İmkanım olsa kesinlikle yurt dışına göç etmeyi düşünürdüm. Yeni bir kültür, yeni bir hayat düzeni, farklı insanlar... bunlar bana hep cazip gelmiştir. Kafamda hep daha sakin, huzurlu ve düzenli bir yaşam hayali var. Burada sevdiğim şeyler elbette var ama bazı şeylerin düzelmeye niyeti yok gibi hissediyorum artık. Yurt dışında daha özgür, daha adil bir ortamda yaşamak fikri bana umut veriyor. Zor olurdu elbette, dil, alışma süreci falan ama insan alışır. Bazen bir adım geride kalmak yerine cesurca yürümek gerekir diye düşünüyorum.
Üniversite mezunu iseniz Amerikan Greencard‘a basvurun son yillarda Türkiyeye cok cikiyor. Türkiyede Avukat olup şu an Texasda taksi şoförü olmakdan çok memnun olan insanlar var
Yurtdisinda yasama kisiye göre degisir, yani genel anlamda başka kültüre uyum saglama acisindan, herkesin işi degil ama genel bizim millet bir yolunu buluyor. Ben birde belli bir yaşa gelmeden, başka ülkelere yerleşme olayının yapılması gerektiğine inanıyorum.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
1 yıl
mesleğim gereği ülkeye değer katan biriyim yani her yıl milyonlarca euronun dışarı akmasını engelleyerek ülkede milli olarak kalmasını sağlıyorum ve direniyorum. ama ülkenin gidişat çok kötü. böyle devam ederse bu zihniyete sahip kişilerin arasın da da uzun süre yaşayabileceğimi sanmıyorum. ama sonuna kadar direneceğim.
İmkansız kaldığımı düşündüğüm zaman gidecektim sonra vazgeçtim. Ülkemde yaşamaktan mutluyum. yurt dışı tatil için güzel ama yaşanmaz
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
1 yıl
Lafa gelince laikatak geçirenler, güzel ülkem, ne mutlu türküm diyene, canım atam sen kalk ben yatam falan filan diyenler ilk fırsatta yurt dışına giderim diyor, etmem ben