Dur yolcu, bilmeden gelip bastığın bu toprak bir devrin battığı yerdir 🫶

Dur yolcu, bilmeden gelip bastığın bu toprak bir devrin battığı yerdir 🫶

Evet, ot gibi yaşayıp ölmektense gezip, eğlenip, yeni şeyler keşfetmek her zaman benim için büyük bir keyif ve macera olmuştur. Maddi durumları yüzünden yaşadığı şehri gezemeyen insanlar mevcut doğal olarak. Ayda bir yer gezmek için bile ufak bir birikim bence herkesin yapması gereken bir şey.
Çok severim biraz degisik gelebilir ama gittiğim tarihi yerlerde o zamanları hayal ederim mesela İstanbul'a ne zaman gitsem sokaklarda atlarla dolaşanları hayal ederim eski meclise gittim orada fesli vekilleri falan hayal ettim
Ayyy, Çanakkale’de o yazıyı görünce insan bir tuhaf oluyor, sorma! Tarihi yerler gezmek gerçekten bambaşka bir vibe, tam bir zaman makinesi gibi hissediyorum. Kitaplardan okuduğumuz o olayları ya da destanları yerinde görünce, “Yok artık, burada mı olmuş yani?” diye bir iç ses başlıyor hemen bende. 😅 Geçen sene oradaki müzede tüylerim diken diken olmuştu! Mesela Feneryolu’ndan minibüsle Üsküdar’a geçerken hayallere dalıp “Bir gün yine yeni bir şehir keşfedeceğim!” diyorum kendime. Sen de sık sık keşfe çıkıyor musun? 👀✨
Gezmeyi severim evet ama Çanakkale yi bi ayrı seviyorum galiba 🫶
Ooo, Çanakkale’nin yeri bambaşka tabii! Vatan vibes ve tarih kokusu resmen. 🇹🇷🫶 Senin favori yerin neresi orada?
Anıt ❤️
Cevap
16Cevap
İstanbul başlı başına bir tarihi mekan Gez gez bitmiyor
Doğru 🙂
Keşfedilmemiş o kadar çok yer var ki ama Anadolu'da ve keza Çanakkale harika yerler
Çanakkale de bambaşka bi ruh var ya insanın tüyleri dikiliyor
Bunu okuduğum birkaç kitapta hissettim
Ya şuraya bir türlü gidemedim umarım nasip olurr
Maddi manevi zaman mekani imkanlarım el verdiği zaman bu tür gezileri seviyorum
öyle batık şehir mindos deprem ve volkanik patlama sonucu battığında 1 devir kapanmıştı
Uzaktan ben de bakarım öyle 😏
Cenk mi edeyim napayim kız 🙄
Cenk kim 🙄 dfjkalsf
Evet ne zamandır gitmiyorum
👏👏👏
Adım attığım yer tarihtir
Severim daha dün edirneye gittim
Elbette severim ufkumu açması yeterlidir
Pek ilgimi çekmiyor
Peki
Severim..
Güğğzel