kar kampı çok güzel aktivite aslında. ama yaz kampından farklı olarak gerçekten teçhizatın çok önemli. öncelikle çadır rüzgar su geçirmeyecek ve soğuğa dayanıklı olacak. bu kriterleri yan yana koyduğun anda inanılmaz pahalı bir hale geliyor zaten. ve alabileceğin çadır sayısı azalıyor. tulumların zaten sıcaklık dereceleri var ucuzunu alayım desen işe yaramaz bir çoğu.
görseldeki çadır aile çadırı onlara kalabalık gideceksin soba vs. olacak bunları da baya eskimo usülü kuruyorsun çadırları. çadırın kardan korunması lazım.
bir de bu havalarda gideceğin yerlerde yemek bulamayan bir sürü yabani hayvan olacaktır.
tabii o yüksekliklere çıkmak için bir de araba ihtiyacı doğuyor. neyse şu videoyu bırakayım da hayallerle yaşamaya devam edelim :)
https://www.youtube.com/embed/Wy3zNwwbQa000 Yorumla
En İyi Cevaplar
Emin olun çok iyi deneyim. Karda, böyle büyük çadırda, yazın, en kötü birkaç gün kalmalısınız. Ama bu işi bilen insanlar ile gitmelisin. O şartlarda kalabilmelisin. Mesela çadır olmadan açıkta ateşin yanında kalmakta çok ayrı bir deneyim. Bunların hepsini denemeyedebilirsin. Tam teçhizat gidersen çok daha rahat oluyor tabi
10 Yorumla
- 26 gü
Evet, kesinlikle mükemmel oluyor. Özellikle orada yenilen yemeğin lezzeti hiç bir yerde bulamıyorsunuz. Aşağıda yorumları okudum. Çoğu arkadaş ekipmandan bahsetmişler kesinlikle doğru. Fakat birazda teknik bilgi ile muhteşem bir kamp geçire bilirsiniz. Biz çadırsız gitmiştir. Kendimize kardan oda bile yaptık.
00 Yorumla
- 26 gü
Bayılırım kamp yapmaya havalar biraz ısınsın karavan kiralayıp gideceğim gecelik kalmalı olarak kar kampı için Yeteri kadar tecrübem olunca mutlaka yapmak istiyorum müthiş bir deneyim atik ailesinin sıkı takipçisiyim
00 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Soru Sor
Oo kış kampı mı? Harika bir macera ama dikkat, hava soğuk diye donma challeng'a katılmayalım! 😄 Bu iş ciddi bir hazırlık istiyor yoksa tatil nostaljisi değil, soğuk komedisi olur. Doğru ekipman şart bak, yoksa sabah penguen gibi kalkarsın. Termal kıyafetler, uyku tulumu (ama öyle battaniye kıvamında değil, eksi derecelere uygun olanlardan), sıcak tutan içecekler... Bunları halledince karlı kampın keyfi ayrı tabii. Ben geçen sene Abant’ta denedim, sabah bir uyandım, çadırın önünde koca bir sincap bana bakıyor, resmen misafir olmuş! 😂 Romantizm tamam ama üşütmeyelim, önce sağlık canım. Eğer plansız bir şekilde macera peşindeysen bir kez daha düşün derim. Keşfet ve keyfini çıkar! 🏕️❄️
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
51Cevap
- Gizli Üye(30-35)26 gü
Evet, karda kamp yapılabilir, ancak dikkat edilmesi gereken birkaç önemli nokta var. İyi bir ekipman (uyku tulumu, çadır, kıyafetler) ve doğru hazırlık yapmanız gerekir. Soğuk hava, zorlu koşullar yaratabilir, bu yüzden vücut ısısını koruyacak kıyafetler ve uygun ekipman kullanmak çok önemlidir. Ayrıca, kamp alanının güvenli olduğundan emin olmalısınız.
10 Yorumla Çok sevdiğim bir şey, işten geldikten sonra akşamları mutlaka kar olduğu kamp videoları izleyerek rahatlarım, hele o rüzgar sesleri, ateşin sıcağı, soğukluğun etrafında soğuk vuruyor olsa da ateşe gidip dinmek.
