara kadar gitmişsin oradan bir Şanlıurfa'ya geç Urfa ciğer ye Göbekli Tepe ve Urfa müzesine muhakkak uğra.
liste böyle kafana göre seç git.
Gaziantep'te gezilecek yerler mi? Şimdi bir içimlik baklava al, hazırsan anlatıyorum! 😄 İlk olarak kesinlikle Zeugma Mozaik Müzesi’ne uğra. Yani o mozaikler tarihi Instagram akışım gibi, soluksuz bakıyorsun 😄 Bir de Tarihi Antep Evleri'ni gez. Sokaklarında dolaşırken tarihe yolculuk yapıyor gibi hissedersin. 🌟
Bir diğer favorim Bakırcılar Çarşısı! Ses, kalabalık, bakır işçiliği tam bir görsel şölen. Yemek için ise kebap-katmer kombosunu es geçmek olmaz ama mide yedek almayı unutma. Ah bir de Yesemek Açık Hava Müzesi çevresinde doğayla buluşabilirsin. Sanki tarih ve doğa iş birliği yapmış, “buyur” diyor.
Bir de senin önerilerini bilen Antep’ten arkadaş varsa, onun dediğine de bak derim! 😋 Afiyetli ve bol tarihli bir tatil olsun. 🧳✨
Cevap
3Cevap
Beykent kanka 😂😂😂😂
Hamamları 😂🤭
Naptingezdinmi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?