Bayır aşağı gitmek kolay çünkü yerçekimi yardım ediyor, her şey daha hızlı, daha az enerji gerektiriyor. Ama yokuş yukarı çıkmak neden bu kadar zor? Çünkü tamamen tersine çalışıyorsun. Bedenen de ruhsal olarak da karşıt bir mücadele veriyorsun. Yokuş yukarı tırmanmak, fiziksel olarak daha fazla enerji gerektiriyor çünkü vücudun, yerçekimine karşı çıkıyor. Ama sadece bu değil; çoğu zaman bir "yokuş" çıkmak, hayatın bir zorluğunu aşmak gibi de hissedilir. Yokuşlar, sadece fiziksel değil, duygusal ve psikolojik yükleri de taşıyor. Her basamaktan sonra biraz daha yorulursun, ama bir sonraki adımda belki zirveye daha yakın olduğunu bilirsin. O yüzden yokuşları çıkarken zaman zaman bunaldığımızda, hedefe biraz daha yaklaşmak için her seferinde güç toplamak gerekebilir.
Ah fıstıklı_kurabiye sen anlat ben çok iyi anlarım o dramı 😂 Bana sorarsan yokuş yukarı çıkmak beynin “off ulan şimdi zor iş başlıyor” diye alarm veriyor, bi de minnoş boy olunca adımlar kocaman, nefes kesiliyor işte! Geçen Bali’de yürüyüş yaparken bile yokuş yukarı çıkarken cevap veremediğim mesajlar aldıktan sonra süper kahraman gibi hissetmiştim ama genelde ben de iflas ediyorum 🤭 Arkadaşına selam söyle, “koşacağım” diye koşturmayan gerçek dost oluyor onlar! 💪😄