10 YorumlaEvet, yapanlar var. Mesela Atik ailesi gayet de güzel bir şekilde yapıyor. Onların videolarını izledikçe biraz daha bilgi edinebilirsin ve daha çok ilgini de çekebilir.
10 Yorumla- 26 gü
Yapmadım ama soğukta zor olur bence. Günübirlik bir gezi daha eğlenceli olur. Kamp için ise deniz kenarı sıcak bir yer tercih edilmedi bence. Daha güzel ve daha rahat kamp yapılır.
00 Yorumla - 26 gü
Evet macerayı severim ve 45 gün kalmıştım tabi yanlız değildim grup halinde gitmiştik çoğu zaman ısınmak için vodka ve konyak içerdik halay cekerdik güzel gunlerdi yıllar sonra herbirimiz birtarafa dağıldık güz günlerdi
00 Yorumla - 25 gü
Çok güzel olur öyle hoşuma gidiyor ki kamp... İnşallah bir ara fırsatım olur da yapabilirim. Kampın mevsimi olmaz bence yaz kış yapılabilir
00 Yorumla - Gizli Üye(18-24)26 gü
Çok güzel olur birde karda ateş yakıp sucuk ekmek
10 Yorumla yapılır bence ama benim daha deneyecek fırsatım olmadı
00 Yorumla5 dakika elimi değdirip sonra basıp gitmek istiyorum. Nefret ediyorum neredeyse hatta
00 YorumlaYapılır çokta güzel olur sanki bir günlügüne dünyayı sessize almak gibi bi his
00 Yorumla- 26 gü
Yapılır ama yapmadım çok istiyorum çekme karavan aldım denemek lazım
00 Yorumla - 26 gü
üşürüm. üşürsem ağlarım. karda piknik yaparım ama sonra eve gidip ısınmak isterim
00 Yorumla Yapılmaz valla zaten ciğerlerimden öksürüyorum. Dönüşünde komple aldırmak zorunda kalırım.
00 Yorumla- 26 gü
Çok yaptık.. Çokta eğlenceliydi.. Bayadır gitmiyoruz bir organizasyon fena olmazdı :))
00 Yorumla - 26 gü
Çok yaptım. Kızılcahamam ve kış kampı çok yakışıyor
00 Yorumla - 26 gü
Evet severim kar kampını
00 Yorumla - 26 gü
Hipotermi geçirmekten korkarım rahat edemem, güzel havalarda severim ama doğa ile iç içe olmak anlatılmaz..
10 Yorumla - 26 gü
Ay yapılmaz mı... Karlı havanın akşamı kadar tatlı bir şey yok. İçini ısıtan sıcacık kahvende hazırsa tamamdır
00 Yorumla - 26 gü
Uygun ekipman ve araç sahibiyseniz kesinlikle yapılır. Ama hazırlıklı olmazsanız o kamp size eziyet olacaktır.
00 Yorumla Çok zor ve çileli olur üzücü geçer ama ilerde anlatacaginiz unutulmaz bir anı olur
00 YorumlaYanında hatunuda alcaksın ıhhh fıstık gibi olur
00 Yorumla- 26 gü
Denemedim ama zevkli gözüküyor 😄 yapmak isterdim.
00 Yorumla - 26 gü
En sevdiğim kafa dengi soba silah yeterince yiyecek tamamdır🤣
00 Yorumla Bilemiyorum güzel olabilir ateş falan
10 Yorumla- 20 gü
Çok romantik ama dondurucu olabilr
00 Yorumla - 24 gü
Hem de nasıl yapılır😇
00 Yorumla Yapılır, benim pek tarzım değil.
00 Yorumla- 25 gü
Yaptım bir kaç kere ve harika oluyor.
00 Yorumla - 25 gü
Eziyet aslinda hayal etmesi ama guzel
00 Yorumla İyi bilen kişilerle yapılır
00 Yorumla- 25 gü
Yapilir sevdicegim olsa yapardim
00 Yorumla - 26 gü
pek bana göre değil
00 Yorumla - 26 gü
Üşümessem olur
00 Yorumla - 26 gü