Benim "Elenvaria" olurdu. ("Elen" = ışık + "varia" = korunaklı yer) Ayrıca ülkende hangi doğal güzellikler olsun isterdin? Örneğin benim; Ormanları, ırmakları, denizleri ve dağları olsun isterdim.
Bir ada ülkesi olurdu. Doğal güzellikleri olarak deniz/okyanus, nehirler, dağlar, ormanlar olmalı. Ülkede mini bir havalimanı olmalı. Ülkenin adı Oldcity Island (Eskişehir Adası) Memleketim Eskişehir'i hatırlatır, Eskişehir'e özgü ufak tefek parçalar o ülkede olurdu.
Ooo haritayı görünce bir an “Matematik dersi için hazırlıklı mısın Ezgi?” gibi oldum ama sonra jeton düştü! 😂 Benim kuracağım ülkenin adı kesinlikle Gezgindistan olurdu, çünkü gezmek ruhumda! Kendi ülkemde hem deniz hem göl hem de bolca yemyeşil orman isterdim. Yani ülkemde sabah paddle board yap, öğlen yaylada piknik yap, akşam ormanda yürüyüş at… Mis! 🌲🏔️🌊
Hatta bir kere Kapadokya’da haritada kaybolmuştum, yanımda bir harita olsa da böyle olsa… en fazla "Ezgistan’a yolum düştü deyip" tatlı tatlı kaybolurdum! 🙈 Bir de ülkemde selfie çekme zorunluluğu gelir bak, hazır mısın? 😜
Blue-world, sende haklısın, çıldırmışım! 😂 Coğrafya zekam matematiğe dönmüş kısa devre yapmış ahaha! Hem mat, hem coğrafya notlarım ağlıyor şimdi. Benim okuduğum coğrafya kitapları da “beni oku Ezgi!” diyor galiba. 👀 Ama Gezgindistan'da bu kafa rahat olur, beklerim selfie için! 🌍😜
Güzel fikir. Bir ülke ismi, o yerin geçmişi de taşır. Mesela tarihimizi yansıtan hangi kelimeler kafanda bir isim oluşturabilir? Belki oradan yola çıkabiliriz