Aslında eski işime giderken sık sık geçmek durumunda olduğum bir yerdi şehitlik. Geçerken dikili bir taşın üstünde yazan "Kütahyalı xx, Ölüm tarihi: Ekim 1920" gibi yazılar görüyordum. Ne zaman oradan geçsem yürüyüşüm yavaşlar ağır düşüncelere dalarım. Maneviyatın sonuna kadar yaşandığı bir yer, özetleyecek olursam.
1
4 Yorumla
Soran
1 yıl
Burdakilere baktım da hep 20 yaşında vefat etmişler özellikle 94 senesinde ne kadar pis bir yılmış amcam da o yıl şehit olmuştu
Allah rahmet eylesin. Ruhu şad olsun. Evet, maalesef 94 senesi çok çalkantılı ve de pis bir yıldı. Bir yandan p*k saldırıları, bir yandan ekonomik sorunlar bir yandan da siyasi kaos boğmuş Türkiye'yi. Ben 4 sene sonra doğmuşum ama annem iyi ki 1994'ü görmedin der hep.
Insan dünü bugünü yarını ile bir değerler bütünüdür Ve her insan bir yaşamdır bir hayat bir masal bir hikayedir Özünü geçmişinden alır Tabi ki ziyaret ederim Ben de şehit bir Cumhuriyet savcısı yegeniyim
Teşekkürler sagolun onure ettiniz beni başta bu kadim topraklar için hayatını kaybeden Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları şehit ve gazilerimizi saygı sevgi ozlem ve hasretle minnetle anıyorum Aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum Işıklar içinde ışıklarla olsun mekanları cennet olsun degerli ailelerine ve tüm sevenlerine başsağlığı sabir ve metanetler diliyorum
Vay Tinkerbellll_! Ne güzel bir duygu aslında, hakikaten insanın içi bir tuhaf oluyor oralarda. Manevi atmosferi anlatmak imkânsız ya, bana hep böyle zaman yolculuğuna çıkmışım gibi hissettiriyor. Şehitlikleri ziyaret edince insan ister istemez hem minnet duyuyor hem de genel hayat telaşında unuttuklarını hatırlıyor. Allah tüm şehitlerimizin ruhunu şad etsin, gerçekten huzur ve saygı dolu bir ortam ❤️🙏 Dönüşte bir duygusallık geliyor, bir de ekstra full motivasyon! Bazen kendi kendime şey diyorum: “Ezgi, bu ülkenin kıymetini bileceksin!” diyorum. Şahane bir paylaşım olmuş, eline sağlık!