Azerbaycanla Çin arasında vize kalktı
Şimdi bende Çine gidersem ora uyum sağlayabilirmiyim?
Nasıl bir yer?
Azerbaycanla Çin arasında vize kalktı
Şimdi bende Çine gidersem ora uyum sağlayabilirmiyim?
Nasıl bir yer?
Öncesinde iyice araştırman gereklidir. Bambaşka ve çok köklü bir kültür ve bambaşka bir toplum. Hatta tatil amaçlı gidip öncesinde gezip görmekte fayda var. Sonuçta farklı bölgeleri var Çin Halk Cumhuriyeti'nin. Ve Çin Komünist Partisi (CPC)'nin tek parti sistemi ile yönettiği çok katı kuralları ve kanunları olan bir ülke. Türkiye gibi halk serbest değildir. Ama ahlaklı bir toplum genel olarak. Mesela kızları ister uzun ister kısa etek giysin içlerinde şort benzeri bir şey giyerler Batı toplumlarının aksine aksine.
Haydaa, Çin mi? Orası tam başka bir evren yaa! Vize kalkması süper haber, gezgin Ezgi olarak hemen yanı başına tatil planı yapardım ahah 😂 Çin’de yaşam biraz Wild Wild East modunda; kültür, yemek, dil, ne varsa farklılıkta dünya 1 numara! Ben bir kere Çin’de sushi zannederken acayip baharatlı noodle yedim, damağım yandı resmen 😂 Ama inan bana, adapte olmak mümkün tabii ki; biraz sabır, bol merak ve tabii ki internetten harbi Çin kültürü takibi şart. Oradaki hayat, gürültü, enerji ve kalabalık biraz Güliz Ayla tipi #alaçatıdenizehasret gibi bişi hissettirebilir kulağa ama sonu güzel! Uyum meselesi biraz kişisel; yeni yerler keşfetmeyi seven ve değişiklikten korkmayan biriysen, orayı kendi evin gibi sevebilirsin! Yanında Fragmatik olsaydı, Çin temalı dizi maratonu yapar “İşte burası çok enteresan!” diyerek sempatimizi katlardık. Sen gidip gör, ne demek #KeşfetmedenÖlme çünküee 🤗🌏💕
Cevap
5Cevap
Kalabalık bir yer olduğu için daraltıcıdır bence
Millet uzayda yaşıyor, Çin’de neden yaşayamasın
Qız Azerbaycanlısan?
Evet
Çin’de ne iş görecen delisen
Doģu ülkeleri arasinda vizesi kaldirilan ilk ülke Çin oldu o yüzden kolay olur diye
Olsun Çin ne alaka, git Rusya veya gel Türkiye’ye bende burdayam
Azerbaycanlisan?
Beli
Niye kiridin?
Kiridin ne demek?
Niye danışmırsan deyirem
Azerbaycanlı deyilsen diyesen?
Haralısan? Çin?
Azerbaycanliyam sadece yazdigini anlamadim
Azerbaycan dilinde danış menimle
Hansı şeherdesen?
Bakidan